Tredemølla er først og fremst et utmerket treningsverktøy, dernest et kompromiss. En meta-analyse av 33 studier om løpsdynamikk på tredemølle, gjengitt av Montana Training Lab, viser at forskjellene på å løpe på mølla eller ute er mindre enn du skulle tro.
Det biomekaniske aspektet ved løping er et konstant offer for debatt. Hva skjer i kroppen når vi setter den ene foten foran den andre i relativt høy hastighet? Hvordan kan vi styre belastningen på beina? Og er det egentlig sunt å løpe på tredemølle, som en svett hamster uten selvinnsikt?
Vi mennesker er jo skapt for å være ute i naturen. Skapt for å jakte, leve i takt med elementene og løpe barbeint på barnålstien. Men så var det dette med tiden vi lever i, da. Tredemølla har blitt den nye hvitevaren du rydder plass til på vaskerommet eller kjøkkenet – uansett om du skal løpe dobbel terskel på vei mot verdenstoppen eller smette inn tjue minutter mindfulness mellom legging av minstemann og eldstemann.
Mølleløping vs uteløping
At det å løpe ute er annerledes enn å løpe på tredemølle er udiskutabelt. Men at det ene er bedre enn det andre? Nja, ikke akkurat. Sannheten er heller at forskjellene bør utnyttes for å få det beste ut av hverandre – og få det beste ut av deg som løper.
Meta-analysen fra 2020 konkluderte bl.a. med at de aller fleste løpere løper med 2-3% høyere frekvens på tredemølle enn når de løper utendørs. Noe å ha i bakhodet, hvis du for eksempel ønsker å øke stegfrekvensen din når du løper.
Løping har samme fysiske effekt på tredemølle. Å bruke 1% stigning når du løper på tredemølla er en utbredt greie. Men å kompensere for manglende luftmotstand og simulere utendørs løping med 1% stigning er ikke nødvendig med mindre du løper raskere enn 4.21 min/km.
Om du har vært skadet eller akkurat har startet å løpe, er det tankegangen om et steg av gangen som gjelder. Å øke antall kilometer gradvis, og dermed også belastningen, er viktig.
Også på dette oppbyggende og forebyggende området bringer Meta-analysen noen interessante funn tilbords. Studiene som inkluderer løpere som er på vei tilbake fra skade, viser tydelig hvordan tredemølla kan bli en av dine nærmeste hjelpere i perioden med opptrapping.
Forlengelsen av hofta i løpssteget blir et knepp kortere på tredemølla. Eksempelvis vil løpere med hofteproblemer eller hamstringtrøbbel kunne oppleve mindre smerte ved å løpe på mølle.
Samtidig er det ikke all skadeproblematikk som kan bli bedre av løping på mølla. Faktisk er det et spesifikt område av foten som kan slå andre veien og utvikle en potensiell skaderisiko, ifølge meta-analysen.
Trykket på akillessenen og fremdriften i ankelleddet er litt høyere på tredemølla. Periodevis løping på tredemølle kan være en årsak til svak plantarfleksjon (bøying av foten mot fotsålen). Det betyr at løpere som har hatt betennelse i foten eller ankel, kan oppleve raskere bedring ved å løpe utendørs. Og fordi kraften i ankelleddet allerede er større ved mølleløping, vil stigning på mølla øke denne belastningen enda mer.
I tillegg den undervurderte egenskapen av å kunne stoppe løpeturen uten å måtte løpe hjem igjen, gir tredemølla full kontroll og oversikt på hastighet. Det gir en optimal styring av belastning som ikke er like lett å kontrollere når du løper utendørs.
Kilde: Van Hooren, B, et al. Sports Medicine 50.4 (2020); Miller, JR., et al. Sports Medicine 49.5 (2019): 763-782; Willy, RW., et al. JOSPT 46.8 (2016): 664-672.
Post Views:14 909
Post Views:14 909
SISTE UTGAVE AV RUNNER’S WORLD:
Slik gjennomskuer du grønnvasking i løpeindustrien.
Simen Holviks siste opp- og nedturer.
VM-klare Tobias Dahl Fenre og Sylvia Nordskar har to helt ulike treningshverdager. Hva kan vi lære av det?
