Kanel kan brukes til det meste, jeg vil tørre å påstå nesten alt. Dryss kanel på en cappuccino,  på havregrøt, bruk i vafler eller pannekakerøre, i energibarer, knekkebrød,  sammen med cottage cheese og eple på nybakt brød, eller som topping på is eller yoghurt naturell med nøtter og frukt. Det kan fortsette i det uendelige.

Kanel har vært brukt som et medisinsk preparat gjennom tidene i mange kulturer. Kanel inneholder stoffer som er sopp-, virus- og bakteriehemmende og har derfor blitt brukt som middel mot diaré og infeksjoner blant annet. I tillegg har det vist seg at kanel har en gunstig effekt på blodsukkeret, og dette er viktig for løpere som vil holde energinivået mer stabilt gjennom lange treningsøkter. Derfor, spis kanel så ofte du kan! Nam nam!

Du trenger
4 SS Glutenfrie havregryn
Cirka 2,5-3 Dl hakkede nøtter og tørket frukt etter ønske
2 eggehviter
2 SS kokosolje
1 neve kokosflak (store)
2 store SS kakaobiter eller hakket mørk sjokolade (minst 70%)
2 SS agavenektar eller honning
1 klype salt (himalayasalt)
kanel
kardemomme
1 stor ts fiberhusk

Gjør det så enkelt som å finhakk nøtter og tørket frukt og bland sammen med alle de øvrige ingrediensene. En god stavmikser kan brukes for å mose ingrediensene litt ekstra hvis du ønsker det, men eggehviter og fiberhusk binder godt så det er ikke nødvendig. Legg bakepapir i en ildfast form eller på et stekebrett og bre utover masen, ikke for tynt lag. Stekes på 170 grader i cirka 15-20 minutter, men følg med underveis så du ikke brenner dem. Avkjøles helt før de deles opp i ønsket størrelse. Kan pakkes inn i plastfolie eller i en lufttett boks og oppbevares i kjøleskapet eller fryseren.