Skader er løperens verste mareritt. Heldigvis kan de unngås med riktig tilnærming og god kunnskap. Noen løpere blir nesten aldri skadet – hva er hemmeligheten?

I webinaret 23. mars får du de beste verktøyene som gir deg grunnlaget for å unngå skadeavbrekk og opprettholde kontinuiteten i treningen.

Webinaret er en del av en serie på 10 webinarer som går gjennom hele året. Vi har kalt serien Bli din egen trener. Se alle temaene for webinarene her.

Hva er det meste effektive tiltaket for å unngå å bli skadet?

Det er veldig lett å presentere et sett med øvelser og si at dersom du gjør disse øvelsene unngår du disse løpeskadene.

Styrkeøvelser kan bidra til å redusere risiko for løpeskader dersom du vet hvilken type styrke som har en bevist effekt og klarer å gjøre øvelser som er relevant for løping.

Men bør styrketrening stå øverst på lista over skadeforebyggende tiltak? For å bli virkelig motstandsdyktig mot løpeskader må vi gå dypere.

Vi må skaffe oss kunnskap om de grunnleggende mekanismene som kan kan gjøre oss løpere skadeutsatte. Så må vi bruke den kunnskapen til å gjøre løpingen og livsstilen vår bærekraftig.

I dette webinaret får du kunnskapen du trenger for å forstå hva som gjør deg utsatt for skader. Så får du kunnskapen som bidrar til å holde deg permanent skadefri.

I tillegg får du konkrete verktøy som du med en gang kan implementere i din trening og din hverdag for å virkelig redusere risiko for skader.

Det handler litt om styrketrening, men mest om hvordan du tenker rundt løpetrening og livsstil. Løping er den beste skadeforebyggende treningen for løpere. Og nøkkelordet er tilpasningsdyktighet.

Praktisk info

Webinaret finner sted på plattformen Zoom. Du vil få en e-post med lenke til innlogging i forkant av webinaret.

Webinaret starter klokka 18.30, og det vil bli muligheter for å kunne stille spørsmål underveis.

Foredragsholder er RWs Askild Vatnbakk Larsen, som skriver fast om idrettsvitenskap i Runner’s World. Han har en mastergrad i biomekanikk fra Norges Idrettshøyskole, og lang erfaring både som trener og som løper på høyt nivå. I tillegg er han drivandes god på å formidle litt kompliserte ting på en forståelig måte.