Filmkveld med Norges største ultraløp

Filmkveld med Norges største ultraløp


Ecotrail Oslo inviterer til ultra-filmkveld den 3. mars.

Runner’s World er mediepartner til Ecotrail Oslo.

Hva er det som driver folk til å delta i ultraløp, og hvorfor har «trail» blitt så populært? Arrangørene av Ecotrail ønsker å synliggjøre ultramiljøet, både det norske og det internasjonale. Og da ikke bare løpere og løpe-eventyrere, men også arrangører og frivillige.

For gjennom løping skapes det forbindelser til lokalsamfunnet.

Filmkvelden arrangeres på Salt (målområdet til Ecotrail).

Q&A med Norges første Barkley-deltaker

Etter visning blir det en Q&A med den første nordmannen som har klart å få startummer til legendariske og mytiske The Barkley Marathons. Også kjent som verdens hardeste og mest særegne ultraløp. Det 30 år gamle løpet, som går i Tennessee i mars/april ble for alvor en snakkis også utover dedikerte løpermiljøer da den kritikerroste dokumentarfilmen The Barkley Marathons – The Race That Eats Its Young lå på Netflix i 2015.

Løypa på 160 km er så drøy å gjennomføre (kun et titalls har fullført i løpets historie), at for overhodet å bli kandidat må du først være i stand til å finne den hemmelige søknadspåmeldingen. De aller fleste finner ikke frem. Og kun 40 fra hele verden får til slutt delta.

Leif Abrahamsen kom gjennom nåløyet. Vi gleder oss til å høre om forberedelsene han står i nå, og … hvordan han fant påmeldingen til det nært forestående løpet.

Dette er filmene som vises:


Human Powered

Runtime: 24 minutes
Directed by: Matt Cecill
Produced by: Matt Cecill Visuals
Language: English
Country of origin: Canada


Hvert år stiller løpere fra hele verden opp for å utfordre seg selv i den vakre, men steinharde Finlayson Arm 100 km på Vancouver Island. Human Powered er ikke en film om deltagerne som står på start og til slutt ramler utmattet over målstreken. Denne filmen handler om den dedikerte gjengen som arrangerer løpet og det unike frivillig-miljøet. 


Coming Home

Runtime: 24 minutes
Directed by: Ryan Scura + Dylan Ladds
Produced by: Dooster
Language: English (with a heavy Irish accent at times)


Paddy O’Leary vokste opp i Wexford, Irland, men oppdaget ikke sitt løpertalent før han flyttet til San Francisco, hvor han ble frelst. Nå er han tilbake i Irland og gjenoppdager hjemtraktee gjennom nettopp løping. I denne filmen tar han vakre Wicklow Round, som er umerket. Paddy navigerer med kart og kompass og tilbakelegger 115 km på en imponerende tid. 


Frosty

Runtime: 18 minutes
Directed by: James Q Martin
Produced by: Merrell / Q Media
Language:English 


Sagnomsuste «Frosty», Anna Frost, er overflatisk sagt en konkurransedrevet elite-ultraløper som har vunnet noen av de hardeste løpene. Man skulle tro at ønsket om å vinne er det som driver henne. Men for Frost er ultraløping synonymt med samhold, felleskap og tilnærming til naturen. Og aller mest den indre gleden hun får av å løpe. Hun elsker mentale og fysiske utfordringer. Og akkurat dèt opplever hun også når hun skal bli mamma. 


LEADMAND | The Dave Mackey Story

Runtime: 24 minutes
Directed by: Billy Yang + Matt Trappe
Produced by: Nine Mind / Billy Yang Films 
Language: English


Tidligere «Ultrarunner of the Year» (USA), Dave Mackey, er kjent for å ha en sjeldent rå utholdenhet. I 2015 ble han satt ut av spill etter en alvorlig ulykke i et terrengløp. Etter lang og krevende rehabilitering, er han tilbake. Med leggprotese. Og den skal ikke stoppe han fra å begi seg ut på det utmattende Leadman – en serie med 5 arrangementer fordelt på to måneder, med det legendariske Leadville 100 Mile (160 km) Ultramarathon som den store finalen.