Ukrainas løpere kjemper seg gjennom sitt livs lengste ultraløp.
Superpensjonisten Atle Nytun ble ledd av på sin første løpeøkt som barn. Heldigvis er det aldri for sent å gjøre comeback.
Stor test av vårens nye mengdesko.
En samfunnsgeografisk sjelegransking av hvordan vi som løpere er koblet til stedene og omgivelsene vi løper i.
Hva skjer i kroppen i overgangsalderen, og hvordan bør vi tilpasse treningen?
Hvordan påvirker løpingen sexlivet?
Innblikk i treningshverdagen til Hanne Mjøen Maridal.
Askild Vatnbakk Larsen gir deg formtoppingens ABC.
Ånung VIken om hvorfor og hvordan du bør lage ditt eget testbatteri og teste formen regelmessig.
Fysioterapeut Eli Anne Dvergsdal om hvordan du unngår du fot- og ankelskader.
Terrengløper Abelone Lyng gir deg ti tips til å komme i gang med terrengløping.
Synkende temperaturer og glatte fortau markerer startskuddet på møllesesongen. Her får du våre beste tips til mølleløping, favorittøkter du kan teste og bli glad i gjennom vinteren og foretrukne sko til både rolige og raskere turer på mølla. Hopp på og start båndet!
Vinteren er for meg kvalitetstid. Jeg har stadig som mål å bygge motor og utholdenhet, iblandet gode intervalløkter på mølla. Det beste med å løpe på mølle er at den hjelper deg til å holde akkurat den hastigheten og den stigningen du har bestemt deg for. Det er også lett å motivere seg ved å sette på timer, så nedtelling til pause går fort. En av mine favoritter er en intervalløkt i motbakke, basert på den klassiske 4 x 4, men med en twist.
Etter en god oppvarming på minst 10 minutters rolig jogg starter økta: 6 x 4 minutter, hvor du øker stigning hvert minutt. Akkurat denne twisten er med på å gi økta dynamikk så du aldri slipper å tenke mer enn ett minutt av gangen.
Start med 2 % stigning og øk for hvert drag, så tredje og fjerde drag har topp på 7 % stigning. Pausen er på 2 minutter der du hopper av mølla og står med bena på hver side av møllebåndet.
Er du enda råere, kan selvfølgelig utgangs-stigningen din være enda høyere, du vil dertil få en enda høyere topp!
Hva er dine favorittsko til mølleløping?
Siden jeg hovedsakelig løper intervaller på mølla, er mine absolutte favoritter Hoka Rocket X. Dette er en energisk, responsiv og superlett sko. Hos Hoka regnes den som en konkurransesko, men jeg bruker altså mine til raske intervaller på bane, eller mølleøkter inne. Skal du ha litt lengre økter, er også Hoka Carbon X 2 og 3 høyt oppe på lista mi.
Hva liker du å underholde deg med på mølla?
Jeg er en notorisk musikkelsker, som har en haug spillelister på Spotify som alltid er på øret. Men siden jeg også er så heldig å ha en tv foran mølla mi, setter jeg gjerne på et Spartan-mesterskap på YouTube eller et CrossFit-event. Men det som absolutt gir meg mest driv er hvis det er ski på TV! Da drømmer jeg meg bort og later som jeg er like god som Johaug og co.
Hva er ditt beste tips til mølleløping?
En av de beste tingene ved mølla utenom det åpenlyse med hastighet, helling, null regn eller vind, er for meg nærheten til do! Det klassiske er at jeg alltid må klemme ut en liten dråpe etter oppvarmingen! Og da er det digg med varm do og dopapir! (Prisen for å ha født to barn …)
Den desiderte favoritten er kombinert med romaskin, som ser slik ut:
200 m ro – 200 m mølle
400 m ro – 400 m mølle
600 m ro – 600 m mølle
800 m ro – 800 m mølle
1000 m ro – 1000 m mølle
Hvis jeg skal ha en ren mølleøkt, liker jeg at det skjer noe og løper da gjerne denne: 900 m løping – 100m rask gange x 10 = 10 km.
Hva er dine favorittsko til mølleløping?
