Lite slår følelsen av et skikkelig storbyløp, og særlig når det i tillegg kickstarter løpssesongen. Her er fem grunner til hvorfor du bør velge Paris Maraton med Springtime i starten av april.

Enten du er den frankofile typen som har vært i Paris flere ganger, eller om du har til gode å besøke den franske hovedstaden – Paris Maraton er en helt særegen måte å oppleve byen på.

Løpet går første helgen i april og lar deg møte våren i en av Europas vakreste byer. Løypa er sentrumsnær og fylt av severdigheter, samtidig som den er variert og går innom to store parker.

Nært, men eksotisk

Reiser til nye steder er alltid gøy, men det er en deilig bonus når flyturen kun tar et par timer og du unngår jetlag og søvnforstyrrelser i forkant av et løp. Til tross for den geografiske nærheten, føles Paris eksotisk og annerledes, og gir deg påfyll til både sinnet og beina. Livet i gatene underveis i løpet gir deg akkurat den storbyløpsfølelsen du er ute etter.

Et av verdens største løp

Paris Maraton er et av verdens desidert største løp, så vidt vi vet er det bare New York City Maraton som er større. Rundt 55 000 deltakere stiller til start i Paris’ gater hvert år, og byen vet å lage skikkelig folkefest i forbindelse med løpet. Fra start til mål er det heiarop, livemusikk og livlige innslag som bidrar til en utrolig løpsopplevelse.

Rundløype og god logistikk

Start og mål er på paradegaten Champs-Élysées. Den er bred nok til å få orden i rekkene, selv i de aller største startpuljene. Derfra løper du en rundløype som er relativt sentrumsnær og stappet av severdigheter og heiarop. Du formelig løftes frem gjennom gatene.

Etter en drøy mil entrer du Bois de Vincennes-skogen. Her roer folkelivet seg et lite hakk, helt perfekt timet slik at du rekker å reflektere over hvordan du ligger an, og hvordan beina og kroppen kjennes.

En stor del av løypa følger elven Seinen, her er det masse å se og et yrende publikum. Ved cirka 25 kilometer passerer du Notre Dame, og etter rundt 30 kilometer blir du belønnet med utsikt til Eiffeltårnet.

Deretter entrer du Bois du Bologne-skogen, her roer lydnivået fra publikum seg et hakk, og du får anledning til å grave djupt etter de siste kreftene. Allerede ved 40 kilometer kan du skimte Triumfbuen hvor målgang er – da gjelder det å holde igjen sluttspurten litt slik at du har krefter igjen på oppløpet.

Perfekt for sightseeing etterpå

Paris er den perfekte byen å rusle av seg stive maratonbein i. Det er mye å se på som tar fokus vekk fra gangsperren, og det er flust med fortauscafeer hvor du kan få en pustepause og litt restitusjonspåfyll. Temperaturen i Paris i starten av april er perfekt både for løping og sightseeing

Du er tatt vare på fra start til mål

Når du reiser til Paris Maraton med Springtime, får du mer enn bare en løpsopplevelse. Reisen varer minimum tre netter – du kan forlenge om du vil – og du slipper planlegging og logistikk og kan kun fokusere på å nyte reisen og å prestere i løpet.

Springtime arrangerer felles startnummerhentig, middag, frokostjogg, felles opplegg og assistanse fram mot starten av løpet, og ikke minst festmiddag etter løpet.

Springtime har designet en egen løpstrøye for deltakerne som reiser med dem til Paris Maraton.