Altså, hvor skal vi starte? For en helg. Det er så mange ord som beskriver denne helga, emosjonelt, gøy, trist, latter, hardt, vondt, langt, vennskap, vått, samhold, lagånd. Stafett for livet ble alt det me håpte på, pluss enda litt til.

Dette er et arrangement Kreftforeningen arrangerer flere steder i landet hvert år. Som nevnt i forrige blogginnlegg er dette en hyllest til alle som er rammet av kreft. Familie, venner, skoler, foreninger, arbeidsplasser og andre danner lag for personer de vil støtte eller minnes. Sammen går eller løper de gjennom et helt døgn for å vise at det alltid bør være noen på banen for den som er syk. 

Arrangementet startet med åpningstale. Alle som var påmeldt som FIGHTER, det vil si de som har eller har hatt kreft, fikk gå en æresrunde rundt banen. Etter dette ble de loset inn i VIP-teltet hvor de fikk påspandert middag med underholdning. Vi andre fortsatte å gå og løpe rundt og rundt utenfor. Da var vi i gang. 

Never give up

Laget vårt  “Never give up” deltok med 17 deltakere som sammen løp  915 km dette døgnet. Vi var tre stykker som holdt det gående alle 24 timene, der Morten Vestvik løp hele 153 km. Han er selv kreftsyk med tarmkreft, hvor lymfer og lever også er angrepet av denne forferdelige sykdommen. At han likevel har krefter til denne bragden er helt uforståelig. Han var jo og påmeldt som fighter og deltok først på middagen, men desserten hadde han rett og slett ikke tid til – han var jo der for å løpe. 

Therese løp hele 121 km og Lene hakk i hæl med 120 km. Noen deltok mange timer lørdag, mens andre løp noen timer og kom tilbake på søndag. Dette var et arrangement for alle uansett form, noe som gjorde at alle følte seg velkommen. 

Siden ingen av oss hadde gjort dette før, begynte vi med jogging og litt gåing mens vi spiste og drakk og valgte å ta det litt rolig. Vi hadde jo et mål om å holde ut alle 24 timene. Kilometer ble til mil og vi følte oss spreke. 

Vi ventet nok begge på en god knekk og motivasjonsbrist underveis, men den kom ikke helt som vi hadde sett for oss. Så da var det bare å holde det gående. 

Sove eller ikke sove?

Sant skal sies at det begynte å melde seg et behov for å legge seg ned å sove litt når klokken var over midnatt, så madrassen vi hadde lagt frem, så veldig fristende ut. Vi sto imot ganske så lenge, men når Therese hadde nådd 100 km som var det egentlige målet, ble det en liten powernap på 45 minutter. Det gjensto fortsatt nok av timer til å klare 20 kilometer til, om kroppen var klar for det.

Lene valgte å holde det gående en stund til, men tok seg en liten strekk på morgenkvisten. Deretter var det bare å holde det gående igjen. 

Innholdsrikt døgn

Underveis i dette døgnet var det flere aktiviteter man kunne være med på. Som å lage armbånd, eller tegne på lysposer som ble satt ut til lysseremoni når mørket falt på. Det var og mye moro for barn gjennom dagen, med diverse leker og hoppeslott. 

Flere artister spilte utover kvelden, og det ble arrangert morgentrim med hoppetau for de som orket det søndag morgen kl 09. 

Laget vårt hadde som de andre et eget telt som samlingplass, der alle kunne ta en pause, hvile, spise osv. Her ble det stekt lapper av lagets husmor Mona, som selv gikk runde på runde til hun passerte 60 km. Kun med en par timers powernap i bilen. 

Litt konkurranse, mye solidaritet

Det ble selvsagt litt konkurranseinstinkt underveis og Ingrid Katla økte målet sitt etter hvert som hun nådde en ny milepæl. Siste mål ble satt til 50 km, noen hun var strålende fornøyd med. Men etter litt hvile så kasta hun seg rundt banen igjen å gikk inn 10 km til. Supert jobba!

Laget vårt har og hatt en pågående innsamlingsaksjon for kreftforeningen og pr nå er beløpet samlet inn over 12600kr. Den pågår fremdeles, og ønsker du og støtte kan det gjøres her.

Totalt deltok 44 lag på stafetten på Karmøy denne helgen, med ca 1800 deltakere til sammen. 

I løpet av disse 24 timene ble det totalt løpt/gått 67120 runder som utgjør 26848000 meter, eller 26.848 kilometer. 

Karmøy folkehøyskole sine elever hadde flest runder med 8959 runder. De gjorde og en formdabel innsats med underholdning på banen – fantastisk og se så mange flotte ungdommer som gikk for en god sak. 

Den digitale innsamlingen til stafetten har per i dag samlet inn 145.308kr og det er kommet inn 112.110kr på vipps for diverse salg mm under arrangementet.

Noen tanker om det å løpe rundt og rundt i 24 timer

Med mye folk på banen de første timene var det mye som skjedde og tiden gikk ganske så fort.

De hadde også en ekstra sløyfe på 2 km i skogen med litt mer kupert terreng og grus. Den var super å bruke som en avveksling og for å få kilometerene til å fyke litt fortere.

Vi var også heldige med været, frem til kl 02 på natta, etter det regnet det til det var slutt søndag kl 12. 

Lene og Therese, og Team Never give up