NB! Få plasser igjen. Sikre deg billett her.

Runner’s World er stolt mediepartner til Ecotrail Oslo. Løpet går 30. mai og du kan velge mellom distansene 80 km, 50 km, 31 km, 21 km, 10 km og 21 km nordic walking.

Siste utgave av Runner’s World

 • Test av 7 konkurransesko.
 • Sprinter Pernille Lund gir deg et spenstprogram og kloke betraktninger om livslang løping.
 • Løpere i nord: Yngvild Kaspersen om hva som setter løpingen i perspektiv.
 • Hvordan velge riktige løpesko?
 • Mila: en rekke gode økter som booster farten og formen.
 • Wien Marathon: Hva bør du gjøre og hvor bør du spise – etter løpet?
 • Antioksidanter – venn eller fiende?
 • Sub 3 på maraton – det trenger ikke være så vanskelig.

Bli abonnent

Så mange starter april-utfordringen i dag

Så mange starter april-utfordringen i dag


I den virtuelle løpsserien Runner’s World Challenge kan du utfordre deg selv ved å sanke et visst antall kilometer i april. Flere hundre har allerede startet.

Runner’s World Challenge kommer til å tilby en rekke virtuelle løp og utfordringer fremover – en fin måte å opprettholde formen og motivasjonen til tross for at den opprinnelige vårsesongen utgår.

300 stk klare til start

Den 1. april starter utfordringen Mil etter mil i april, hvor deltakerne kan velge mellom totaldistansen 42, 150 eller 300 kilometer. Foreløpig er nesten 300 deltakere påmeldt, og vi håper selvfølgelig at flere hiver seg med etter hvert. Det er 150-kilometersdistansen som viser seg å være den mest populære, med over 100 flere enn på den lengste distansen.

Alle skal med

Ved påmelding får du en link til en Strava-gruppe hvor alle som går for samme distanse som deg er med. Dette er ditt virtuelle startfelt og din virtuelle heiagjeng. Etter endt måned registrerer du kilometerantallet ditt i et skjema på nettsiden, og mottar medalje i posten.

Alle som vil kan selvsagt være med på «Mil etter mil»-utfordringen, men kun de påmeldte får medalje.

Langtur på langfredag?

Runner’s World Challenge arrangerer også et løp den 10. april: Langfredagsmaraton. Her kan du velge mellom distansene 21,1 og 42,2 km. Alle som vil kan delta her også, men kun de som er påmeldt mottar den fine medaljen i posten.

Runner’s World lanserer virtuell løpsserie

Runner’s World lanserer virtuell løpsserie


Når vårsesongen utgår, må man finne nye måter å konkurrere på for å holde motivasjonen oppe. Runner’s World lanserer nå en serie virtuelle løp under navnet Runner’s World Challenge.

Runner’s World Challenge vil tilby virtuelle løp og månedlige utfordringer i tiden fremover, med slagordet Run Safe, Run Solo, Stay Sane. Ved lanseringen fredag 27. mars, er foreløpig ett løp og én månedsutfordring spikret.

Mil etter mil i april

Den første utfordringen man kan melde seg på er «mil etter mil i april» hvor du velger mellom en totaldistanse på 42, 150 eller 300 kilometer som skal tilbakelegges i løpet av april måned. Her er målet at man skal strekke seg litt for å oppnå en totaldistanse som er overkommelig, men gjerne litt høyere enn hva man vanligvis har.

– Enn så lenge er løping tillatt, og så lenge man ivaretar alle restriksjoner, er det bare et stort pluss for hodet og husfreden om man får luftet seg litt, sier Sara Skarabot Pedersen, redaktør for Runner’s World Norge.

Velg mellom 42, 150 eller 300 kilometer i løpet av april!

Langfredagsmaraton

I tillegg arrangeres et virtuelt løp i påsken, Langfredagsmaraton, hvor man kan velge mellom de klassiske distansene halv- og helmaraton.

