Årets mest leste løpesaker (Foto: Alexander Hassenstein/Getty Images)

Årets mest leste løpesaker


Kavalkader og mimring hører med på tampen av året. Blant våre løpende lesere er det tydelig at det er treningstips, skonyheter, myteknusing og inspirerende historier som fenger. Se de mest leste sakene fra 2022 her.

At Ingebrigtsen-gutta troner øverst på lista over de mest leste sakene i 2022 er kanskje ikke så rart, selv om artikkelen ikke handler om dem direkte, men hvordan du kan kopiere deres famøse motbakkeøkt.

Deretter følger en god miks av forskning og myteknusing, treningstips til halvmaratondistansen, som ifølge en undersøkelse vi har gjort er den mest populære distansen blant Runner’s Worlds lesere.

I tillegg får vi innblikk i historien til den imponerende Gabriella Mathisen og stjerneskuddet Mathilde Theisen.

Godt nytt løpeår fra oss i Runner’s World.

Siste utgave av Runner’s World

 • Våre varme favoritter til vinterløpinga.
 • Simen Holvik tar oss gjennom Spartathlon-eventyret.
 • Bli kjent med den allsidige, sosiale, energiske løperen Hilde Aders.
 • Magnus Winther Warvik måtte bære hjem etter sin første maraton. Nå har han løpt hver dag i over syv år, og konkurrerer så ofte han kan.
 • Stor Island-guide: Hvor bør du løpe, hvilke løpegrupper bør du oppsøke, hvilke løp bør du sjekke ut.
 • RWs møllefavoritter: Kom deg gjennom vinteren med våre øktforslag og møllehacks.
 • Bli din egen trener i vinter! Askild Vatnbakk Larsen guider deg gjennom stegene slik at du kan lage ditt eget, bærekraftige og effektive treningsopplegg.
 • Fysioterapeut Eli Anne Dvergsdal gir deg råd til hva du bør gjøre hvis en skade vender tilbake.
 • Abelone Lyng har løpt Icebug Xperience langs Bohuslänkysten.
 • Kan sterk mat gjøre deg til en sterkere løper? Ernæringsfysiolog Silje Fjørtoft tar en titt på de nyeste chilistudiene.

Les magasinet digitalt her!

Vil du dele din løpehistorie?

Vil du dele din løpehistorie?


I flere år har ulike løpere bidratt med sin unike løpehistorie til spalten Runner’s World-stafetten. Nå søker vi flere som ønsker å dele historien sin med leserne våre.

Mange løpere har en særskilt grunn til at de begynte med akkurat løping. For mange har det vært en del av en livsstilsendring eller et verktøy til å få det bedre i livet.

Andre løpere sitter på helt særegne løpsopplevelser som har satt spor.

Vi søker nå etter løpere som ønsker å dele sin historie med leserne av Runner’s World. Enten det er historien om hvordan du ble en løper, en skildring av en spesiell hendelse eller et spesielt løp – eller et tema innenfor løpeverdenen du har fundert mye over og som er viktig for deg.

Vi tenker som så at ingen løpehistorie er ubetydelig, og intet tema er uviktig.

Hvordan fungerer det?

Hvis du ønsker å dele historien din, kan du sende den inn ved å trykke på knappen under og fylle ut skjema.

Vi stiller ingen krav til skriveferdigheter og rettskriving, så lenge historien din kommer godt fram. Vi hjelper deg med redigering og korrektur av artikkelen, og lar deg lese gjennom og godkjenne før vi publiserer artikkelen i enten magasinet og/eller på nettsiden vår.

Teksten bør ikke være veldig mye lenger enn 1000 ord, og du må ha avklart rettighetene til bildene som skal med i artikkelen.

På forhånd, tusen takk for bidraget ditt. Vi gleder oss til å dele det med resten av løpe-Norge!


