Var du en av de 51 933 løperne som sto på startstreken i New York Marathon, var det veldig stor sannsynlighet for at du også var en av dem som fullførte løpet.

Ifølge New York Road Runners var det nemlig hele 51 402 løpere som krysset målstreken og fikk medaljen over hodet, et tall som tilsier 98,9% fullføringsrate.

Antallet fullførte løpere var det tredje høyeste gjennom løpets historie, som ifølge NYRR, også gjorde New York Marathon til verdens største maratonløp i 2023.

Maraton kan også være sprint

I kvinneklassen startet maratonløpet i New York som et maraton, men avsluttet som en sprint.

Hellen Obiri fra Kenya, som så sent som i 2021 tok sølv på 5000 meter i OL i Tokyo, vant på sluttiden 2.27.23. Vinnertiden til Obiri var den sakteste siden 2010, og nesten to minutter saktere enn Ingrid Kristiansen sin vinnertid på 2.25.30 i 1989.

Foto: Timothy A. Clary / AFP via Getty Images

Likevel var det noe helt spesielt med måten Hellen Obiri disponerte løpet på og ristet av seg verdensrekordholder på 10 000 meter og halvmaraton, Letensebet Gidey, på de siste 400 meterne.

En av de største løpekontoene på Instagram, @runnersnerd, var raskt ute etter løpet og delte Obiris tider per 5 kilometer.

Obiris tider fra 35 kilometer og inn til mål viser tydelig at å vinne maraton i eliteklassen krever noe annet enn å holde jevn fart fra start til mål.

Med Gidey som nummer to på resultatlisten, og Sifan Hassans seier i Chicago Maraton tidligere i høst, er det flere raske baneløpere som også viser at det er mulig å løpe fort på maraton – til og med så fort som Tisgit Assefa gjorde da hun satt den elleville verdensrekorden i Berlin i september.