– Det fine med virtuelle løp er at alle kan være med. Her er det ingen cut off-tider, ei heller noe offisielt startskudd. Du starter når du vil, løper hvor du vil, og gjennomfører i akkurat det tempoet du vil, sier Skarabot Pedersen.

Bli med på Langfredagsmaraton den 10. april!

Medalje og mestring

Til tross for at du må gjennomføre løpet uten medløpere, fartsholdere og tusenvis av tilskuere, kan et virtuelt løp gi deg den etterlengtede konkurransefølelsen. Strava-gruppene tilknyttet hver utfordring fungerer som et virtuelt startfelt og en virtuell heiagjeng, og bidrar til at man kanskje pusher litt ekstra.

Virtuelle drikkestasjoner er vanskelig å tilby, men medaljen dukker opp i postkassa di noen dager senere, og det bidrar ytterligere til at ventetiden fram mot høstens «ekte» løp synes noe kortere.   

– De fleste som identifiserer seg som løpere er nok enige i at de først og fremst løper fordi de liker å løpe. Men dette med konkurranser gir en ekstra dimensjon til løpingen, og veldig mange finner dette motiverende. Det dreier seg nok ikke bare om jakten på gode tider, men også samholdet og fellesskapsfølelsen det gir av stå på en startstrek med mange andre løpere og dermed kjenne på det at man er en del av noe større. Våre virtuelle løp kan riktignok ikke tilby et gigantisk startfelt, men fellesskapsfølelsen og mestringen – den lever i like stor grad, avslutter Skarabot Pedersen.

Les mer om Runner’s World Challenge og meld deg på her!

Er dere DHL-stafettens dreamteam?

Er dere DHL-stafettens dreamteam?


Runner’s World og DHL-stafetten ønsker å gi bort en helaften for fire løpeglade venner eller kolleger. Søk her!

DHL-stafetten arrangeres i Frognerparken 11. juni, og er et sosialt løp for absolutt alle. Lagene består av fire stykker, som løper en etappe på fire kilometer hver.

Vi ønsker nå å gi bort en helaften for et dreamteam på fire, til en verdi av 2000 kroner. Denne helaftenen byr på alt det DHL-stafetten inneholder:

 • Startplass for hele laget.
 • Middag etter løpet.
 • En drikkebong til hver.

Hvem kan delta?

Alle! DHL-stafetten er et løp med løpeglede og det sosiale i fokus. Etappelengden er overkommelig for alle, og det finnes til og med en egen walk-klasse for de som ikke ønsker å løpe.

Hvem er ditt dreamteam?

DHL-stafetten tilbyr fire forskjellige klasser: Kvinner, herrer, mix og walk. I mix-klassen må det være minimum to kvinner.

Her er det med andre ord bare å samle dine beste venner eller kolleger til ditt dreamteam.

Hva kreves av vinnerne?

Det laget som trekkes ut som vinnere vil få tilsendt en DHL-stafettpinne. Det eneste som kreves av vinnerlaget er at hvert lagmedlem poster et bilde av seg selv og stafettpinnen på Instagram.

Et tilleggskrav er at dere har det gøy! Vi i Runner’s World vet at dette er en avgjørende faktor for de aller fleste løpere. Det viser blant annet en spørreundersøkelse vi sendte ut til leserne våre, hvor ett av spørsmålene lød: «Hvorfor løper du?». Brorparten svarte nettopp «fordi det er gøy!»

Vi stolte over samarbeidet vårt med DHL-stafetten. Det er et løpsarrangement som vet å verdsette samhold, lagfølelse og mestring på en morsom måte – og det er viktig.

Vinn helaften for dreamteamet ditt – søk her!

DHL-stafettens dreamteam?

 • Medlem 1Medlem 2Medlem 3
 • Konto 1Konto 2Konto 3Konto 4
 • Ved å klikke Send inn nå tillater du at Runner's World kontakter deg via epost. Runner's World oppgir ikke dine kontaktopplysninger til 3.part.

