Runner’s World har i samarbeid med New Balance søkt etter løpere som vil delta i Göteborgsvarvet og dele oppkjøringen mot løpet. Her er de tre sprudlende løperne. De løper alle av forskjellige grunner, men alle går for pers i Varvet!

Da vi samlet team New Balance på RWs kontor rett før påske, måtte vi for sikkerhets skyld spørre: Unnskyld, men kjenner dere hverandre fra før?

Praten gikk så lett, løpeminner ble delt, mål og erfaringer ble utvekslet mens de ble kledd opp i løpetøy og sko fra New Balance som skal følge dem på veien mot verdens største halvmaraton – Göteborgsvarvet.

Bli kjent med de tre løperne i Team New Balance her!

Team NB er samlet på Voldsløkka i Oslo for løping og prating. Foto: Lemos Media

Lisa Svisdal

– Jeg løper fordi det gjør meg godt! Det gir meg styrke, energi og ikke minst balanse på hjemmebane og i jobb.

Kjenner du deg igjen? Dette er ordene til Lisa Svisdal, en av løperne på Team New Balance.

Lisa Svisdal. Foto: Lemos Media

Som trebarnsmamma betyr løping mye for Lisa. Det blir et avbrekk fra en hektisk hverdag, et avbrekk hvor hun kan fokusere på seg selv og omgivelsene rundt henne.

Lisa trekker fram særlig to ting som beskriver hvorfor hun løper: Mestring og opplevelse av frihet.

– Nå er jeg påmeldt verdens største halvmaraton, i Gøteborg! Jeg gleder meg til folkeyret i løypa, omgivelsene og ikke minst spenningen som knyttes til selve løpsdagen. De siste årene har løpingen stort sett dreid seg om å komme «tilbake» i løpsform. Jeg har opparbeidet en god grunnform, nå gjelder det å planlegge og strukturere treningen slik at jeg er aller sprekest i beina når det gjelder. Jeg har lenge hatt et mål om å fullføre distansen på godt under 2 timer. Øyner muligheten for at det kan skje under Göteborgsvarvet 2022, sier hun.

Pål Jostein Petersen Onsrud

Pål Jostein har så lenge han kan huske vært glad i løping.

– Jeg liker egentlig å løpe alt fra korte 3000 meter-tester på bane  til lange ultraløp i fjellet. De siste årene har jeg imidlertid prøvd å få litt mer struktur på treningen og prioriterer for tiden å trene mot raske asfaltløp for å sette nye personlige rekorder på 10 km og halvmaraton.

Pål Jostein Petersen Onsrud. Foto: Lemos Media

Selv om løypetrassen til Göteborgsvarvet er kjent for å være litt tøff, så er likevel hovedmålet til Pål Jostein å sette ny pers på halvmaratondistansen. Det betyr at han må løpe raskere enn 1:14:40, men aller helst vil han under 1:13:00.

– Det blir uansett gøy å løpe verdens største halvmaraton og jeg ser fram til  å løpe et stort gateløp igjen med mye folk både i og langs løypa.

Nils Petter Willem Eckhoff

Nils Petter har løpt siden tenårene, men har også hatt en lang periode uten løping. Etter et lite comeback på halvmaraton i Oslo 2011, ble det rolig igjen i noen år, helt til han i 2017 fant ut at det hadde vært gøy å prøve seg på en maraton.

Nils Petter Willem Eckhoff. Foto: Lemos Media

– Hva var vel bedre enn å melde seg på Athen maraton hvor alt startet? Jeg stilte til start i november 2018 – det var herlig å kreke seg inn på olympia stadion i Athen. Året etter ble det på nytt marathon i Athen, denne gangen med tidsmål – som han klarte! Siden da, tross pandemi og færre løp enn ønskelig, har han holdt det gående.

Nils Petter elsker å kombinere løping og reise, og har halvmaratonpersen fra Canada i fjor. Denne skal tas i Göteborg! Nå sikter han mot sub 1:50.

– En av virkelige gleder under pandemien har vært løping, og jeg er ikke glad i tredemølle så løper ute i alt slags vær uansett årstid.

FØLG TEAM NB PÅ VEIEN MOT VARVET
Framover vil vi få innblikk i treningen, forberedelsene, skovalgene og forventningene til teamet på veien mot Göteborgsvarvet. Følg med på runnersworld.no.