Leter du etter en piggsko som gir deg godfølelse på stien uansett hvor glatt føret er i skogen? Icebug Pytho6 Women’s BUGrip er skoen for deg som vil ha en lett og leken piggsko som gir deg stålkontroll på isete stier på vinteren og glatte røtter i sommerhalvåret.

En ny favoritt på vinterstien

Vinteren er kanskje den fineste årstiden av alle når det kommer til stiløping. Hvitkledde trær, islagte innsjøer, klar vinterluft og vinterføre gir meg ekte løpeglede. For meg er det viktig at skoene jeg bruker vinterstid gir meg den samme gode løpsfølelsen som skoene jeg bruker sommerstid på stien. En leken og lett piggsko er ikke lett å finne. Ofte kan sko som er laget for vinterløping føles tunge og litt stive ut, men med Phyto 6 BUGrip glemmer jeg nesten at jeg har på meg piggsko.

Lett og leken

Dette er skoen for deg som har lyst til å løpe like raskt og lett på vinterføre som på sommerstiene.  Med Icebug Pytho 6 har du full kontroll på underlaget selv på speilblanke dager og i kupert terreng. Skoen gir god kontakt med underlaget og er morsom å løpe med. Den føles lett på foten og er av typen som gir meg skikkelig lyst til å gi på litt ekstra.

Nok demping

Til tross for at skoen er nokså minimalistisk og en lettvekter, har skoen overaskende bra demping. Jeg har løpt flere langturer på opp til 40 kilometer på isete skogstier i disse skoene uten at føttene har lidd. Nå skal det sies at jeg er en løper som trives godt med sko som ikke har veldig mye demping – da har jeg bedre kontroll på underlaget. Skoen har forsterkninger rundt tå og hælpartiet som beskytter både skoen og deg fra små møter med steiner og røtter på stien.

Bred lest, men sitter som et skudd

Jeg elsker utseende til denne skoen. Knall oransje og svart gjør skoen til et blikkfang. Overdelen er i 100% resirkulert PET polyester. Det er et behagelig, men likevel svært robust materiale som også er vannbestandig, men som likevel puster godt. Skoen har bred lest, tåboksen er romslig og det er plass til en tykkere sokk i skoen på de litt ekstra kalde dagene. Likevel sitter skoen godt rundt foten. Og selv om foten min er smal, opplever jeg ikke at foten sklir i skoen.

Gir deg grepet du trenger

Grepet er uten tvil noe av det beste du finner på markedet når det kommer til vinterføre. Den grove sålen med 16 karbidstål piggene sørger for at du har et grep du kan stole – på selv såpeglatt vinterføre! I tillegg til å fungere ypperlig på isete vinterstier er dette en sko som gjør like god nytte på sleipe røtter og planker på de våte dagene i sommerhalvåret eller om du løper mest utenfor sti og trenger ekstra godt grep.

Passer både sommer og vinter

Dette er en sko som passer til stiløping vinterstid, til orienteringsløping og til kortere konkurranser i terreng og vær som krever ekstra godt grep sommerstid. Passer for løp som Frozen Lake Marathon og isete utgaver av WinterRun.

Obs. dette er ikke en spesifikk vintersko og den har ikke en isolerende overdel. Planlegger du å bruke denne skoen på løpeturer i kulda bør du ha plass til ekstra tykk sokk i skoen.

Tekniske facts

  • Vekt: 280gr (str41)
  • Grep på is: 10/10
  • Stabilitet: 8/10
  • Demping: 6/10
  • Drop: 9mm
  • Løpsfølelse: 8/10