Therese og Lene har hatt kreften alt for nært innpå seg de siste årene, nå ønsker de å gjøre det de er best på for å hedre foreldre og venner som har gått bort eller kjemper for livet – nemlig å løpe.

Stafett for livet! Ja, det er navnet på dette fantastiske arrangementet som arrangeres av Kreftforeningen på flere steder hvert år.

Dette arrangementet er en hyllest til alle som er rammet av kreft. Familie, venner, skoler, foreninger, arbeidsplasser og andre danner lag for personer de vil støtte eller minnes.

Sammen går eller løper de gjennom et helt døgn for å vise at det alltid bør være noen på banen for den som er syk.

Therese og Lene aka Ninjagirls skal løpe Kreftforeningens Stafett for livet – i 24 timer.

Rammer hardt


Dessverre har kreft rammet hardt siste tida. Thereses mamma døde i juni dette året, og pappaen sin mistet hun av samme sykdom for 9 år siden. Begge døde som følge av tarmkreft.

Lene har to nære venner som for tiden er i behandling for denne dritten. I tillegg har pappaen og flere andre familiemedlemmer vært gjennom denne skumle sykdommen.

Thereses mor og far har begge gått bort alt for tidlig på grunn av kreft. I år løper hun for dem.

To venner også rammet


Lene har to nære venner som hun løper for i år.

Morten, 58 år gammel, gift, pappa og bestefar. Han fikk i oktober -21 konstatert endetarmskreft med omfattende spredning til lymfeknutene langs hovedpulsåren og mindre spredning til lever.

Han har vært gjennom cellegiftkur, stråling og operasjon. Per i dag er kreften under kontroll med begrenset aktivitet, men han vil aldri bli kvitt den.

Marianne, 44 år gammel, gift og mamma til 2 gutter. Hun var gjennom tre ulike kreftbehandlinger i 2020. Nyrekreft på begge nyrer, bukspyttkjertelkreft og svulst på hjernen. Hun er nå i gang igjen med behandling nummer fire, nyrekreft igjen. Hun fikk i 2019 påvist genfeilen VHL, som gjør at det dannes svulster rundt i kroppen.

Føler oss maktesløse


Når man står på sidelinja og ser dine nærmeste har det vondt, så føler man seg maktesløs, trist, redd, forbanna … ja, you name it.

Vi har snakket mye om denne sykdommen det siste året, da vi begge har har hatt det så nært inn på oss, så da vi leste om Stafett for livet så var det jo endelig noe vi faktisk kunne gjøre.

For hva er vi gode på? Jo, løping så klart!


Ingen av oss har deltatt på et 24-timersløp før, men vi har snakket mye om at dette vil vi gjøre en gang. Så selv om dette ikke er noe vanlig løp, med tidtaking og medalje som vi er vant til, så er det en god sjanse til å både løpe for en god sak, teste psyken litt og løpe for familie og venner.

Så nå skjer det, og motivasjonen er stor for oss begge. Vi skal holde ut i 24 timer.

Therese sin strategi når hun blir sliten og har lyst til å gi seg, er å tenke tilbake på mammaen sin, de siste 5 uker der hun var så sliten, full av smerter og ikke fikk innta noe mat, kun litt væske. Likevel kjempet hun for å holde seg i live så lenge som mulig.

Så da er terskelen for å føle seg sliten satt mange hakk opp for Therese, med det friskt i minne.

Lene skal løpe for Marianne og Morten denne dagen.

Vi håper at mange kjente kommer og hjelper oss på laget, da vi trenger alle heiarop vi kan få. Jo flere på laget, jo mer støtte – så meld dere på. Vi trenger nok og ekstra støtte når kvelden og mørket kommer å motivasjonen daler litt, så veldig gøy om mange kommer.

Så, hvordan foregår dette løpet?


Man oppretter et lag, eller melder seg på et lag som allerede er opprettet.

Alle som vil, er hjertelig velkommen til og delta på laget vårt, som heter Never give up. Du kan bli med på laget vårt ved å klikke på denne lenken.

Arrangementet er selvsagt gratis


Eneste kriteriet er at en fra hvert lag er på banen til enhver tid, så litt planlegging må til når det nærmer seg løpesdato. Vi tar kontakt med alle før løpet.

Har du, eller har du hatt kreft er du invitert som fighter. Fighterne er hedersgjester under stafett for livet. Her kan de senke skuldrene og få en pause fra hverdagen sammen med andre som har det som de.

Vil du støtte oss?? Her kan du gi ditt bidrag.

Den 2. september kl 12:00 starter stafetten på Torvastad, helt nord på Karmøy. Det avsluttes etter 24 timer, søndag 3/9 kl 12:00.

Kommer du?

Klem fra Lene og Therese