Godt forberedt til Sentrumsløpet

Godt forberedt til Sentrumsløpet


Sentrumsløpet i Oslo sentrum er for mange starten på årets løpesesong. Her er tipsene som vil gjøre deg godt forberedt.

I ASICS Sentrumsløpet lørdag 25. april kan du velge mellom 5 km og 10 km. Den tradisjonelle distansen er 10 km, i en løype som tar deg fra Karl Johans gate til Frognerparken, Bygdø Allé, Rådhusplassen og tilbake til Karl Johans gate. En klassisk løype som er en målestokk for hvor godt vintertreningen har fungert. Se løypebeskrivelse lenger ned i artikkelen.

Veronica Undseth og Anniken Johansen, begge løpere for arrangørklubben Idrottslaget i BUL, gir her sine tips til hvordan du kan være best mulig forberedt før start.

Veronica Undseth (tv) og Anniken Johansen gir deg tips til Sentrumsløpet. Foto: Eivind Bye

Treningen i ukene før start

Med noen uker igjen til Sentrumsløpet er det viktig å tenke på hvilke treningsøkter du har på planen.

– Jeg ville ha løpt noe overdistanse og noe rundt 10 kilometer, sier Veronica.

– Det kan være langturer eller tempoøkter, og det er uansett lurt å ligge i konkurransefart. Hvis du for eksempel løper 10 kilometer på 60 minutter, skal du ha en fart på 6 minutter per kilometer.

Se tips til intervalltrening lenger ned i artikkelen.

Startnummer til Sentrumsløpet? Sjekk ut den supre pakken fra Runner’s World…

Treningen i uka før start

Uka før du skal ut på ditt milløp reduserer du treningsvolumet og løper bare 30 minutter på løpeturene. Kjør gjerne noen lette stigningsløp etter de rolige turene. To dager før løpet bør du hvile helt, slik at beina føles piggere på startstreken og du har masse overskudd. Hvis du er veldig rastløs dagen før løpet, kan du ta deg en kort løpetur på maks 15 minutter og et par lette stigningsløp, 10–30 situps og 20 pushups.

Da får du vekket kroppen skikkelig!

– Når det kommer til selve uka for Sentrumsløpet så skal du samle overskudd, slik at du har mest mulig å gi på med på løpsdagen. Da er det rolige løpeturer eller kanskje gåturer som gjelder. Det gjør ikke noe om du legger inn en tempoøkt i løpet av den siste uka, hvor du løper litt raskere enn konkurransefart. Gjerne intervaller med kortere distanser og lengre pauser. Da får du vekket kroppen skikkelig, sier Anniken.

Få noen ekstra løpetips her: Løp din første 10 km

Sentrumsløpet starter på Karl Johans Gate. Foto. Eirik Førde

Gjør deg klar kvelden før

Legg klær, sko, matpakke, snaks, drikke og alt du trenger klart kvelden i forveien. Handle inn alt du trenger dagen før, slik at du ikke trenger stresse med noe. På løpsdagen skal fokus være på å komme deg til startområdet i god tid før start, få varmet opp slik du ønsker, og roe deg ned før du skal ut på milløpet ditt.

– Det er også svært viktig at du bruker løpesko som du har trent med. Ikke start løpet med helt nye sko. Da risikerer du gnagsår og en dårlig opplevelse, sier Anniken.

Løpsdagen

Sentrumsløpet starter på lørdag ettermiddag, så du har god tid til å spise og komme deg til startområdet.

Det lureste du kan gjøre er å spise den maten du er vant til, som gir deg god energi og ikke irriterer magen din på vanlige treningsturer.

– Først og fremst ville jeg startet med en god frokost. Få i deg energi som varer lenge, og helst noe du er vant til å spise. Ikke prøv ut noe nytt på løpsdagen. Drikk også godt med vann og ikke spis for mye eller for tung mat i timene før løpet, sier Anniken.

Du bør innta siste måltid senest to til tre timer før start, og da vil brødskiver, en smoothie, en yoghurt med litt korn, eller havregrøt være bra alternativer. Ikke spis for mye frukt, grønnsaker og fiberholdig mat.