Les tidligere etapper i RW-stafetten her:

Min startstrek

Alle starter et sted. Det er en usynlig startstrek foran ethvert menneske som utfører en endring, eller som setter seg et mål. 
Les mer

Et nytt liv i løpeskoene

Mange løpere gruer seg til smertene som kommer utover i løpet. Det slipper heldigvis Beate Jåsund å tenke på. Hun har vondt alltid.
Les mer

Perser og perspektiv

Kompresjonsstrømpene er på, skoene er raske, magnesium og rødbetejuice er inntatt, persen skal tas! Dagen etter løpet ble et vendepunkt for Nils Wiig.
Les mer

Flytte grenser

Det verker i hele kroppen, jeg hiver etter pusten og kjenner melkesyra tar grep. Allerede etter to kilometer får jeg en fornemmelse av at formen er vesentlig dårligere enn hva jeg selv hadde forestilt meg. Det var ingen maraton jeg hadde lagt ut på, men en lettkupert løype på seks kilometer. Jeg forstår at her må noe gjøres med min fysiske form.
Les mer

Meningen med ultraløp

“En ultra består av kontinuerlige opp- og nedturer. Om én ting jeg har lest er sikkert, så er det nettopp dette. At det er en fantastisk følelse å fullføre, det synes jeg ikke. Det føltes tomt og meningsløst”, skriver Robin Bjorheim etter ultradebuten.
Les mer

Fra føflekkreft til UTMB

Som Dag Otto Lauritzen sier (må leses med Grimstad-dialekt), “ingenting er umulig, det umulige tar bare litt lenger tid.” Espen Beyer Tomrens historie er et bevis på at det faktisk stemmer.
Les mer
Hilde Aders om maraton og motbakker: – Det har bare skjedd tre ganger, men det er den følelsen jeg jakter

Hilde Aders om maraton og motbakker: – Det har bare skjedd tre ganger, men det er den følelsen jeg jakter


Hun kunne aldri vært proff toppidrettsutøver, til det er hun for dårlig på å slappe av. Men når maratontreningen for øyeblikket er litt for brutal, er det godt å ha flere favoritter å spille på. Nå blir det motbakkesatsing framover for Hilde Aders. Og selv om motbakkeløp ikke er like målbart som maraton, er det i det minste fin utsikt i mål. 

Alle foto: Tonje Lien Wold / @tonjelienwold

– Det er kanskje min svakhet som løper, at jeg er veldig glad i både asfalt og terreng, jeg har aldri klart å kun gå for én ting, sier den allsidige løperen Hilde Aders.

Men, denne «svakheten» kan også være en fordel.

Hilde Aders kan minne litt om en kvitrende trekkfugl etter en lang vinter. Det strømmer ut lyse triller på syngende nordnorsk, hun er kvikk i bevegelsene, et årvåkent fjes som smiler støtt. Avslappende å være rundt, men dårlig på å slappe av.

Skravlekjerring, kaller løpevenninnene Yngvild Kaspersen og Katrine Kvernmo henne. Hun har flere ganger fått høre «hold kjæft og spring» av trener Kristian Ulriksen, og det er ikke sjeldent hun møter løpere i marka som hilser med «jeg hørte dere lang vei» når hun og venninnene er ute på løpetur – eller skravletur, alt ettersom hvordan du ser det.

It takes a village

Hilde har skrevet portrettintervjuer av spennende løpere for Runner’s World i flere år, og det vitner om hvor mange løpere jenta fra Kvæfjord omgås med og kommer innunder huden på. De fleste av øktene hennes gjennomføres sammen med andre, og sånn blir det kanskje, når du har vært innom Tromsø løpeklubb og følt samholdet og engasjementet fra den store og mangfoldige gjengen med løpere der.

 – Det var alt fra 17- til 70-åringer, plutselig ble vi invitert til både 60- og 70-årslag mens vi selv var 20. Vi var så sammensveisa. Alle var så entusiastiske og inkluderende, og alle brant for løping, forteller Hilde.