Favorittsko til mølle er Asics Tri Noosa (favoritt til alt for øyeblikket) og New Balance 1080 og On Cloudflow. Løper aldri to dager på rad med samme sko.
Hva liker du å underholde deg med på mølla?
Jeg har en gammel tv og en gammel playstation min sønn ikke bruker lenger foran mølla, så Netflix-serier er obligatorisk. Er det en serie jeg er hekta på, så bestemmer jeg meg for at jeg ikke har lov og se en episode uten at jeg løper på mølla. Er du hekta nok, blir det mange kilometer!
Min favorittøkt er intervaller med drag på 1-2-3-4-5-4-3-2-1 minutter, hvor halvparten av tiden er pause mellom dragene. Jeg syns dette er en god og effektiv økt, som gjør løpingen til en lek.
Hva er dine favorittsko til mølleløping?
Mizuno Wave Neo er min absolutte favorittsko til mølla!
Jeg er avhengig av god demping og respons på den type underlag, og her lever Wave Neo opp til forventningene.
Hva liker du å underholde deg med på mølla?
Gode spillelister er helt alfa omega. Tilpass musikken etter hva slags økt du skal trene. Det finnes masse gode ferdige spillelister på Spotify!
Hva er ditt beste tips til mølleløping?
Sjekk ut øktene til Naardic! Her får du online live gruppetimer med en instruktør som ser deg. Dette har reddet motivasjonen min på mange økter hvor det heller har fristet med sofaen. Man hopper ikke av båndet et sekund for tidlig når man har PT-Rune som følger med på deg!
Jeg løper mange av terskeløktene og intervalløktene på mølle når vær, temperatur og føre gjør gjennomføringen ute vanskelig.
Favorittøktene er:
1. 30–40 minutter med 45/15.
En økt som oppleves som at går kjapt unna, og du får høy puls over lang tid. Her utfordrer jeg meg på fart og øker gradvis gjennom økta. De siste 6 minuttene er tøffe og løpes gjerne i en fart jeg ikke helt er komfortabel med.
2. 3-2-1 minutt x 6–8 serier.
En økt som varierer på fart og hvor du også kan pushe deg på fart og intensitet. 1 minutt pause gjennom hele økta.
3. 15 x 3 minutter, 1 minutt pause.
Løpes som tradisjonelle 1000-metere med kontroll og økt fart gjennom økta.
Hva er dine favorittsko til mølleløping?
Jeg bruker sko som er lette og responsive på mølleøktene. Gjerne On Cloudboom Echo 3.
Hva liker du å underholde deg med på mølla?
Jeg bruker ingen hjelpemidler. Ofte musikk som bare står på i bakgrunnen. Jeg har fokus på meg og mitt, økta jeg skal gjøre, mine mål og visualiserer ofte kjente strekker ute eller i løp.
Tenker ofte at det er bedre å løpe inne enn i mørket, snøen og kulda ute.
Jeg har ingen spesifikk favorittøkt, men jeg liker variasjon når jeg løper på mølla, så her er to økter der ting skjer hele tiden:
Pyramide med 8–15 minutter oppvarming med rolig løping. Øk gjerne farten underveis eller legg inn 2–3 stigningsløp mot slutten av oppvarmingen.
Løp 1-2-3-(4)-3-2-1 minutter x 2 serier – ta gjerne seriepause halvveis. Pausen er halve dragtiden av foregående drag. Alternativ til pause på tid: følg pulsen din, for eksempel start neste drag når pulsen din er under 120 eller 100.
Kontinuerlig progressiv tur medoppvarming på 10 minutter, deretter 20–40 minutter progressiv løping.
Start i rolig fart og øk deretter farten en del slik at oppvarmingen blir en del av økten. Etter oppvarmingen øker du farten litt til, deretter øker du fart (og/eller stigning) med 0,5 km/t for hvert 5 minutt, eller med 0,2 km/t for hvert 2 minutt.
Hva er dine favorittsko til mølleløping?
Jeg løper med lette gode asfaltsko på mølla, behøver ikke mye demping.
Hva liker du å underholde deg med på mølla?
Løpingen! På mine mølleøkter så er det så mye variasjon, så det er nok i seg selv.
