Kun dager etter at Bergenstriatleten signerte med det sveitsiske merket On, tok han sin første verdensmestertittel i ikoniske Kona på Hawaii.

Pressemelding fra On

Iden har kun deltatt på full Ironman-distanse én gang tidligere, men som vi vet er de norske tri-gutta i slaget om dagen. I fjor vant Kristian Blummenfelt, og i år fulgte Gustav Iden opp med både seier og ny løyperrekord.

Jaktet franske Laidlow

Iden startet svømmingen med god kontroll og selvtillitt i tetgruppen. Kun 90 sekunder skilte de 20 første deltakerne på vei ut på sykkeletappen. Franske Sam Laidlow dro fra feltet med Iden og Blummenfelt i gruppa bak.

Denne gruppa ble etter hvert færre og færre, og bestod til slutt av kun de to norske utøverne, som endte hele seks minutter bak franskmannen på slutten av sykkeletappen.

Foto: On

Men så – så var det dags for løpingen. Iden og Blummenfelt startet ut på maratonløpet sammen, med målsetting om å ta igjen Laidlow foran dem.

De satte ut i et raskere tempo fra start, og franskmannen holdt dem unna i 32 kilometer, men da skrudde Iden for alvor opp farten.

Etter 35 kilometer passerte han Laidlow med et gentleman-aktig klapp på skulderen.

Foto: On

Løps- og løyperekord

Gustav Iden løp selvsikkert inn til seier, på tiden 7:40:24 – nesten ti minutter raskere Jan Frodenos rekord fra 2019. Maratontiden hans ble 2:36:15 som også er ny løpsrekord på Hawaii.

Fra før av har Gustav Iden to gullmedaljer fra halv Ironman-distanse (70.3). Franske Laidlow kom på andreplass, og Kristian Blummenfelt endte på tredje.

Samarbeid med On gir selvtillit

– Jeg hadde troen på at jeg kunne vinne fra start. Som utøver har man jo visualisert dette mange ganger, men å faktisk få det til er noe helt annet. I dag kom en drøm i oppfyllelse, sa Iden etter seieren.

Samarbeidet med On har gitt ham ekstra selvtillit, forteller han.

– Da jeg først møtte On-teamet visste jeg at dette var noe spesialt. Det er et fantastisk team med dedikerte profesjonelle som alle jobber sammen mot å skape de raskeste produktene i verden, med en personlig touch for hver enkelt utøver, det er helt unikt.

On på sin side er stolte av sin seneste signering.

– Vi er ekstremt stolte over å ha noen av verdens beste utøvere i staben vår. Gustav er den typen gjennombruddsutøver som kan konkurrere på både kortere og lengre distanser, og som vi har sett i dag, presterer han utrolig godt i hvert eneste løp, uansett distanse. Vi er så glade for å ha ham på laget, både fordi han er en fantastisk person men også en inspirasjon for neste generasjon utøvere som kommer ombord, sier Maria Ortega, Manager for Ons triatleter