Tid for pigg

Det er ikke tvil om at piggskosesongen er i full gang. Isete stier og veier og snø gjør at det er rene risikosporten å legge ut på løpetur uten pigger på beina.

Jeg har mye erfaring fra å løpe med piggsko og har testet flere merker de siste årene. Hvilken piggsko jeg velger når jeg skal ut å løpe avgjøres av flere faktorer:

Er det en rolig langtur i kulda? Eller er det en rask løpetur hvor jeg vil at skoen skal være så lett og smidig som mulig? Skal jeg løpe lange strekk på islagt asfalt? Eller er det myke, snødekte stier?

Løper i snø

En allrounder på vinterføre

Icebug Arcus BUGrip GTX er en piggsko som fungerer bra på alle typer løpeturer i kulda, uansett om du skal løpe langt eller kort eller om du har en del asfaltløping mellom stiene.

Skoen er godt dempet til å være piggsko, samtidig fører ikke dempingen til at skoen føles ustabil eller at du mister kontakten med bakken. Den har 6mm dropp, som for min del er helt perfekt når jeg skal ut og løpe langt.

La deg ikke lure av høyden på skoen. Selv om sålen ved første øyekast kan virke litt i høyeste laget, så er ikke det tilfellet. Foten sitter nemlig trygt og godt nede i sålen og skoen kjennes stabil ut selv på ruglete holkeføre.

Skoen er ingen lettvekter. Med sine 326gr er dette å regne som en tyngre løpesko. Til gjengjeld er den både robust og stabil og har, så lenge du behandler dem pent, en lang forventet levetid.

Dette er en komfortabel og varm løpesko som gir godfølelse både på lange og korte treningsøkter på vinterføre.Icebug sko

Passform tilpasset vinterløping

Når det kommer til vinterløping foretrekker jeg sko som er romslige nok til at jeg kan bruke et par tykkere ullsokker. Icebug Arcus BUGrip GTX har en romslig passform med rom for ekstra varme sokker og god plass til tærne.

Overdelen er i et robust materiale som har GORE-TEX® Invisible membran integrert. Dette gjør skoen både vanntett, slitesterkt og holdbar. Ofte kan sko med GORE-TEX® membran oppleves som stive og harde, men fordi membranen er integrert i overdelen oppleves den som mykere og mer fleksibel enn tradisjonelle GORE-TEX sko.

Det er ekstra forsterkning rundt tærne og hælpartiet som gir beskyttelse og stabilitet. Skoen finnes også uten GORE-TEX dersom du ønsker en sko uten GORE-TEX membran. Du kan se testen min av Icebug Arcus BUGrip uten GORE-TEX her.

Dette er en sko som passer for kalde vinterdager. GORE-TEX membranen er både tykkere og tettere en den vanlige varianten. Fordelen med GORE-TEX er at den ikke slipper inn vann, så selv om du løper i våt snø holder du tærne tørre. Ulempen med GORE-TEX er imidlertid at den ikke slipper damp og varme ut av skoen heller. En klam fot kan fort bli kald. Derfor anbefaler jeg bruk av ullsokker når du løper med disse skoene, da holder du varmen selv om du blir svett på tærne.

forside

En sko som gir deg grep

Icebug er et skomerket som har god greie på vinterføre. De har lang erfaring og har spesialisert seg innenfor vinterløping. De har utviklet pigger som gir et godt feste på all slags vinterføre. BUGrip sålen sørger for et godt grep på is, holke og hard snø.

Skoen har en grov såle med 13 pigger. Dette er relativt få pigger i motsetning til mange andre piggsko jeg har testet. Til sammenligning har Icebug Pytho 6 BUGrip 16 pigger. Les testen min av Icebug Pytho 6 BUGrip her. Når det kommer til feste på det mest krevende vinterføret, vinner Icebug Pytho 6. Antall pigger og hvordan disse er fordelt utover sålen, har betydning for festet du får på stien. Når det er sagt, så gir Arcus GTX BUGrip sine 13 pigger også et svært godt grep på normalt glatt vinterføre.

Piggene på Icebug Arcus GTX er små, men så er det heller ikke alltid størrelsen som er viktig. Faktisk kan små pigger på mange måter være en fordel når det kommer til løping. Det at piggene er så små gjør at du i mindre grad merker at de er der – bortsett fra når du trenger dem, da merker du godt at piggene er der. Den grove sålen med 5 mm knotter gjør også at den gir godt grep i snø.

På glattisen

Passer til:

Skoen passer til løping på is og snø, både på fortau og på sti. Passer godt for lange løpeturer og for løpere som foretrekker vanntette og litt varmere sko med mye demping og beskyttelse. En god allrounder på vinterføre og en perfekt sko for Frozen lake marathon som du kan lese om her.

på langtur

Tekniske facts

  • Vekt: 326gr (str 41,5)
  • Grep på is: 9/10
  • Stabilitet: 7/10
  • Demping: 9/10
  • Drop: 6mm
  • Løpsfølelse: 6/10

Se film fra en av løpeturene mine med Icebug Arcus BUGrip her.