Nils Petter Eckhoff har endret sitt syn på løping de siste årene. Nå løper han for løpingens del, og for å nå målene sine. Her er hvordan han tenker å legge opp løpet i Göteborgsvarvet.

Da jeg var yngre løp jeg som regel etter en ball – enten det var fotball, tennis eller squash. De siste årene har jeg bare løpt for løpingens del for og holde meg i form, men også sette meg mål.

Løping for meg …

Både antall løp, hva slags løp og hvor mange løp har vært viktig for motivasjonen. Ikke minst konkrete tidsmål – først og fremst på halv- og helmaraton.

Jeg liker å løpe for å holde meg i form psykisk og fysisk. Finner roen på lange rolige turer, men løper også kortere turer med mer fart.

Det viktigste for meg har vært og få til regelmessig løping uke etter uke. Jeg prøver blant annet å løpe til jobb to ganger i uken. Har forskjellige ruter jeg bruker og kan variere lengden også, men blir som regel rundt 10 km.

Det er ikke alltid man føler for å løpe, man er irritert, har en dårlig dag, etc – men etter en løpetur føler man seg alltid bedre.

Nils Petter sammen med resten av Team New Balance. Foto: Lemos Media

Sub 1:59

Målet med Göteborgsvarvet er og komme meg under min rekord på halv maraton satt i Canada i fjor høst på 1:59.

Usikker på hvordan det blir å løpe i Gøteborg, men planen er og prøve å løpe de første 11 kilometerne på timen som jeg har gjort på de to siste halvmaraton jeg har løpt. Den siste mila får jeg ta litt som det kommer. Se an dagsformen. Har jeg dagen, er det bare å trykke til.


Produktanbefaling

Nils Petter trekker særlig frem Capsen og karbonfiberskoene som ypperlige.

– New Balance Fuelcell RC Elite er annerledes å løpe i. Gleder meg til flere turer i dem, og gjerne lengre turer.

– Capsen er perfekt i varmen, den hindrer svette fra å renne ned i øynene samt at den er behagelig på hodet.


Sjekk ut NEW Balance Fuelcell RC Elite her
Sjekk ut New Balance-capser hos Löplabbet her