Hva er ditt beste tips til mølleløping?
Er du medlem på treningssenter med gruppetime?
Undersøk om de har møllegruppetime og etterspør det om de ikke tilbyr det.
10 x 4 minutter med 1 minutt pause. Nytt drag hvert 5 minutt er enkelt å forholde seg til. Behagelig anstrengende er målet, lett progressivt. Oppvarming i 5–10 minutter, avhengig av tid. Som regel 11–12 km/t. Deretter 10 drag på 15 km/t – 15,1 – 15,2 – og så videre. Altså en økning på 0,1 km/t per drag.
Dette er en slags referanseøkt for meg som jeg har gjort en del ganger. Er jeg i dårlig form, fått trent lite, vært skadet eller liknende, løper jeg litt saktere fra start og ender opp ikke så raskt.
Har jeg en dårlig dag kan jeg avstå fra å øke 0,1 per drag. Eventuelt øke etter hvert om det løsner. Alt fra 6 drag og oppover synes jeg gir god effekt, det må ikke være 10 for at dette skal bli en økt.
Pausen på ett minutt kjører jeg på 6 km/t, gående. Jeg løper denne økta flatt, uten stigning.
Hva er dine favorittsko til mølleløping?
Brooks Hyperion Elite synes jeg er lett og fin til mølleløping.
Hva liker du å underholde deg med på mølla?
Michael Jordan-videoer og skivideoer med Petter Northug. Bandet Tool på høy lyd.
Hva er ditt beste tips til mølleløping?
Kan løpe noen andre intervaller med «mye trykking» for å bryte opp: 3–5 x 3-2-1 minutter med ett minutt pause. Ulik hastighet på alle drag, for eksempel øke med 0,5 per drag, og i tillegg øke hver serie med 0,1. En annen god økt er å løpe 5 kilometer kontinuerlig terskel etter oppvarming, og deretter løpe 10–15 x 45 sekunder etter noen minutters pause. Dette er med på å bryte opp økta og gjør at jeg føler at økta er litt kortere/mindre monoton.
8 x 5 minutter, med 60 sek moderat og 40 sek hardt ganger tre for hvert 5-minuttersdrag. Gjerne på god stigning (10 %) slik at det vert ei V02max-økt. Da treng ein jo ikkje åtte drag, men kanskje berre fem.
Alltime-favoritten på mølla er sjølvsagt 20 x 45/15 med ei auke på 0,2 km/t for kvart drag (kan sjølvsagt reduserast til 0,1 km/t). Start rundt halvmaratonfart. Den har eg brukt i alle år, og brukar den mykje til PT-kundar med godt hell.
Hva er dine favorittsko til mølleløping?
ASICS Metaspeed Edge+.
Hva liker du å underholde deg med på mølla?
På intervallar vert det ofte løpe- eller tottenham-podcast. Enkel underholdning som ikkje krever mykje tankeverksemd.
Rolege langturar på mølla vert ofte kombinert med Tottenham-kamp for å slå to flyger i ein smekk.
Her må det også trykkast opp eller ned i fart kvart minutt. Viktig at noko skjer heile tida. Kanskje det er min hack?
Hva er ditt beste tips til mølleløping?
I tillegg til ovannemnte hack, likar eg å telja mens eg spring intervallar. Så delar eg opp draga i brøkar eller prosent. Både det eg har sprunge, det eg skal springa og undervegs i draga. Truleg noko som heng att frå mine dager som mattelærer. Trur kanskje ikkje mange syns det vert særleg morsomare ved å rekna brøk, men tida går iallfall fortere!
Min favorittøkt er en kombiøkt med motbakke og flatt. Du kan tenke økta som opp et fjell med en skikkelig innspurt på fjellplatået.
Oppvarming: 15 min progressivt flatt
8–10 x 4 min på 10 % stigning og 10 km/t
10 x 45/15 på 1 % stigning og 16 km/t
Nedjogg: 5 min rolig, eller gå hjem fra treningssenteret.
Hva er dine favorittsko til mølleløping?
Favorittskoen er Mizuno Wave Rider Neo, hvis kun motbakke: Wave Neo Ultra. Som regel bruker jeg de nyeste skoene på mølla, og så får de slippe ut etter hvert.
