I 2024 kan din olympiske løpedrøm bli virkelighet. For første gang i historien, er alle løpere uansett nivå invitert til å løpe maraton i OL.

Marathon Pour Tous – eller maraton for alle, som det heter på norsk – er helt gratis. Med 20 024 plasser tilgjengelige, er det hvertfall en teoretisk mulighet for å knabbe til seg et startnummer på den olympiske startstreken i Frankrikes hovedstad.

Men registreringen er ikke som et klassisk lotteri, slik det fungerer på de største storbymaratonene i verden. I tillegg til at du registrerer deg og får et lodd i lotteriet, som trekkes i starten av 2024, følger det forskjellige utfordringer som må gjennomføres:

  • I appen kalt ClubParis2024 kreves det at du deltar og loggfører ulike utfordringer som er organisert ELLER fullfører daglige aktiviteter og samler 100 000 poeng før 31. desember 2023.
  • I mobilappen til Mass Participation Marathon er du nødt til å delta og loggføre fire løpe-utfordringer i måneden.

Maratonløypa

Den olympiske løypa i Paris er satt med stor symbolikk og inspirert av kvinnenes marsj til Versailles i 1789. Det massive øyeblikket i Frankrikes historie hvor mellom 6000 og 7000 kvinner fra Paris marsjerte gjennom hovedstaden mot slottet i Versailles, før de tvang kong Ludvig den 16. tilbake til Paris for å åpne matlagrene. Til slutt skrev han også under på menneskerettighetserklæringen.

Fra starten i sentrum av Paris, går maratonløypa gjennom byens mest ikoniske monumenter. Løypa svinger ut til Versailles-regionen, før løypa går i mål ved den vakre Les Invalides-parken i Paris.

Sist ut på OL-prgorammet

Kvinnenes maratondistanse er satt opp som lekenes aller siste øvelse den 11. august 2024. Herrene løper sin maraton dagen før. I tillegg til 42,2 kilometer, kan du også løpe en 10 kilometer. Mildistansen arrangeres på samme dag og er åpent for alle over 16 år. Ingen av de åpne distansene har fått noen dato ennå, men du kan bli med i Club Paris 2024 eller laste ned appen Mass Event Running allerede nå.

Denne artikkelen er opprinnelig skrevet av Runner’s World UK.