Majestetiske fjell, frodige daler, kritthvite strender, måkeskrik, lukten av hav og hus der du ikke skulle tru at nokon kunne bu. Det er Lofoten i et nøtteskall. Lofoten er en øygruppe i Nordland fylke, 68 grader nord, hvor solen aldri går ned fra slutten av mai til midten av juli.

Higravtind er med sine 1146 meter Lofotens høyeste fjell, men Lofoten byr på uendelige valgmuligheter når det kommer til fjelltopper å besøke. Her kan du velge alt fra ekstreme klatreruter til relativt «snille» fjell som passer folk flest. Om du ønsker å oppleve Lofoten med løpesko på beina, er The Arctic Triple Ultra Trail løpet for deg.

The Arctic Triple Ultra Trail

 • Sted: Lofoten, målgang Svolvær
 • Tid: 2-5 juni 2022
 • Distanse: 100 miles (160km), 50 miles (80km), 48km, 24km og 12km
 • I tillegg har de en 100 milles stafett konkurranse og en 50 miles stafettkonkurranse hvor man kan delta som lag som løper hver sin etappe av distansen.
 • Underlag: Sti, fjellterreng, grus og asfalt

Løpet tar deg gjennom noe av det flotteste Lofoten har å tilby, og velger du 100 milles løpet får du erfare Lofoten fra vest til øst; fra Moskenesøya til Svolvær. Her får du oppleve bratte fjell, frodige skoger, hvite strender og vakre kyst partier. Løypa er merket og har matstasjoner underveis hvor du får påfyll av mat og drikke.

Min erfaring fra The Arctic Triple 48Km i 2021

Det beste med The Arctic Triple 48km var utsikten! Du løper på noen helt fantastiske stier og du er hele tiden omgitt av hav og frodige fjell.

Omgivelsene du løper i er rå.

Det er stupbratte fjellsider, smale egger og mesteparten av tiden må du konsentrere deg godt om hvor du plasserer føttene dine.

Og når det går opp, da går det virkelig opp!

Det er luftige partier med morsom klyving, men aldri sånn at jeg følte meg utrygg. Det var steder med snø hvor jeg måtte skli ned og det var stier igjennom grønn og frodig skog.

Uansett hvor jeg var, så var det noe fint å se på.

Du blir tatt imot godt på hver eneste matstasjon. Det var bra utvalg, både frukt, søtt, salt og varm mat som suppe og pasta.

Og så føler man seg trygg underveis, de har sjekkpunkter underveis og du heies frem av dem. Det var også flere av de lokale som satte seg ut med flagg og heiet på oss som løp. Sånt blir man jeg utrolig glad av!

Det er krevende terreng. Du skal opp og ned noen skikkelig bratte kneiker, så forvent å bruke mesteparten av dagen ute på stien. Men det er absolutt verdt det!

Du får med deg så utrolig mye flott natur også er det gjennomførbart, selv om du går mesteparten av turen. Og på denne turen gjør det ikke noe om du bruker litt ekstra lang tid, det er jo lyst døgnet rundt.

Det jeg syntes var mest krevende var at det er en 10 km lang strekke som går på asfalt omtrent midt i løpet. Der er det mulig å få litt fart i beina, men det er ganske tungt hvis du er mest vant til å løpe på sti.

Tips til deg som skal løpe The Arctic Triple 48km

 • Tren på bakker, du skal opp og ned mange tøffe kneiker på denne turen.
 • Velg sko med godt grep. Spesielt om det er vått vær trenger du sko du kan stole på. Men det kan lønne seg å ha noe demping i skoene med tanke på asfaltsrekkningene. (Skotips: VJ XTREM eller VJ MAXx).
 • Forvent å bruke lang tid.
 • Ta med deg godt med drikke og noe å spise mellom matstasjonene.
 • Last inn GPX fil på klokka, det er ikke alltid like lett å se neste flagg på ruta.
 • Ha med deg klær for skikkelig Lofoten vær. Husk at været i Lofoten skifter raskt!
 • Nyt turen. Ta deg tid til å stoppe opp og trekke inn stedet du er!