Hva liker du å underholde deg med på mølla?
Utendørs hører jeg sjelden på noe, men på mølla liker jeg å høre podcast eller min egen utslitte spilleliste på Spotify: «Trening Oslo». Ofte glemmer jeg av musikken mens jeg løper, eller den overdøves av SATS sine løpetimer som den sure gamle kjerringdelen av meg mener må være skadelig for hørselen.
Hva er ditt beste tips til mølleløping?
1) Tren på SATS Vinderen, der er det kullsyrevann i krana – hurra. Jeg synes det er supergodt med kullsyrevann på mølla! Kanskje har det også en hemmelig treningseffekt …
2) Jeg er glad i tall, så jeg pleier å motivere meg med premier i pausene: en pause for å sjekke puls, en pause for laktat osv.
3) Ellers er det god knall å være flere som kjører samme økt. Mølla er jo gull siden alle kan kjøre samme drag, men på ulik fart.
Enten du har sluppet opp på treningsrutinene og trenger litt struktur, mistet motivasjonen, eller bare rett og slett trenger litt krydder og forandring i treninga di – her er åtte enkle grep.
Isabel Aarnes, jenta som alltid ble valgt sist i gymtimene som barn, løper sin hundrede maraton i oktober. Det feires med å invitere til et egetarrangert løp!
Ekteparet Mari Fenre og Tobias Dahl Fenre er begge tatt ut til VM i terreng- og fjelløping som starter i Innsbruck i dag, 6. juni. Her får du et innblikk i alt fra treningen deres til mentale strategier og skovalg.
Som første norske kvinne deltar Gabriella Mathisen denne uken på verdens mest fientlige løp, Jungle Ultra, gjennom Amazonas. Fortiden hennes har gjort henne råere, klokere og sterkere.
De beste øktene er faktisk de du gjennomfører, uansett hvor mange minutter de består av. Løp heller fra tidsklemma med disse øktene på 25 minutter eller mindre.
Springtime Group – bestående av løpsarrangøren Springtime Event, løpsreiseoperatøren Springtime Travel og løpemagasinet Runner’s World Norge – søker nå ambassadører i tre byer. Du må være glad i å løpe og glad i å spre løpeglede i ditt nærmiljø.
Det løpeglade selskapet Springtime Group ble stiftet i 2016 og består av tre underselskaper:
Løpsreiseoperatøren Springtime Travel arrangerer reiser til store maratonløp rundt om i verden, som New York, og arrangerer treningscamper i Portugal.
Tredje underselskap er Springtime Media, som blant annet består av løpemagasinet Runner’s World Norge.
Til sammen ønsker Springtime Group å legge til rette for løpeglede og mestring, både gjennom egne løp, løpsreiser, kunnskap og inspirasjon.
Nå søker gruppen to ambassadører i Oslo, Trondheim og Bergen som kan hjelpe til med løpene lokalt.
Det er ønskelig at ambassadørene:
Bidrar på testløp som arrangeres før løpene, hvor alle som vil kan løpe gjennom løypa i felleskap.
Hjelper til med å finne egnede løyper for løpene.
Hjelper til med andre oppdrag som for eksempel fartsholding under løpene.
Sprer løpeglede i sitt nærmiljø og har et kontaktnettverk i løpemiljøet lokalt.
Ambassadørene får:
Gratis deltakelse på alle løpene arrangert av Springtime Event
Rabattkode på løpsreisene med Springtime Travel
Runner’s World-medlemsskap med tilgang til alt av lesestoff, treningsprogram og andre medlemsfordeler.
Bli kjent med nye løpere!
Arbeidsmengden kommer ikke til å være særlig stor, det er snakk om cirka tre løp i året som det vil trenges noe bistand til. Det kan for eksempel være å arrangere et prøveløp i din by i forkant av et løp, og lose de fremmøtte gjennom løypa. Dette er en fin måte å bli kjent med nye løpere på!
Ved en annen anledning må du kanskje trå til som fartsholder, eller løpe gjennom løypa slik at arrangøren får et eksakt løypekart.
Det settes også stor pris på om du har lyst til å reklamere for løpene i dine egne kanaler.
