Vi starter Springtime Runners: Åpen løpegruppe for alle!

Vi starter Springtime Runners: Åpen løpegruppe for alle!


Løp høsten i møte med løpegruppa Springtime Runners!

SPRINGTIME RUNNERS er en åpen og gratis løpegruppe for alle løpere. Med utgangspunkt i vår store løpefamilie fra Springtime løpereiser og Runner’s World, vil vi invitere til et fast møtepunkt i Oslo – tirsdager på Voldsløkka.

Hit ønsker vi alle løpere – uansett erfaring, personlig rekord og antall løpesko i skapet – hjertelig velkommen til å dele og oppleve løpeglede sammen!

Hver tirsdag kl. 18.00 løper vi kvalitetsøkt sammen på Voldsløkka i Oslo. Vi legger opp til forskjellige intervalløkter, tilpasset ditt individuelle nivå, som vil vare ca. 30 minutter. Vi starter alltid med felles oppvarming, og totaltid på økta er ca. 60 minutter.

I vår Facebook-gruppe vil vi ukentlig informere om hvilken type økt som står på programmet. Bli med i Facebook-gruppen HER!

Voldsløkka

Grusrunden på Voldsløkka er kanskje hovedstadens mest kjente sløyfe. Løpere fra hele byen samles til både raske og roligere økter i runden som måler akkurat 1000 meter.

Sjekk ut Strava-segmentet på Voldsløkka her.

Selv om runden på Voldsløkka er 1000 meter, betyr det ikke at vi skal løpe 1000-metere hver tirsdag. For hver uke setter vi opp intervalløkter med ulik varighet innenfor en totaltid på ca 30 minutter, hvor du kan tilpasse lengde og fart på intervallene etter dine ønsker og behov.

Om du for eksempel ikke pleier å løpe intervaller, vil du sammen med oss i Springtime Runners gradvis bli vant til og lære mer om hvilken fart du skal holde og hvor lange pausene skal vare. Samtidig vil også du som trener til et viktig løp eller konkurranse kunne bruke våre kvalitetsøkter til å få maksimalt ut av treningen og for eksempel bruke våre økter til å treffe på formtoppen inn mot løpet.

Løpeglede for alle

Selv om løping er en individuell aktivitet og idrett, er det ingen tvil om at det sosiale aspektet og fellesskapet har store fordeler for alle løpere – uansett nivå. Å ha noen å løpe sammen med, enten det er et argument for å komme deg ut døra eller for å ha noen å strekke deg etter, gjør deg til en bedre løper.

Derfor gleder vi oss til å lose dere gjennom intervalløktene på Voldsløkka framover. Sammen skal vi dele og oppleve løpeglede hver tirsdag fra 06. september – og forhåpentligvis komme i bedre form også!

Sara og Ole Martin fra Runner’s World gleder seg til å løpe med deg!

SISTE UTGAVE AV RUNNER’S WORLD:

  • Slik gjennomskuer du grønnvasking i løpeindustrien.
  • Simen Holviks siste opp- og nedturer.
  • VM-klare Tobias Dahl Fenre og Sylvia Nordskar har to helt ulike treningshverdager. Hva kan vi lære av det?
  • Ukrainas løpere kjemper seg gjennom sitt livs lengste ultraløp.
  • Superpensjonisten Atle Nytun ble ledd av på sin første løpeøkt som barn. Heldigvis er det aldri for sent å gjøre comeback.
  • Stor test av vårens nye mengdesko.
  • En samfunnsgeografisk sjelegransking av hvordan vi som løpere er koblet til stedene og omgivelsene vi løper i.
  • Hva skjer i kroppen i overgangsalderen, og hvordan bør vi tilpasse treningen?
  • Hvordan påvirker løpingen sexlivet?
  • Innblikk i treningshverdagen til Hanne Mjøen Maridal.
  • Askild Vatnbakk Larsen gir deg formtoppingens ABC.
  • Ånung VIken om hvorfor og hvordan du bør lage ditt eget testbatteri og teste formen regelmessig.
  • Fysioterapeut Eli Anne Dvergsdal om hvordan du unngår du fot- og ankelskader.
  • Terrengløper Abelone Lyng gir deg ti tips til å komme i gang med terrengløping.
  • Klinisk ernæringsfysiolog Silje Fjørtoft knuser åtte ernæringsmyter.

Les magasinet digitalt her!

