Har du en løper du ikke vet hva du skal gi i julegave i år? Eller er du kanskje en løper som «har alt» og trenger tips til hva du bør sette opp på ønskelista i år? Her er mine 10 tips til løpe-gaver som du kan legge under treet i år.

Startplass på et løp

Gir du bort startplass på et løp, gir du ikke bare en opplevelse som sent vil glemmes, men viser også at du har troa på at dette er noe mottakeren kan få til. På kjøpet gir du også bort treningsmotivasjon, mestringsfølelse og kanskje også en fin medalje.

startnummer til The Arctic Triple

Foto: Ian Corless

Det er forskjell på løpere. Noen har nettopp startet å løpe og har kanskje ikke løpt et eneste løp før. Andre har løpt både mange og lange løp før. Skal du gi bort et løp til nybegynneren kan det være lurt å gi bort et lavterskel løp. Hva med å gi bort startnummer til WinterRun 5 eller 10km? Eller 10 for Grete på Oslo Maraton? Ecotrail Oslo har også en fin 10km distanse.

Har du en løper som har løpt en stund alt? Gi bort et løp litt utenom det vanlige! Sjekk ut Frozen Lake Marathon og gi bort en helt spesiell løpsopplevelse. Løpet har både halv og hel marathon distanse.

Foto: Ian Corless

Julegave til ultraløperen? Sjekk ut The Arctic Triple Ultra Trail, Stranda Fjord Trail , Fyri Trail , og Jotunheimen Trail run!

Gi bort support

Har du dårlig råd, men lyst til å gi bort en skikkelig fin gave? Da kan du gi bort support på et løp. Uansett om personen du gir bort support gaven til skal løpe en 10 kilometer eller et 24 timers ultraløp, så vil dette være en gave som er gull verdt for løperen. Alle elsker å ha noen som backer deg opp og forer deg med motivasjon før start. Som passer på tingene dine mens du løper, som heier deg ut fra start og møter deg underveis i løypa. Og ikke minst en som heier deg inn i mål, som foreviger opplevelsen med bilder fra målgang og gir deg en high five, varme klær og forteller deg hvor fantastisk du er.

Foto: Ian Corless

Obs! vær klar over at dersom du gir bort support til en terrengultra løper, så vil supporten sannsynligvis vare en hel helg, innebære reising til et kult sted, mange timer med kjøring fra matstasjon til matstasjon, mye forarbeid for å vite hva ultraløperen trenger av hjelp i de forskjellige stadionene av løpet, hjelp til både påkledning og avkledning, fotpleie, massasje, påfyll av mat og vann i sekken og svært lite søvn. DU får til gjengjeld en utrolig artig opplevelse og en evig takknemlig løpervenn.

Gi bort en behandling

Kjenner du en skadet løper? Eller en som støtt og stadig har en vondt ett eller annet sted? Gi bort en behandling hos noen som vet hvordan man skal behandle løpere. En time hos en god naprapat kan gjøre underverker. Trenger du tips til en behandler som er god på løpere? Naprapat Kenneth Berg-Hansen på Myoklinikken Frogner vet hvordan man fikser de fleste løperelaterte problemer.

Gi bort motivasjon og kvalitetstid

Enda en gave som ikke koster masse penger og som er like hyggelig å gi som å få. Gi bort en eller flere løpedater som passer løperen du gir dem til. Gjør gjerne løpeturene du gir bort litt ekstra spesielle ved å planlegge løpeturen som en utflukt. Ta tog eller buss ut av byen og løp hjem igjen, med et bollestopp på en av marka stuene. Eller gi bort en morgenløpetur i Frognerparken og avslutt med en cafe-frokost.

Foto: Ian Corless

Løpesokker

Enda en ting som er skikkelig kjedelig å kjøpe selv, men som alle løpere trenger og aldri får nok av. Gi bort noen gode kvalitetsløpesokker i ull og gi samtidig bort mange fine løpeturer ute i kulda uten frosne føtter.

Gi bort barnepass

Kjenner du en løper som har små barn? Gi bort barnepass slik at løperen kan løpe seg en lang tur med god samvittighet! Alle løpende småbarnsforeldre vil sette pris på egentid med løpesko på beina.

Foto: Ian Corless

Refleksvest og annet sikkerhetsutstyr

Dette er ting som de fleste løpere synes er gørr kjedelig å kjøpe, men som alle trenger. Derfor blir de aller fleste løpere lykkelige når de får dette i gave i stedet for å måtte dra ut og kjøpe det selv. Dette er også en super måte å vise at du bryr deg om løperen. Du viser at du vil at løperen skal være synlig og trygg for bilister når de er ute og løper i mørket.

Løpesko

Nei, du kan ikke få for mange løpesko… Men det er ikke så lett å gi bort sko. For her er det mye smak og behag og skoen må passe løperen. Dessuten koster løpesko en del. Har du ikke lyst til å bruke 2000kr på gaven, så vit at alle løpere setter pris på et lite bidrag til løpesko garderoben. Alle løpere elsker å kjøpe nye sko, men de setter faktisk like mye pris på annerkjennelsen fra «ikke-løpere» om at de faktisk trenger et par nye løpesko. Så om du gir bort et gavekort til løplabbet eller en annen butikk som er gode på løpesko, så vil denne alltid komme til nytte.

Ull og superundertøy

Gode basisplagg som lang- eller kortermet t-skjorte i merino ull eller teknisk kvalitet er noe alle løpere har bruk for. Er det en løper som løper mye ute vinterstid, er slike basisplagg for beina like kjærkomment. Gode ullongs som er laget for høyaktivitet er virkelig en gave som vil varme mottakeren.

Foto: Ian Corless

Varme hender

Gi bort noen gode løpevanter eller votter til løperen. Dette er gjerne forbruksvare på lik linje med sko. Gode ull liners, ultralette vindvotter, thermovotter, vanter som du kan gjøre om til votter om det veldig kaldt… Det er mange varianter på markedet. Kjenner du løperen godt vil du sikkert vite om det er en frysepinn som alltid bli kald på hendene eller om det er en løper som gjerne løper i shorts selv om det er minusgrader. Velg votter utfra hva slags løper du gir vottene til.

Et tips er at du kan alltid gi bort tynne ull liners. Disse kan brukes både alene eller sammen med andre vanter eller votter.

vott

All photos copyright www.iancorless.com all rights reserved.