To ambassadører i hver by
Springtime Group søker altså etter to ambassadører i hver by – Oslo, Trondheim og Bergen. Hvis dette kan passe for deg, søker du ved å trykke på knappen og fylle ut skjemaet nedenfor. Vi kontakter aktuelle ambassadører den 15. desember.
YMR Track Club er den hyggelige naboen som alltid sier ja til en løpetur. Nå fjerner svenskene tollavgiftene på sine jakker og tights som sendes over grensa.
Alle plagg fra YMR Track Club produseres i Sverige, hvor holdbarhet står sentralt i produksjonen. Sammen med funksjonelle løsninger tilpasset løpingens bevegelsesmønster, er det retro-inspirerte designet det største kjennetegnet for løpetøyet fra YMR Track Club.
Med bare noen uker igjen til jul, kommer YMR Track Club med en tidlig julegave til alle norske løpere som ønsker å fornye løpegarderoben. Etter å ha etablert seg Australia, Japan, Tyskland og USA satser klesmerket, startet av tidligere lengdehopper Peter Häggström Lindecrantz, nå i Norge.
Alle varer du handler på YMR Track Club har blitt tollfrie. Med fri frakt og gratis retur er det gode grunner for å gjøre unna litt av julehandelen hos den svenske løpetøyprodusenten.
Før, under og etter trening
På nettsidene til YMR Track Club finnes ikke bare løpeshorts, singleter og tights. Tynne gensere med høy hals i merinoull er den perfekte match for aktiviteter i kaldt vær. Samtidig er plaggene rene og pene nok til å kunne brukes også når du ikke trener.
Stilige kompresjonsstrømper i retro-look, funksjonelle jakker og vester, tights med ekstra foring for vinterløping. Gjennomgående for alle plaggene er stilrent design og god kvalitet.
De myke og komfortable joggedresser i plysj passer like godt som overtrekksplagg til og fra mølleøkta, som til en rolig søndag på sofaen etter helgas langtur.
YMR TRACK CLUB leverer treningstøy av høy kvalitet til både kvinner og menn, sjekk ut høstens nyheter med bl.a. en helt egen vinterkolleksjon i merinoull!
Den 80 centimeter tykke isen Tisleifjorden i Gol samler hundrevis av løpere fra hele verden. Frozen Lake Marathon er ikke bare et norsk løpeeventyr, det er også verdens flateste maratonløype!
Runner’s World er stolt samarbeidspartner med Winterrun, som arrangeres av RWs søsterselskap Springtime Event.
Forrige utgave av Frozen Lake Marathon i 2022 ble utsolgt. Med kun 500 plasser tilgjengelige til vinterens eventyrløp, bør du være rask for å sikre deg en plass i vinterens startfelt.
Frozen Lake Marathon går i en løype på 21,1 kilometer, som du enten løper én eller to ganger. Hver eneste meter av løypa løper du på selve Tisleifjorden i Gol, som ligger 819 meter over havet.
Vanligvis brukes løypa på Tisleifjorden som testløype for biler og testing av dekk, men lørdag 25. mars 2023 er det din tur til å trykke klampen i bånn og gi gass i Frozen Lake Marathon.
Isen på Tisleifjorden er 80 centimeter tykk og tåler 30 tonn – eller rettere sagt 577 versjoner av Eliud Kipchoge. Løypa blir først satt et par dager før selve løpet, og er under kontinuerlig overvåkning med jevnlige kontroller.
Selv om det er helt trygt å løpe Frozen Lake Marathon, forteller fjorårets vinner i kvinneklassen på maratondistansen, Abelone Lyng, at det kiler litt i magen av tanken på å løpe på en isdekket innsjø.
– For meg var dette et «bucket list marathon». Frozen Lake Marathon var ett av de løpene jeg var nødt til å hake av for en gang i løpet av livet, beskriver RW-blogger Abelone Lyng i sin løpsrapport fra i fjor.
Frozen Lake Marathon arrangeres lørdag 25. mars. Nå kan du gjennom oss i Runner’s World gjøre en langhelg ut av løpet ditt med vårt tilbud på overnatting!