Hun flytta til Tromsø for å studere til lærer. Før den tid hadde det mest gått i musikk, med både piano og saksofon som instrumenter, og en god del fotball på si. Hun visste at hun skulle gå musikklinja, men etter det lå veien åpen. Etter et år på Romerike folkehøyskole, landet valget på norsklæreryrket, med studieplass Tromsø.

– Det skjedde veldig mye på løpefronten i Tromsø på den tida. Det var for eksempel da Emelie Forsberg og Kilian Jornet bodde i Lyngen og starta prototypen til Tromsø Skyrace, forteller hun.

Og slik fant Hilde og venninna Yngvild Kaspersen ut at det eksisterte noe som het Skyrace der ute. Sammen dro de til Dolomittene og deltok på løp der, hev seg med på flere ultraløp og «herja rundt i fjellan og sprang mange lange løp som æ i dag ikkje skjønner at æ klarte å fullføre».

Hilde ler godt. I retrospekt er det vilt å se tilbake på. I øyeblikket var det bare impuls, løpeglede og nysgjerrighet. Og et solid grunnlag ble lagt, både for løping i fjellene og på asfalten.

– Det var et inspirerende miljø å være en del av. Alle hadde holdningen «bli med» i stedet for «vær forsiktig, ikke gjør sånn eller slik».

De ble etter hvert en stor jentegjeng med utøvere som både drev med rando og løping. Etter hvert spisset flere av dem det mer mot maraton. Hver morgen møtte fem-seks jenter opp på mølla.

– Joda, det var like tungt å stå opp, men å gjennomføre er lettere når man er flere, oppsummerer Hilde.

Fra Tromsø til Berlin

Med Kristian Ulriksen i spissen, ble maraton det felles målet for flere titalls Tromsø-løpere. Langturene på søndager i vinterhalvåret ble gjerne gjennomført i en parkeringstunnel. Runda på snaut en kilometer ble løpt 30–40 ganger, det ble satt fram drikkestasjoner og foreldre kom innom for å heie.

– På de lange, spesifikke maratonøktene kunne vi være opp mot 40 stykker. Alle trente mot det samme, alle skulle til Berlin. Dette er mye takket være Kristian Ulriksen. Han bygde et fellesskap og lagde treningsprogram til alle som ville ha, uansett nivå. Miljøet i Tromsø er mye av grunnen til at jeg begynte å satse, forteller Hilde.

Alle som har vært innom dette miljøet vitner om det samme – det er noe unikt med Tromsø. Har vi noe lignende andre steder i Norge, spør vi. Kunne man dratt i gang noe som ligner en folkefest inne i et parkeringshus grytidlig en søndagsmorgen? Hilde, som nå bor i Oslo på sjette året, mener ja. 

– Det har absolutt skjedd noe i det siste. Bare se på SK Vidar hvor det er rundt 50 løpere på fellestrening. I tillegg popper det opp løpegrupper over alt. 

Og det er sant. Det er ikke lenge siden man kunne løpe i fred på Voldsløkka midt i Oslo. Nå løper man nærmest i kø. Kanskje er det en post-pandemi-greie – folk søker fellesskapet i større grad. Hilde er ikke i tvil om at det å ha et miljø rundt seg er viktig. Digital hjemmeskole var ikke akkurat drømmen for den omgjengelige norsklæreren. Skadeavbrekk som ender med krykker midt i sommerferien er heller ikke ideelt for ei som knapt klarer å sitte stille.

Vannjogging

For som de fleste andre løpere har hun vært gjennom sin andel med skader. I hvert fall etter at hun flyttet til Oslo og tilgangen på fjell ble mindre.

Litt uti ei intervalløkt på bane i våres vibrerte plutselig hele ryggen og setet. Hilde bestemte seg for å likevel gjennomføre det siste draget på 2000 meter. Da økta var over klarte hun knapt å gå, og fikk påvist et tretthetsbrudd i korsryggen. Det kom veldig akutt, og kunne ikke sammenlignes med den snikende ømheten hun kjente da hun for en tid tilbake hadde en stressreaksjon i leggen. Og hun som følte hun hadde lært, og hadde trent så smart siden den gang.

