Lene Alexandra har blitt en ivrig løper, og på lørdag skal hun løpe sitt første maraton.
– Jeg liker å sprenge grenser, og noen ganger er det nettopp det at ingen har troen på at det kan gjennomføres som gir meg lysten. Det er skummelt, men spennende å gjøre noe jeg ikke har gjort før og få testet kroppen. Dette kommer til å bli vondt har jeg skjønt, for man møter visst den berømte veggen etter tre mil. Men jeg har ingen mål om å løpe på en bestemt tid. Målet er å gjennomføre om jeg så må gå noen strekninger, sier Lene til Runner’s World.

De 100 første får signert Lene-cover
Lene vil være tilstede på standen til Runner’s World fra klokken 15.00 til 17.00 på fredag. Der vil hun ta imot spørsmål og signere hennes egen Runner’s World-forside til de 100 første som spør etter det.

Enorm mestringsfølelse
– Jeg løp etter guttene i barnehagen, men på grunn av mine feminine former har jeg vel egentlig aldri følt jeg har vært spesielt egnet til løping. Under oppkjøringen til «Skal vi danse» som jeg vant i 2008, ble jeg spurt om å delta på 10km i Oslo Maraton for Aktiv mot kreft. Før den tid hadde jeg ikke sett på meg selv som en løper, og jeg var forberedt på å spytte blod i Oslos gater. Men jeg endte opp med å løpe hele veien på under en time, forteller Lene til Runner’s World.
Dette ga hun en enorm mestringsfølelse og økt selvtillit når det kom til løpingen. To år etter bestemte hun seg for å trene til å gjennomføre halvmaraton i GøteborgsVarvet i Sverige. Hun tenkte at siden hun hadde greid å løpe 10km måtte hun jo klare 21km også.
– Og jammen gjennomførte jeg det også. Nå satser jeg på maratondistansen i Oslo på lørdag, og grugleder meg litt til å gjennomføre den, sier Lene.

Presterer bedre
– Løpingen gir meg en pause fra en hektisk hverdag. Jeg sorterer mine utfordringer i livet på løpetur og kommer med nye kreative ideer. Samtidig opplever jeg en enorm mestring, og jeg er spesielt glad i å løpe ute i naturen. Det gir meg en herlig frihetsfølelse. Før hatet jeg å løpe, så tenk at jeg har blitt helt løpefrelst, sier Lene.

– Jeg liker å kjenne at kroppen min er spenstig, og at jeg pusher kroppen min til bedre kondisjon og økt energi som jeg kan bruke i min hektiske hverdag. Jeg merker at jeg blir i bedre humør og presterer bedre på alle arenaer. Jeg blir mer skjerpet og fokusert, sier Lene.

– Jeg legger alltid inn treningen først i min kalender. Treningen er som bensin for bilen. Fyller man ikke på energi slutter man til slutt å fungere, og ingen har behov for deg da. Så det gjelder å dekke sine primærbehov slik at man kan prestere i sitt liv og være den beste utgaven av seg selv, sier Lene.
Lene har gjennom sitt lag LA Lifestyle deltatt i blant annet Oslo Triathlon tidligere i år.