Runner’s World skal delta på Golden Trail-finalen Fýri Trail by Salomon med et team på seks løpere – bli kjent med krembuketten her!

Golden Trail-serien består av nasjonale løpsserier med spennende terrengløp som etter hvert ender opp i regionale finaler og til slutt en verdensfinale.

Den nordiske serien består av åtte løp i Norge, Sverige, Finland og Danmark. De fleste løpene arrangeres riktignok i Norge, inkludert finalen – Fýri Trail by Salomon.

Runner’s World har samlet et stjernelag med løpere, fire av våre «egne», og to som ble en del av teamet etter en søknadsrunde. Bli kjent med gjengen her!

Dette er Team RW

  • Abelone Lyng – Blogger og spaltist i Runner’s World.
  • Lukasz Cwiklinski – Arrangementsansvarlig og altmuligmann i Runner’s World.
  • Askild Vatnbakk Larsen – Spaltist, kurs- og foredragsholder i Runner’s World.
  • Ånung Viken – Spaltist og kursholder i Runner’s World.
  • Trond Vidar Berge – Bonde og ultraterrengløper
  • Lene Bækkevold – Hundekjører og løper

Trond Vidar Berge

Trond Vidar Berge er bonde og en ivrig løper. Han løper primært på stien og i fjellet, og trives best med ultradistansen, men slenger innom både asfalten og mølla innimellom. Med dagelige løpeturer ligger han på 100–120 kilometer i uka, med noen alternative økter i tillegg. Filosofien er at timer på beina betyr mer enn antall kilometer.

– Jeg driver en fjellgård med slaktegris og ammeku, og løpingen har derfor blitt en viktig sosial arena for meg, da jeg sjelden ser andre folk enn familien, sier Trond Vidar.

Derfor forsøker han å legge 1–2 økter i uka sammen med Dale Fjelløpere.

Så langt denne sesongen har han løpt Lysebotn Inn (62 km og 2500 høydemeter) som treningstur, og tatt tredjeplassen på 100-milesdistansen i Sandnes UltraTrail. Med sine 9000 høydemeter er dette et ekstremt krevende løp.

Straks venter Salomon Xreid i Trollheimen. I sommer planlegger han å løpe DNT Rygeren, 215 kilometer, i ett strekke i sommer. Deretter står Lysefjorden Ut for tur i august, før Fýri Trail i september.

– Jeg er svært opptatt av folkehelse og økt fokus på bevegelse for å få en mer funksjonsfrisk alderdom, forteller Trond Vidar.

Han har gjestet både podcasten Hjernesterk og podcasten Lavterskel med dette temaet.

– Jeg mener at man selv er ansvarlig for egen helse (med noen forbehold), så vi må bare fortsette å spre løpeglede så flest mulig får oppleve mestring, samhold og motivasjon. 

Trond Vidar gleder seg til Fýri Trail, men er litt nervøs på grunn av den «korte» distansen. Den lengste distansen i Fyri Trail er på 29 kilometer og 1300 høydemeter – rene sprintdistansen for en ultraløper.

– Men jeg liker utfordringen og er utrolig spent på underlag og løype. Det blir kjekt å møte «likesinna» og regner med å lære noe, som alltid er et pluss. Gleder meg til å treffe resten av Team RW – dette blir et kjempeflott minne å ta med videre.

Lene Bækkevold

Lene startet med løping i 2018, og det hele startet som en liten «konkurranse» med en av jentene hun delte kollektiv med.

– Ikke en konkurranse om distanse eller hvem som løper fortest, men mer en tanke om at «hvis hun klarer å stå opp tidligere for å rekke løping før skole og andre gjøremål, ja da skal jeg klare det også», forteller Lene.

Før 2018 var ikke løping i Lenes tanker idet hele tatt.

– Men jeg ble bare mer og mer betatt av sporten! Våren 2019 ble mitt første løp, kun 5 km og lokalt, men jeg vant! Etter løpet meldte jeg meg inn i løpegruppa i hjemplassen min og fikk mye backup og pushing fra flere kanter, og sto da plutselig på startstreken til både Birken og Oslo maraton (halvmaraton).

Etter 2019 har Lene fokusert mest på gleden, mestringen og ikke minst friheten ved å bare løpe, uten verken mål eller mening.

– Men jeg har de siste to årene også hatt en økende begeistring for lange og seige turer, blant annet løp jeg i 2021 Jotuheimen på tvers på 2,5 dag – magisk! I 2022 løp jeg min første maraton, og i år min andre. Det var i år det virkelig klaffa og det å vinne maraton ved kun å ha løpt det en gang før var en ubeskrivelig følelse!

Nå gleder Lene seg stort til Fýri Trail.

– Det jeg ser mest frem til er å få møte andre løpere, ikke minst teamet, som har samme passion og iver som en selv i en sport som bare vokser og vokser. Kan heller ikke unngå å si at løpingen blir et høydepunkt! Hemsedal har et eldorado av stier og er en fantastisk flott fjellbygd, og kombinert med løping kan ikke dette bli så mye annet enn ei kjempebra helg!

Resten av Team RW

– Jeg gleder meg skikkelig til å løpe Fýri Trail i september. Hemsedal er et område med utrolig fine løpestier, sier Abelone Lyng.

– Den 29 kilometer lange løypa byr på bratte bakker, vakkert fjellandskap og utsikt. Jeg synes det er skikkelig kult at de har lagt inn både en motbakkesprint og en «master of disaster” nedoverbakkesprint. Det skaper litt ekstra moro underveis!

Les mer om og meld deg på Fýri Trail her!