– Men, sånn i ettertid ser jeg jo på treninga og tror jeg har svaret på hvor det gikk feil, innrømmer hun.

Våren var nemlig preget av mye sykdom, hvilket også innebar at ukesvolumet lå nede på «bare» 70–80 kilometer i stedet for 130. Da hun var hjemme i Nord-Norge i sommer var det nydelig vær, og fjellene nå og ventet. Da er det lett å bli litt ivrig.

– Det er veldig bra å springe lange fjellturer, men kanskje det holder med én i uka, ler hun.

For joda, hun ler. Mye, ofte og smittende.

Selv om hun gikk glipp av årets hovedmål Skåla opp som ble arrangert for siste gang i sommer, og selv om vestlandsferien gikk med til krykkehumping og vannjogging i stedet for fjellturer.

Nå er hun i gang med løpinga igjen, og ikke minst:

– Jeg fikk besøkt veldig mange fine svømmehaller på vestlandet i sommer, vannjogga mens jeg så ut på fjellene. Man blir jo litt glad i vannjogging også …

Hun ler godt.

– Æ bare tulla. Man blir ikke det.

Mer motbakke

I opptreningen og gjennom vinteren skal hun fortsette å trene smart, til og med enda smartere. Hun har alltid pleid å kjøre gå-økter i motbakke på mølla ukentlig, og til og med ukentlige vannjogge-økter, selv om hun har vært skadefri. Styrke trener hun også. Det meste er etter boka. Men maratonprinsippene som hun har trent etter lenge, må endres noe.

Hun har ikke forkasta drømmen om en maraton på sub 2.40 (nå er persen på 2.44), men kanskje ikke med det første. Og her kommer vi tilbake til denne «svakheten». Nysgjerrigheten for mer enn bare én ting, gjør at hun har mange bein å stå på. Når asfalten blir for brutal, kan hun vie den andre favoritten mer kjærlighet, nemlig motbakkeløping.

– Øktene trenger ikke være så lange for å få utbytte når man trener til motbakkeløp. Det blir like lang varighet framover, men mindre mengde. I tillegg skal jeg bli flinkere til de små tinga, som å forsøke å ikke gå så mye på jobb, sitte når jeg kan i klasserommet, for eksempel.

For de små tingene spiller inn når man satser og har tydelige mål med løpinga. Hilde har alltid vært målbevisst, og vet akkurat hva hun sikter mot til neste sesong.

– Jeg håper jeg kan gjøre det bra i norgescupen i motbakkeløp og i uttaksløpene til EM og VM i motbakkeløp, det er hovedmålet. Skal jeg holde på inne på motbakkemølla hele vinteren, så må jeg ha et mål, hvis ikke ser jeg ikke poenget med å holde på, da kan jeg like gjerne gå en tur, sier hun.

Allsidig men målretta

Som liten drømte hun å bli glassblåser, av alle ting. Denne drømmen ble riktignok aldri forfulgt, men åpenheten, nysgjerrigheten og mangelen på «ro i ræva» har gjort at 30-åringen har mange baller i lufta til enhver tid, enten det er musikk, baking, skriving – eller å sitte med treningsdagbøker og statistikk, evaluere og planlegge treninga. Forkaste noe, trekke inn noe nytt, gjerne noe hun har plukka opp fra løpere rundt seg. For når hun er ute på skravletur med løpevenner, er det ofte treningsprat det går i.

– Jeg liker å lære av andre. De fleste jeg løper med har et mål de jobber mot, så det er interessant å høre hvordan de løser sin hverdag. Og så skravler vi om alt mulig anna også, selvfølgelig. 

For blant alle hobbyer og interesser, har løpinga en helt spesiell plass.

