Merk datoen og legg opp treningsprogrammet deretter. Om nøyaktig et halvår gjenoppstår tradisjonsrike Hadsel Maraton i ny og oppdatert drakt som Arctic Run.

Pressemelding fra Arctic Run

Startskuddet går – bokstavelig talt – 8.juni 2024, på Stokmarknes i Vesterålen. Så snart julestresset er tilbakelagt, og juleribba inntatt, er det med andre ord på høy tid å sette en stor ring rundt denne datoen i neste års løpskalender.

Arctic Sport AS, Stokmarknes IL og Storheia Arena har gått sammen om å gjøre dette tradisjonsrike og unike løpet – enda bedre. For å gjøre løpet best mulig er det også etablert et samarbeid med Paris Maraton og arrangørene av blant annet Tour de France.

Målet er å sørge for at enda flere oppdager det som i klassisk nordnorsk stil – og helt ubeskjedent – må være Europas vakreste løpstrasé.

Hvor ellers har du fjell og nordnorsk natur på den ene siden, og havet på den andre – gjennom hele løypa?

Øymaraton i storslått nordnorsk natur

Velger du hele distansen slipper du dessuten å gjenta samme løypa to ganger. Alt foregår på Hadseløya i hjertet av vakre Vesterålen, som fra naturens side tilfeldigvis er 42 kilometer i omkrets.

Når startskuddet går, trenger du med andre ord ikke å tenke så mye på å finne veien. Målet er både enkelt og vanskelig på samme tid; kom deg rundt øya! Gjerne raskest mulig, men dette er også løpet for de som ønsker å kombinere en frisk tur med spektakulær natur.

Vesterålen er minst like vakker som den mer kjente naboen, Lofoten. Dessuten vil du ha panoramautsikt over deler av sistnevnte underveis i løpet.

Dette er løpet hvor du ikke bare skal se ned i asfalten og kjempe mot den indre klokka. En stor del av opplevelsen vil være å løfte blikket, og virkelig nyte de fantastiske omgivelsene.

Et løp for alle

For noen vil det dreie seg om å komme gjennom løypa raskest mulig, uansett distanse, og kanskje krone innsatsen med en velfortjent personlig rekord.

For de fleste vil det imidlertid handle om å gjennomføre, å nyte turen og å kjenne at beina fungerer i storslåtte omgivelser. Arrangørene er opptatt av å skape et løp for de mange, ikke for de få.

Det gamle slagordet om at «det viktigste er å delta», gjelder i aller høyeste grad. Det er som kjent heller ingen som angrer på en løpetur!

De håper også å tiltrekke seg flere internasjonale deltagere enn hva som har vært vanlig tidligere. Med en unik trasé, storslått natur, profesjonelle arrangører og nordnorsk engasjement ligger det meste til rette for en skikkelig løpefest 8. juni 2024.