Simen Holvik (47) fra Stavanger er en av verdens mest ekstreme ultraløpere. Holvik har blant annet løpt Norge på langs på 26 dager og vunnet «24 Hours in Hell». Nå står han overfor nok en lang og ikke minst varm utfordring; Badwater Ultramarathon, et løp han allerede har deltatt i, men aldri ikledd ull.

Tekst: Pressemelding fra Devold / Foto: JCP/Marius Svendsen

Badwater Ultramarathon er kjent som «verdens tøffeste løp» og strekker seg over 217 kilometer gjennom et av de varmeste stedene i verden, Death Valley, California. Løpet starter på Badwater Basin, 85 meter under havet, og ender ved Mount Whitney Portal, 2530 meter over. Deltakerne må kjempe med blod, svette, tårer og svimmelhet gjennom ørkenlandskapet i temperaturer som kan nå opp mot 55°C. Det er rapportert om både hallusinasjoner og smeltende skosåler på grunn av den intense varmen.

Holvik ble historisk da han i 2023 var beste mann i Badwater 135, med en tid på 22:28:08, en av de største norske ultraprestasjonene gjennom tidene.

Ull og ultraløp

Nå skal Holvik løpe Badwater iført klær fra Devold. Ull og ultraløp er kanskje ikke det første man tenker på, men Holvik er overbevist om fordelene.

– Ull og ultraløping er kanskje ikke en naturlig assosiasjon for alle, men jeg er overbevist om at dette blir bra. Ull har egenskaper som sørger for at den kjøler deg ned når det er varmt og transporterer svette vekk fra kroppen. Jeg gleder meg til å representere en merkevare som både er hel ved og en pioner innen sitt felt, sier Holvik.

Fremtidens løpeklær

Devold har ekstremtestet klærne i de røffeste og mest ubehagelige værforholdene på planeten i 170 år. På Nord- og Sydpolen, på de første polfarerne og moderne eventyrere, men denne gangen drar de den kanskje enda lenger. Nå skal Devold en gang for alle bevise at ull fungerer like bra på sommeren som på vinteren. Ullas helt unike, naturlige egenskaper kan utkonkurrere alt som er laget av plast og er sommer som vinter det beste for både folk og miljøet.

Temperaturene i Death Valley er nær ulevelige, sier Karianne Nelly Skuseth, Brand Communications Manager i Devold.

– Som ull-pionerer er vårt mål å lage produkter som presterer uavhengig av forhold, så det at Simen nå skal løpe i vanvittige temperaturer er helt i tråd med det vi står for. Det er helt vilt det Simen holder på med, og vi ønsker ham masse lykke til i Badwater, avslutter Skuseth.

Fakta: Badwater Ultramarathon

  • Distanse: 217 kilometer
  • Deltakere: Ca. 100-105 utøvere hvert år
  • Kaloriforbruk: Løperne kan forbrenne opp til 14 000 kalorier under løpet
  • Første løp: Arrangert første gang i 1977
  • Kjent som: «Verdens tøffeste løp»
  • Dato for 2024: 22.-24. juli