Det er en god kilde til betakaroten som blir omdannet til vitamin A i kroppen vår. Du finner også flere vitaminer i gulroten, i tillegg til noe kalium, jern og fiber. Gulrot er både en sunn, billig og bra rotgrønnsak å inkludere i løperkostholdet ditt. Gulrot er like god å raspe for å lage råkostsalat, koke, steke eller mose, som å bruke i brød eller kaker. Og løper man mye, så må man unne seg noe godt iblant. Prøv å lag denne deilige gulrotkaken med kokosolje til dessert i helgen! Litt sunt, veldig godt, og perfekt med en kopp kaffe eller te etter søndagens langtur!

Oppskrift
Etter langtur – Gulrotkake
3 store egg
3 dl sukker
3 dl hvetemel
½ ts vaniljepulver
3 ts bakepulver
2 ts malt kanel
1 ts malt kardemomme
½ – 1 tsk malt ingefær
1 krm salt
6 dl revet gulrot
0,75 dl kokosolje

Glasur
60 gram mykt meierismør
4 dl melis
litt vaniljepulver (eller 1 tsk vaniljesukker)
revet skal av 1 lime
150 gram philadelphiaost

1.    Sett ovnen på 150 grader (over og undervarme)
2.    Visp egg og sukker porøst
3.    Bland alt det tørre og bland med egg og sukker
4.    Tilsett revet gulrot og kokosolje (smeltes på svak varme)
5.    Visp godt og hell i en form ca 24 cm i diameter
6.    Stekes ca 60 minutter midt i ovnen. Følg med kaken og stikk den i midten med en kniv/pinne. Den er ferdig når deigen ikke henger igjen.
7.    La kaken avkjøles helt før glasuren has på.

Imens kan du lage glasuren. Det er bare å blande alle ingrediensene til en kremet konsistens med visp, og ha pent og pyntelig på kaken når den er avkjølt. Mens kaken avkjøles kan du forresten løpe langturen din på søndag! Så er den helt sikkert klar for glasur når du kommer hjem!

God appetitt!