Konkurranseskoguide: De raskeste skoene til høstens løp

Konkurranseskoguide: De raskeste skoene til høstens løp


Lett og veldempet mellomsålemateriale. Kvikke, responsive plater. Lav vekt og eventyrlig løpsfølelse. Vi har testet de nyeste konkurranseskoene på markedet, slik at du kan cruise inn til ny pers med et nytt favorittpar på føttene.

New Balance FuelCell SuperComp Pacer

Vekt: 201 gram (unisex)

Dropp: 8 mm

Pris: 2 500 kr

New Balance kaster seg inn i “rask og lett”-klassen med SuperComp Pacer, som er spesielt laget for kortere konkurranser som 5 og 10 kilometer. Komboen av to lag med FuelCell-skum på hver sin side karbonfiberplaten gir en stiv og snappy løpsfølelse. Det føles litt som å løpe i piggsko – bare uten pigger. 

Overdelen i SuperComp Pacer er særdeles tynn og fleksibel, som understreker den lette, luftige følelsen. Tåboksen er overraskende romslig, samtidig som skoen sitter godt rundt hælen og over vrista.

Med den lave sålehøyden, som for en gangs skyld ikke er oppgitt, oppleves SuperComp Pacer ganske fast og minimalt med demping. Det gir en naturlig god stabilitet i steget, samtidig som skoen ikke skåner beina like godt som andre konkurransesko med mer demping og høyere såle. 

Derimot har New Balance laget en rask sko som passer utmerket for de raske, korte dagene, både på trening og i løp. Det beste med SuperComp Pacer er miksen av karbonplaten med en mer aggressiv profil. For oss vanlige mosjonister betyr det at vi også kan tillate oss å løpe i sko bygget for fart, uten å bli ødelagt i beina. Spesielt i baneløp vil denne raske lettvekteren virkelig komme til sin rett. 

Puma Fast-R Nitro Elite 

Vekt: 218/183 gram (herre/dame)

Dropp: 7,5 mm

Pris: 2700 kroner

Da Puma introduserte sin nye Nitro-kolleksjon i fjor, som betyr at nitrogen er et element i mellomsålen, var Deviate Nitro Elite Racer skoen for konkurranse. Nå har den tyske skogiganten slått på stortromma og lansert Fast-R Nitro Elite, som bokstavelig talt skal få deg til å løpe raskere. 

For å ta elefanten i rommet først; Designet og skoens profil er ganske spektakulær. Karbonplaten, kalt Pwrplate, er et tydelig bindeledd som holder hælpartiet og forfoten i skoen sammen. Denne todelte konstruksjonen legger du ikke merke til når du løper, verken i rolig joggetempo eller på raske intervaller. Det EVA-baserte plastskummet i hælpartiet gir myk og god støtdemping, mens skummet i forfoten er basert på Pebax, som gir den raske snerten i stegavviklingen. 

Kombinasjonen av myk, stiv og snert spiller strålende på lag og skoen føles rask nok til korte løp, samtidig som den er mer enn solid nok til lengre løp helt opp til maraton. Løpsfølelse er kanskje et slitt begrep i løpeskoterminologien, men akkurat med Fast-R Nitro Elite skal Puma ha stor hyllest for pløsen i overdelen – som er den beste jeg har prøvd hittil. Den myke, elastiske sokken som ligger mellom vrista og lissene henger fast i skoen og låser inn foten på en overlegen måte.

Den lille detaljen gjør Puma Fast-R Nitro Elite til en sko du føler deg ekstra rask i når du går bort til startstreken for ditt neste løp. 

adidas Adizero Adios Pro 3 

Vekt: 213 gram (unisex)

Dropp: 8,5 mm

Pris: 2500 kroner

Mot slutten av 2020 lanserte adidas den første versjonen av Adizero Adios Pro. I versjon to som kom i fjor ble det gjort mindre justeringer i overdelen og såleplattformen. Denne rykende ferske tredjeversjonen bygger videre på konseptet og derfor samme spenstige følelse og tydelige respons – men, den er blitt mye mer stabil. Et stort pluss, mener vi! Grunnen til den økte stabliiteten er at de fem integrerte karbonfiber-stavene (energy rods) har blitt lengre, og at karbonfiberplaten i hælen fra versjon 2 er fjernet. tanken er at dette også skal forbedre responsen i stegavviklingen, i kombinasjon med mellomsålens veldempende materiale Lightstrike Pro.

