Etiopiske Tigist Assefa skapte historie da hun stormet inn til en ellevill verdensrekord under Berlin Maraton søndag 24. september. Her er hva hun sier om prestasjonen – og skoene.

Pressemelding fra adidas

Den utrolige tiden 2:11:53 betyr en knusing av den forrige verdensrekorden med over to minutter.

Assefa startet karrieren med en tredjeplass i det etiopiske mesterskapet i 2009 – på 400 meter. Siden har hun tatt steg oppover, både med tanke på prestasjon og distanser.

I fjor vant hun Berlin Marathon på tredje beste tid i verden noensinne. I år vant hun igjen, men en av historiens råeste prestasjoner. På føttene hadde hun splitter nye adidas ADIZERO Adios Pro Evo 1, en sko som er utførlig labtestet for å forbedre løpsøkonomien.

– Berlin betyr mye for meg, etter seieren i fjor. Jeg hadde store planer for i dag og har trent veldig godt i flere måneder for å oppnå bedre tider enn jeg har gjort tidligere. Jeg er svært takknemlig for støtten fra publikum langs løypa, men også for adidas som har utstyrt meg med den letteste konkurranseskoen noensinne. Skoene ga meg en ekstra boost på veien mot verdensrekorden, jeg kunne ikke vært lykkeligere, forteller Tigist Assefa etter løpet.

Alberto Uncini Manganelli, general manager for løping ved adidas er stolt.

– Vi gratulerer Tigist med denne historiske prestasjonen. Å se henne sette verdensrekord i nye ADIZERO Adios Pro Evo 1 ga meg gåsehud. Dette er et bevis på at hardt arbeid, selvtillit og stamina betaler seg.

Kvinnen som kapret andreplassen i Berlin er også adidas-løper, med de samme, lette skoene på føttene. Sheila Chepkirui løp inn på tiden 2:17:49. I fjor vant hun Berlin halvmaraton på tiden 65:02.

ADIZERO Adios Pro Evo 1 ble lansert den 14. september i et svært begrenset opplag. For de som er interessert i et par av disse skoene, kan vi røpe at neste drop kommer i november, følg med på adidas.no.