– Når man føler at man får ut sitt beste, virkelig kan pushe, at det virkelig flyter i en konkurranse – det har kanskje bare skjedd tre ganger, men det er den følelsen jeg jakter. Løpinga gjør at du kan jobbe lenge og hardt for et mål, og når du da står på startstreken og vet at du har forberedt deg godt, og du får det ordentlig til i løpet – det er grunnen til at jeg driver med løping.


Ecotrail Oslo – distanser for alle

Ecotrail Oslo er mest kjent for to ting: Norges største ultraløp og Norges mest bærekraftige løp. Men visste du at løpet har mange distanser, også kortere og raskere løyper?
Les mer

Restituerer du nok?

Har du ein ambisiøs treningsplan, så bør du ha ein minst like ambisiøs plan for restitusjonen din. Her er fem tips!
Les mer

Slik kan løping forebygge demens

Tidligere anså man demens som noe uunngåelig som kom med alderen. Siden det har forskningen gått framover. Nå vet man at kondisjonstrening kanskje er den viktigste nøkkelen for å redusere risikoen for demens.
Les mer
Varme vinterfavoritter

Varme vinterfavoritter


Her er noen av RW-redaksjonens favorittplagg som er gode å ha på de kaldeste, kjipeste dagene – og som gjør vinterløpinga et lite hakk lettere.

Mange løpere ser fram mot vinteren med gru. Et par minusgrader takler vi fint, men den akk så enkle idretten vår blir brått mer komplisert når gradestokken viser minus ti eller kaldere. Da må stillongsen og de alt for mange lagene fram – tynne løpesokker blir for kaldt, de vanlige løpehanskene duger ikke …

Da er nettopp disse plaggene gode å ha.

Helly Hansen Rapide Lifaloft Air Jacket

Denne jakka er ifølge produsenten egentlig designet for turgåing eller terrengløping i fjellet, men duger som bare det for løping i kulda. Jakka er for det første superlett og byr på maks bevegelsesfrihet, samtidig som den har et foret, mykt mellomlag. Dette gjør at du bare trenger en god ulltrøye eller supertrøye under for å holde varmen. Jakka er slitesterk, vannavvisende og veier 290 gram.


ASICS Runyoko vest

Denne høsten lanserte ASICS en kvinnekolleksjon ment for å inspirere kvinner til løping hele året. Et av høydepunktene i kolleksjonen er den isolerte vesten Runyoko, som er lett og har en passform som akkurat dekker mageregionen. Ikke for lang, med andre ord. Vesten gir god isolasjon og full bevegelsesfrihet, og utgjør akkurat det ekstra laget man trenger på kalde dager, uten at du blir helt stiv i overkroppen på grunn av for mange lag. Den er også vind- og vannavvisende.


Salomon Cross Winter Training Gloves

Votter funker også til løping, så lenge de er lette nok og sitter godt på hånda. Disse (langrenns)vottene fra Salomon veier kun 72 gram, er godt isolerte og har en presis passform.


Icebug Newrun BUGrip

En veldempet piggsko for vinterløping på hardt underlag. De 17 dynamiske karbidpiggene trekker seg inn i såla når den møter bar asfalt, hvilket gjør dette til en ypperlig allrounder i vinter. Passformen er romslig nok i tåboksen til at du kan unne deg et par litt tjukkere sokker også. Drop på 7 millimeter og vekt på 269 gram for damer, 300 gram for menn. Modellen finnes med Gore Tex-membran, men denne vanlige varianten har også vannbestandig overdel.


Dæhlie Vest Run

En lett løpevest med isolerende padding i front, bestående av merinoull og resirkulert polyester som gir god varmebeskyttelse på kuldeutsatte områder. Vesten har flere refleksdetaljer både i front og bak, som gir den beste synligheten i mørket. De er ikke synlige i dagslys, men er godt synlig når du trenger dem. Hendig lomme bak på vesten.