Adidas har ikke vært gjerrige i utviklingen av denne modellen. Adios Pro 3 har 39,5 millimeter med mykt skum under hælen, men også et noe lavere dropp enn forgjengernen. silhuetten på Pro 3 er derimot fortsatt tydelig oppovervinklet for å fremme et godt driv framover og et kvikt fraspark. en annen nyhet finner vi i overdelen, som nå er enda lettere enn på tidligere versjoner, men som fortsatt er pustende og gir støtte der det trengs. Yttersålen er utviklet i samarbeid med bildekkprodusenten Continental for å gi feste selv i krappe svinger i høy fart.

Adizero Adios Pro 3 kommer takket være den myke, komfortable og nå mer stabile løpsfølelsen best til sin rett på lengre distanser som halvmaraton og maraton på slett asfaltunderlag.

ASICS Metaspeed Sky+ 

Vekt: 205 gram (unisex)

Dropp: 5 mm

Pris: 2600 kroner

Den kjente og populære Metaspeed Sky fra ASICS har blitt utviklet og lansert i ny versjon, denne gang under navnet Metaspeed Sky+. I motsetning til andre skoprodusenter som lanserer en “ny” sko som kun har endret farge og navn på mesh-materialet i overdelen, har ASICS gjort flere forandringer med Sky+. 

Mellomsålematerialet FF Blast Turbo er økt med 4%, som har gjort den nye versjonen 10 gram tyngre enn forgjengeren. Den japanske skoprodusenten har også flyttet plasseringen på karbonplaten, som nå ligger nærmere foten. Platen har også blitt endret og fått en mindre kurve, for å ligge mer parallelt med underlaget. 

Overdelen er også ny, den sitter smalere – og mye bedre på foten. I den første versjonen av Metaspeed Sky synes jeg overdelen var for stor og ikke satt godt nok på foten. Her kan det nesten virke som ASICS har lest tankene til en løpende streber fra lille Norge. De eviglange lissene er også kuttet og blitt strammere, som understreker den tighte, gode passformen. 

Selv om vekten har gått minimalt opp, føles Metaspeed Sky+ raskere. De små 4% mer FF Blast Turbo i mellomsålen gir faktisk en fantastisk respons, hvor snerten i stegavviklingen oppleves enda litt råere enn forgjengeren. Det gjør Metaspeed Sky+ til en vel så god sko for 5 og 10 kilometer, som halvmaraton og maraton. 

Mizuno Wave Rebellion

Vekt: 230/215 gram (herre/dame)

Dropp: 8 mm

Pris: 2300 kr

Mizunos raskeste sko, rebellen selv, er en stabil, fast og kvikk sko som passer godt til kuperte halvmaratonløp på våt asfalt. Glassfiber-platen kommer aller best til sin rett i bratte oppoverbakker, og dempingen er god nok for halvlange distanser, mens grepet er ypperlig på sleip asfalt.

Rebellion byr på fast og lett løping med god bakkekontakt. I denne toppmodellen har Mizuno lagt inn en glassfiberplate i det lette mellomsåleskummet Enerzy Lite. Denne platen er mer snappy enn de tradisjonelle wave-platene vi finner i andre Mizuno-modeller (ja, Mizuno var ute med plate i skoene så tidlig som i 1997). Ifølge produsenten selv skal denne platen være ti ganger mer responsiv. Selve platen er formet som en krepseklo, altså den splitter i to i forfoten. Dette bidrar til et kvikt fraspark som særlig føles behjelpelig i oppoverbakker.

Noen av testløperne slet litt med å bli bestevenn med overdelen. Materialet er lett og komfortabelt, men litt vel romslig for flere løpere, og pløsen oppleves som i overkant stor og har en tendens til å krølle seg.

Yttersålen er derimot top notch! Utformingen er en drøss med små, lave gummiknotter som gir nydelig feste på våt asfalt og tartan, det liker vi! For løpere som søker en god intervall- og halvmaratonsko som takler de fleste typer løypeprofil og vær, er dette et godt alternativ.

Saucony Endorphin Pro 3

Vekt: 214/175 gram (herre/dame) 

Dropp: 8 mm

Pris: 2900 kroner

Oppdateringene fra første til andre generasjon av Endorphin Pro var ganske så måteholdne. Når tredje versjon nå presenteres, har derimot flere ting blitt forandret. Volumet på såleplattformen er økt, mye. den er nå 4 millimeter høyere enn tidligere og måler 39,5 i hældelen – bare en halv millimeter under World Athletics sin maksgrense. Skoen har også blitt noe bredere, spesielt i forfoten. Til sammen gir dette både en mer føyelig løpsfølelse og mer stabilitet. men på rtoss av at såleplattformen er noe bredere foran, har Endorphin Pro 3 fortsatt en tettsittende passform rundt tærne.