På Golsfjell Fjellstue får du to netter inkludert middag fredag og etter selve løpet på lørdag. Dermed kan du nyte løpsopplevelsen på Frozen Lake Marathon til det fulle. Legg beina høyt foran peisen og få igjen varmen etter løpet – med overnatting til og med søndag får du hentet deg helt inn igjen før du reiser hjemover etter frokost søndag morgen.
Enten du har sluppet opp på treningsrutinene og trenger litt struktur, mistet motivasjonen, eller bare rett og slett trenger litt krydder og forandring i treninga di – her er åtte enkle grep.
Isabel Aarnes, jenta som alltid ble valgt sist i gymtimene som barn, løper sin hundrede maraton i oktober. Det feires med å invitere til et egetarrangert løp!
Ekteparet Mari Fenre og Tobias Dahl Fenre er begge tatt ut til VM i terreng- og fjelløping som starter i Innsbruck i dag, 6. juni. Her får du et innblikk i alt fra treningen deres til mentale strategier og skovalg.
Som første norske kvinne deltar Gabriella Mathisen denne uken på verdens mest fientlige løp, Jungle Ultra, gjennom Amazonas. Fortiden hennes har gjort henne råere, klokere og sterkere.
De beste øktene er faktisk de du gjennomfører, uansett hvor mange minutter de består av. Løp heller fra tidsklemma med disse øktene på 25 minutter eller mindre.
av Runner's World Norge / Annonsørinnhold fra ASICS
Vi søker etter en løper som vil delta i Paris Maraton til våren og dele treningen sin fram mot løpet. Vinneren får reise, opphold, startplass, klær, sko – og oppfølging av egen trener. Søk her!
I samarbeid med Springtime Travel og ASICS søker vi nå etter en løper som kan tenke seg å delta på Paris Maraton den 2. april 2023.
Springtime Travel er Runner’s World Norges søsterselskap og arrangerer løpsreiser til en rekke storbyer, deriblant Paris.
ASICS har i en årrekke vært hovedsponsoren av Paris Maraton, et av verdens aller største maratonløp med over 50 000 deltakere.
Paris Maraton er et av verdens største maratonløp og kjent for en fin trasé og masse liv i løypa. Foto: ASICS
Road to Paris
Vi søker nå etter deg som vil delta i Paris Maraton. Den som blir valgt ut, må dele treningen sin i et par artikler på runnersworld.no, slik at leserne kan følge vedkommende på veien til Paris.
Vinneren får dekket reise, opphold, startplass i løpet samt klær og sko fra ASICS. I tillegg vil vinneren få muligheten til å blir fulgt opp av en egen trener, nemlig RW-blogger og ASICS Frontrunner Rune Solheim.
Rune er PT og en erfaren maratonløper som selv skal delta i Paris Maraton. Etter fylte 40 år har han aldri løpt saktere enn 2.36 på maraton.
Coach Rune kan være behjelpelig med å utvikle treningsprogram for løperen som blir trukket ut, slik at veien til Paris blir så smidig som mulig.
Dette er med andre ord en drømmepakke – enten du skal løpe din første maraton, eller om du er ute etter god oppfølging fram mot en ny personlig rekord.
Rune Solheim skal selv løpe Paris Maraton og vil bidra som coach fram mot løpet. Foto: Sylvain Cavatz.
Hvem kan søke?
Alle som liker å løpe kan selvfølgelig søke. Vi vil høre fra et mangfold av løpere: Feelgood-løperen som løper for løpegleden og humørets skyld, og som kanskje snuser på sin første maraton. Vi vil også høre fra den målrettede løperen som jakter raske tider, og fra deg som vil bryte 4-timersgrensa.
Vi setter pris på løperen som er glad i å formidle. Vinneren må bidra til minimum tre artikler som skal publiseres på runnersworld.no. Gjennom artiklene skal leserne våre bli kjent med løperen, få innblikk i treningen fram mot Paris Maraton, og ikke minst få gleden av å lese om hvordan løpet gikk til slutt.
Vinneren må gjerne dele veien mot Paris i egne kanaler på sosiale medier.
Søk ved å fylle ut skjema under, og tips gjerne andre du mener bør søke. Vi trekker den heldige vinneren torsdag 8. desember.