Earlybird-pris på vårens løpeuke i Portugal

Earlybird-pris på vårens løpeuke i Portugal


Start løpesesongen med Runner’s World og Springtime i Portugal. Siste uka i mars inviterer vi til en uforglemmelig treningsuke for alle som elsker løping.

Runner’s world og Springtime tilbyr to treningsuker i Portugal hvert år – en på våren og en på høsten. Neste tur ut er 25. mars til 1. april 2023, og som vi gleder oss!

Nå kan du sikre deg plass til en uforglemmelig løpeuke i sola. Med koden EARLYBIRD får du nå 1000 kroner i rabatt.

Her er litt info om hva du kan forvente deg.

Men først, la oss presisere én ting:

Hvis du tenker at “dette er helt sikkert kun for supermosjonister i knallform, jeg hører ikke hjemme på treningsleir”, tenk om igjen!

Denne løpeuka er for absolutt alle som liker å være i aktivitet. Alle øktene er nivådelt i mange ulike grupper etter deltakernes nivå og fartspreferanser – så her er ingen for raske eller for trege.

 • Hvor? Monte Gordo, sør-øst på Algarvekysten i Portugal.
 • Når? 25. mars til 1. april 2023.
 • Hva? En uke fylt med løping, annen trening, nye bekjentskaper, faglig påfyll, god mat, masse opplevelser.
 • For hvem? For absolutt alle som liker løping og annen trening!

Mekka for løpere

RWs søsterselskap Springtime har arrangert løpsreiser siden 80-tallet. I mange år har Monte Gordo på Algarvekysten i Portugal vært en av de faste destinasjonene.

Her bor vi på strandhotellet Dunamar og har tilgang på det som må sies å være blant Europas beste treningsfasiliteter – særlig for løpere.

Morgenjoggen legges til den milelange, hardpakkede stranda i soloppgang.

Ettermiddagsøktene legges til naturreservatet rett ved hotellet. Her er det mange kilometer med lettløpte grusveier.

I tillegg byr området på lengre asfaltrunder med mye fint å se på, og friidrettsbanen ligger 2,54 kilometer unna hotellet – perfekt oppvarmingsdistanse.

En dag i løpet av uka tar vi buss en liten halvtime inn i landet, og løper langturen i et mer kupert og frodig område.

Treningsukene i regi av Springtime fungerer slik at du alltid kan velge blant et bredt spekter av treningsøkter – selv under en temauke som løpeuka. Du kan velge mellom dansetimer, styrkeøkter av ulik slag og mye annet.

Nede på stranda har Springtime en egen stor platting hvor dans, yoga og styrkeøkter holdes. Andre økter skjer i sanda eller på gresset utenfor hotellet.

Energipåfyll

Ja, det er mye trening å velge blant på disse ukene – opp mot ti økter daglig, med alt fra kettlebelltrening og sirkeltrening til dans og løping. Men, du velger helt selv hvor mye og hva du ønsker å være med på.

I tillegg er det lagt opp til mingling på strandbaren, felles frokost og middag, og flere foredrag fra dyktige folk om kvelden.

Med andre ord; energipåfyll både for hodet og beina.

Du styrer tempoet for uka helt selv – både tempoet på løpinga og frekvensen på antall økter. Det er nok av tid til både en dukkert i havet og et glass sangria ved bassenget.

Dyktige instruktører

I tillegg til en drøss svenske instruktører, blant annet flere fra den svenske RW-redaksjonen og gjeng fra Team Stockholm Maraton, vil det også være med norske instruktører fra RW-redaksjonen. Foreløpig er redaktør Sara Skarabot Pedersen den eneste som er spikret. Hun har vært i Monte Gordo en rekke ganger tidligere, og gleder seg stort til nok en uke med sol, kilometer og nye bekjentskaper.

– Det at vi er mange løpeintruktører på plass denne uka, gjør at vi har fartsholdere i alle fartsgrupper, slik at ingen løper alene. Uansett om du løper langturene dine på 4.00 min/km eller 7.30 min/km, har du en gjeng og en leder å løpe sammen med, forsikrer Sara.