Sauconys såkalte Speedroll-teknologi – den vuggeformede såleprofilen – består fortsatt, sammen med den innkapslede karbonfiberplaten som gir skoen en kvikk, fremoverdrivende kraft og et effektivt fraspark. Selv om mengden med dempemateriale har økt i denne tredje versjonen, er den overraskende nok cirka 10 gram lettere enn forgjengeren. Dette takket være en tynnere, mer pustende overdel, samt at en del av mellomsålen er fjernet under mellomfoten. I tillegg har yttersålen fått et nytt og tynnere materiale.

De oppgraderinger som Endorphin Pro 3 har gjennomgått innebærer en prisøkning på 300 kroner, men til gjengjeld betyr det både mer komfort og mer kontroll i løpingen.

On Cloudboom Echo

Vekt: 220/190 gram (herre/dame)

Dropp: 9 mm

Pris: 2700 kr

I motsetning til de fleste andre karbonfibermodellene på markedet, har Cloudboom Echo som ble utviklet til Tokyo-OL, en nokså lav såleprofil. Det betyr også at skoen gir en fast og god følelse mot underlaget, selv om Ons patenterte Cloud-teknologi – med sine karakteristiske “clouds” i mellomsålen – gir en god dempeeffekt. En stiv plate kalt Carbon Speedboard er innkapslet mellom to lag av Helion-skum i mellomsåla. Den markante oppovervinklede geometrien på skoen gjør at man kjapt ruller framover når foten treffer bakken, hvilket gjør at stegavviklingen føles kvikk.

Testløperne var enige om at skoens utforming byr opp til rask løping, både på flata og oppover, men syntes også at droppet på 9 millimeter opplevdes som lavere. Den tynne, faste overdelen bidrar klart til å holde vekten på skoen nede, men ifølge noen testløpere, ikke alltid til å holde komforten oppe.

On selv har utført grundige labtester i forbindelse med utviklingen av denne skoen. Både deres tester, tilbakemeldinger fra testløpere og en ekstern studie peker på at denne modellen “fremmer optimal løpsøkonomi i submaksimal hastighet tilsvarende maraton race pace”, så dette er absolutt en sko å vurdere om lengre løp er målet denne sesongen.

Hoka Carbon X 3

Vekt: Dame 188 gram, herre 222 gram

Dropp: 5 mm (32 / 27 mm)

Pris: 2400 kr

Alle gode ting er tre for HOKA og deres Carbon X, som har vært en populær sko til flere distanser de siste årene. I Carbon X 3 mener HOKA at de har beholdt det beste fra Carbon X 2 – og gjort skoen enda bedre. Sålehøyden og droppet er det samme som i forgjengeren, men vekten har gått ned 17 gram for menn og 10 gram for damer.

Det er først og fremst overdelen som har fått den største overhalingen i Carbon X 3. Passformen sitter som et skudd klistret i krysset, og den deilige, tighte sokkefølelsen sitter langs hele foten. Det gjør skoen både komfortabel, men også stabil og solid nok til å holde foten på plass, uansett fart. Komforten er nemlig det beste med Carbon X 3, både i form av passform og løpsfølelse.

For det er ikke bare overdelen som er fornyet fra den andre versjonen av Carbon X. Skummet i mellomsålen er også nytt, og sammen med karbonplaten og den aggressive Meta-Rockeren, har Carbon X 3 fått enda mer driv i stegavviklingen. Den kvikke, snertne responsen i mellomsålen gir den raske løpsfølelsen vi alle lengter etter, samtidig som at dempingsmaterialet er blitt mykere enn i Carbon X 2.

Det gjør HOKAS nyeste versjon av Carbon X til den beste hittil, og til en utmerket sko for halvmaraton.

LES OGSÅ: ASICS Metaspeed LD – piggsko for mosjonister


Vil du være fartsholder på Oslo Maraton?

Vil du være fartsholder på Oslo Maraton?


Liker du å motivere folk? Har du god fartsfølelse? Vi søker deg som vil være fartsholder på “10 for Grete” under BMW Oslo Maraton 17. september!

