En studie fra «The American College of Sport Medicine», som ble publisert 4. juni 2013, viser  at vi noen ganger blander det å være en person som trener jevnlig, med det å være veldig aktiv i det daglige.

MER LAT ETTER TRENING
I denne undersøkelsen deltok 20 personer hvor aktivitetsnivået deres ble kontrollert både på dager de trente, og dager de ikke trente. På dager de trente var 8,8 prosent aktive resten av dagen før og etter den gjennomførte treningen. De dagene testkandidatene ikke hadde en spesifikk treningsøkt, så var hele 39,9 prosente aktive resten av dagen.

MÅ IKKE VÆRE SOFASITTER
Disse resultatene viser at det er vanlig å gjøre mindre av hverdagslige aktiviteter som å jobbe i hagen, vaske huset eller gå til butikken på dager man trener, til forskjell fra dager hvor en spesifikk treningsøkt blir gjennomført.

Selv om det er viktig med restitusjon etter harde treningsøkter, er en vanlig løpetur eller annen type moderat treningsøkt ikke en god nok grunn til å være sofasliter resten av dagen. De fleste helse- og treningseksperter er enige om dette. Nancy Clark (sportsernæringsfysiolog) har flere ganger skrevet om idrettsutøvere som blir ekstremt late bare fordi de trener spesifikke økter, selv om det bare er lett trening. Dette har flere ulemper, og kan ikke bare føre til at vektnedgang og helsegevinster ikke blir som forventet, men også måten vi ser på treningsgevinsten av en spesifikk økt kontra en vanlig aktiv hverdag, blir feil.

I tillegg er det voksende bevis på at for mye stillesitting i hverdagen er en risikofaktor for flere livsstilssykdommer. I fjor fant forskning ifølge The American Heart Association, at desto mer tid vi bruker på å sitte, desto mer fett samler seg rundt hjertet, til og med for folk som trener jevnlig.