RW-redaktør Sara Skarabot Pedersen (til høyre) har vært med på løpeuka i Portugal flere ganger.
Her fra en rolig langtur med noen av fjorårets deltakere.

For absolutt alle

Kan man reise alene på en slik løpeuke?

Svaret er ja. Mange reiser alene, men føler seg ikke alene. Springtime har 40 plasser for norske deltakere, og cirka 100 plasser for svenske deltakere. Vi som reiser fra Norge blir godt kjent allerede på bussen fra Faro flyplass til hotellet, og blir som en storfamilie på tur sammen. Gi det en halv dag, og du har (løpe)venner for livet.

Må man være i superform for å delta på løpeuka?

Svaret er nei. Alle øktene nivådeles etter form og preferanser fra deltakerne. Vi har en haug med dyktige instruktører som sørger for at alle er ivaretatt. Lengden på øktene og hvor mange økter du vil være med på er helt opp til deg.

Les hvordan en tidligere deltaker, Astrid, oppsummerer det på sin instagram-profil etter en uke med RW og Springtime høsten 2021:


Vil du være fartsholder på Winterrun?

Vil du være fartsholder på Winterrun?


Liker du å motivere folk? Har du god fartsfølelse? Vi søker deg som vil være fartsholder på 10-kilometeren under Winterrun i enten Bergen, Oslo eller Trondheim.

Runner’s World er stolt samarbeidspartner med Winterrun, som arrangeres av RWs søsterselskap Springtime Event.

Winterrun er vinterens morsomste løp, hvor du kan velge mellom å løpe 5 kilometer eller 10 kilometer. Uansett distanse, får du en magisk løpsopplevelse og en unik atmosfære med ildkurver, fakler og musikk, midt i mørketida.

Winterrun arrangeres i

 • Oslo 4. februar
 • Bergen 11. februar
 • Trondheim 4. mars

Om fartsholderoppdraget

Å være fartsholder er overraskende gøy – det er motiverende å motivere andre.

Som fartsholder har du det ærefulle oppdraget å lose løpere inn til ny pers. Du bør holde en jevn fart, du bør ha overskudd nok til å kommunisere om noen trenger en verbal dytt, og du må ha trua på at “tilhengerne” dine kan klare målet sitt. 

Du bør også legge inn en liten margin, slik at dere har litt å gå på i bakker eller hvis noe skulle skje. Det er bedre å løpe bittelitt for fort enn litt for sakte.

Vi søker følgende fartsholdere på 10 km:

 • 40 min (4.00 min/km)
 • 45 min (4.30 min/km)
 • 50 min (5.00 min/km)
 • 60 min (6.00 min/km)

Søk her!

Hvis du vil være fartsholder på Winterrun, trykk på knappen under og fyll inn skjema. Så kontakter vi de som blir trukket ut senest 10. januar. De som blir trukket ut som fartsholdere får selvfølgelig gratis deltakelse i løpet.


Ecotrail Oslo – distanser for alle

Ecotrail Oslo er mest kjent for to ting: Norges største ultraløp og Norges mest bærekraftige løp. Men visste du at løpet har mange distanser, også kortere og raskere løyper?
Les mer

Restituerer du nok?

Har du ein ambisiøs treningsplan, så bør du ha ein minst like ambisiøs plan for restitusjonen din. Her er fem tips!
Les mer

Slik kan løping forebygge demens

Tidligere anså man demens som noe uunngåelig som kom med alderen. Siden det har forskningen gått framover. Nå vet man at kondisjonstrening kanskje er den viktigste nøkkelen for å redusere risikoen for demens.
Les mer

Fem grunner til å velge Paris Maraton

Lite slår følelsen av et skikkelig storbyløp, og særlig når det i tillegg kickstarter løpssesongen. Her er fem grunner til hvorfor du bør velge Paris Maraton med Springtime i starten av april.
Les mer