Å være fartsholder er overraskende gøy – det er motiverende å motivere andre. Som fartsholder har du det ærefulle oppdraget å lose løpere inn til ny pers. Du bør holde en jevn fart, du bør ha overskudd nok til å kommunisere om noen trenger en verbal dytt, og du må ha trua på at “tilhengerne” dine kan klare målet sitt. 

Vi søker deg som kan tenke seg å være fartsholder på 10 for Grete under BMW Oslo Maraton lørdag 17. september!

Når du løper som fartsholder, løper du med vimpel på ryggen. Tiden du skal løpe på står på vimpelen på ryggen. Basert på sin estimerte sluttid vil deltagerne bli plassert i pulje med en fartsholder nær den tiden de har oppgitt.

Løypa i 10 for Grete har start og målgang på Rådhusplassen i Oslo. Løypeprofilen er forholdsvis flat og rask, og har to drikkestasjoner underveis.

Foto: Eivind Bye

Dette er tidene vi søker fartsholdere til:

  • 40 minutter
  • 45 minutter
  • 50 minutter
  • 55 minutter
  • 60 minutter
  • 65 minutter

Dette tilsvarer en kilometerfart på henholdsvis 4:00, 4:30, 5:00, 5:30, 6:00 og 6:30 minutter per kilometer. Last gjerne ned Oslo Maraton-appen i din appbutikk, og bruk tempokalkulatoren til å regne deg frem til hvilken fart som passer for deg!

Meld deg som fartsholder her:

Løpeglede for alle: – Her kan virkelig alle delta!

Løpeglede for alle: – Her kan virkelig alle delta!


DHL-stafetten inviterte til stafest i Frognerparken, og fikk med værgudene på stafettlaget. Se stort bildegalleri her!

Alt fra OL-vinnere på langrennslandslaget til spreke kollegaer og familier deltok i DHL-stafetten, som ble en sosial og inkluderende løpsfest for alle deltakere.

Team Work fra DHL var den store forhåndsfavoritten.

Laget bestående av verdensmester på femmil, Hans Christer Holund, verdensmester på stafett, Pål Golberg, og olympisk mester på stafett og tremil, Simen Hegstad Krüger, måtte likevel se seg slått av Team Toget som løp 4 x 4 kilometer på den imponerende vinnertiden 56.45.

Løypa på fire kilometer snirklet seg gjennom og rundt i Frognerparken, og varierte mellom grus, asfalt og gress. Selv om løypa ikke var den raskeste, skulle det mer til enn noen oppover- og nedoverbakker for å knekke konkurranselysten. Både før og etter løpet var stemningen god i start- og målområdet.

– Dette var utrolig gøy, her kan virkelig alle delta! sa en fornøyd deltaker etter målgang.

– Men det var en tøff løype, morsom og kupert. Jeg fikk kjenne litt på syra allerede i første bakken, legger han til.

Strålende vær

Frognerparken viste seg fra sin aller beste side torsdag kveld med strålende sol og nydelige løpsforhold.

Flere bedrifter hadde samlet kollegaer for et aktivt kick-off etter ferien, hvor samholdet og lagfølelsen sto i fokus. Til tross for ulik løpserfaring fra tidligere løp, ble alle deltakere heiet frem og løpsgleden var stor i vekslingsfeltet,

Se bildegalleri fra DHL-stafetten her:

Bli med Norgesmesteren og RW på løpeuke i Portugal

Bli med Norgesmesteren og RW på løpeuke i Portugal


Siste uka i oktober inviterer Runner’s World og Springtime til en sol- og humørfylt treningsuke i Portugal. I tillegg til de faste instruktørene har vi i år med oss en celeber gjesteinstruktør, Norgesmester på 1500 meter Even Brøndbo Dahl.

Runner’s world og Springtime tilbyr to treningsuker i Portugal hvert år – en på våren og en på høsten. Neste tur ut er 22. til 29. oktober, og som vi gleder oss! Og for første gang har vi med oss en løper i Norgestoppen i instruktørstaben. Les videre for å bli kjent med de norske instruktørene og ikke minst opplegget for uka.

Men først, la oss presisere én ting:

Hvis du tenker at “dette er helt sikkert kun for supermosjonister i knallform, jeg hører ikke hjemme på treningsleir”, tenk om igjen!

Denne løpeuka er for absolutt alle som liker å være i aktivitet. Alle øktene er nivådelt i mange ulike grupper etter deltakernes nivå og fartspreferanser – så her er ingen for raske eller for trege.