Det er ikke opp slottsbakken du skal sette ny rekord!

Ta deg til startområdet tidlig, slik at du ikke trenger å stresse før start.

– Når det nærmer seg start er det viktig å varme opp på forhånd. Du kan for eksempel løpe litt rolig i ti minutter, og ta noen få stigningsløp på slutten. Da får ikke kroppen sjokk når startskuddet går, sier Anniken.

Hvis du synes det er stressende å løpe sammen med et tusentalls mennesker, er ditt fremste redskap tålmodighet. Still deg langt bak startlinjen. Da er det ikke like mye kaos som lengre fram, og tidtakingen begynner uansett ikke før du krysser startlinjen.

– Når startskuddet går, ikke bruk energi på å løpe forbi alle de andre. Det er ikke opp slottsbakken du skal sette ny rekord. La bare starten gli ut den første kilometeren, og se at folkehavet sprer seg fort. Hvis du tar gåpauser, løp mot siden av veien før du senker farten, sier Veronica.

5 intervalltips til ukene før Sentrumsløpet

Ingrid Kristiansen har satt opp fem intervalløkter som skal få deg i form til Sentrumsløpet.

1. 8–10 × 45 sekunder/15 sekunders hvile x 2 serier, 5 minutter rolig løp mellom seriene.

2. 1 minutt løp/30 sekunders pause x 10 (eventuelt 2 serier, avhengig av form).

3. Fartslek, 30 sekunder/1 minutt/ 2 minutter/3 minutter, halvparten av tiden rolig jogg som pause x 2 serier.

4. Pyramide, 1-2-3-2-1 med halvparten av tida som pause.

5. Bakkedrag, slak motbakke, 6–8 x 60 sekunder, jogg ned igjen i pausen.

Dette er løypa

0–2,5 km: Sentrumsløpet starter i tradisjonens tro i Karl Johans gate. Starten er relativt tøff opp til slottet. Der er det viktig å ikke brenne av for mye krutt slik at en ikke løper seg stiv de første hundre meterne. Videre går løypen i lett stigning opp til Frognerparken.

2,5–5 km: Løypa går i ei sløyfe rundt Frognerparken på grus, der det er lett kupert. Deretter går løypa frem nedover mot Bygdøy Allé. Her kan du hente inn litt tid som du kanskje tapte i motbakkene.

5–7,5 km: Fra Bygdøy Allé venter en liten kneik opp til Frogner Kirke. Derfra og ned er det bare å slippe opp å la beina rulle. Rett over halvvegs i løpet (ved 5,5 km) er det mulig å benytte seg av  drikkestasjonen som ligger nederst i Bygdøy Allé. Derfra følger en veien forbi Oslo rådhus. Her er det ofte bra med liv i gatene, som kan gi deg litt ekstra motivasjon mot de siste kilometerne.

7,5–10 km: Nå er det ikke mange kilometer igjen. Du løper Kongens gate igjennom Akershus festning, før du møter en skarp sving mot venstre inn på Akershusstranda. Gjør deg klar for noen krappe svinger og småkneiker inn mot Karl Johans gate. Når du har kommet til Egertorget ser du mål, men ikke la deg lure: Det er rundt 150 meter nedover før du passerer målstreken.

Skal du løpe Sentrumsløpet?

Skal du løpe Sentrumsløpet?


Vi har skreddersydd den perfekte løpepakka: Startnummer i Sentrumsløpet, treningsprogram og 10 utgaver av Runner’s World.

Vi vet hvor viktig det er med motivasjon, veiledning og et mål å trene mot. Derfor har vi satt sammen en unik pakke for deg, og vi gir deg hele 50 prosent rabatt på ordinær pris.

Du får:

 • Startnummer i ASICS Sentrumsløpet
 • Treningsprogram for 10 km
 • 10 utgaver av Runner’s World

Er du allerede RW-abonnent, legger vi til ti utgaver på ditt eksisterende abonnement. Når det gjelder treningsprogrammet, kan du velge mellom tre ulike nivåer.

Kjøp vårens beste løpedeal her!