  • Hvor? Monte Gordo, sør-øst på Algarvekysten i Portugal.
  • Når? 22.–29. oktober 2022
  • Hva? En uke fylt med løping, annen trening, nye bekjentskaper, faglig påfyll, god mat, masse opplevelser.
  • For hvem? For absolutt alle som liker løping!

Mekka for løpere

RWs søsterselskap Springtime har arrangert løpsreiser siden 80-tallet. I mange år har Monte Gordo på Algarvekysten i Portugal vært en av de faste destinasjonene.

Her bor vi på strandhotellet Dunamar og har tilgang på det som må sies å være blant Europas beste treningsfasiliteter – særlig for løpere.

Morgenjoggen legges til den milelange, hardpakkede stranda i soloppgang.

Ettermiddagsøktene legges til naturreservatet rett ved hotellet. Her er det mange kilometer med lettløpte grusveier.

I tillegg byr området på lengre asfaltrunder med mye fint å se på, og friidrettsbanen ligger 2,38 kilometer unna hotellet – perfekt oppvarmingsdistanse.

En dag i løpet av uka tar vi buss en liten halvtime inn i landet, og løper langturen i et mer kupert og frodig område.

Treningsukene i regi av Springtime fungerer slik at du alltid kan velge blant et bredt spekter av treningsøkter – selv under en temauke som løpeuka.

Nede på stranda har Springtime en egen stor platting hvor dans, yoga og styrkeøkter holdes. Andre økter skjer i sanda eller på gresset utenfor hotellet.

Et lite bildegalleri fra vårens løpeuke

Fire norske instruktører

I tillegg til en drøss svenske instruktører, blant annet flere fra den svenske RW-redaksjonen og gjeng fra Team Stockholm Maraton, vil det også være med tre norske løpere, to av dem fra RW-redaksjonen.

Redaktør Sara Skarabot Pedersen og spaltist Askild Vatnbakk Larsen er mer enn klare for en løpeuke i sola, og ser fram til en sosial og energisk uke i Portugal.

Med oss har vi også et langløperalibi, Hilde Johansen, også kjent som UltraHilde. Hun kjenner hver krik og krok av stier, veier – og omveier i Monte Gordo-området.

I tillegg er vi så heldige å ha med oss en av Norges beste mellomdistanseløpere, Even Brøndbo Dahl. Even tok gull på 1500 meter under årets NM og har markert seg som en allsidig og kløktig løper. Årets NM-gull beviste at du kan komme langt med smart trening, mye alternativ trening og en solid dose trenings- og naturglede. Du kan lese mer om Even her.

RW-redaktør Sara Skarabot Pedersen (til høyre) er med som instruktør til høsten.
Her fra en rolig langtur med noen av vårens deltakere.
Hilde Johansen (foran) er med som instruktør til høsten. Her fra vårens løpeuke i Monte Gordo.
Askild Vatnbakk Larsen (til høyre) skriver fast om idrettsvitenskap i Runner’s World, og deler mer enn gjerne av sin kunnskap under løpeuka i Portugal.
Norgesmester på 1500 meter, Even Brøndbo Dahl, er også med i instruktørstaben. Even har en mastergrad i idrettsfysiologi og biomekanikk fra Norges Idrettshøyskole, og jobber som personlig trener i Driv trening. Foto: Tonje Lien Wold

Energipåfyll

Ja, det er mye trening å velge blant på disse ukene – opp mot ti økter daglig, med alt fra kettlebelltrening og sirkeltrening til dans og løping. Men, du velger helt selv hvor mye og hva du ønsker å være med på.

I tillegg er det lagt opp til mingling på strandbaren, felles frokost og middag, og flere foredrag fra dyktige folk om kvelden.

Med andre ord; energipåfyll både for hodet og beina.

Du styrer tempoet for uka helt selv – både tempoet på løpinga og frekvensen på antall økter. Det er nok av tid til både en dukkert i havet og et glass sangria ved bassenget.

For absolutt alle

Kan man reise alene på en slik løpeuke?

Svaret er ja. Mange reiser alene, men føler seg ikke alene. Springtime har rundt 30 plasser for norske deltakere, og cirka 100 plasser for svenske deltakere. Vi som reiser fra Norge blir godt kjent allerede på bussen fra Faro flyplass til hotellet, og blir som en storfamilie på tur sammen. Gi det en halv dag, og du har (løpe)venner for livet.

Må man være i superform for å delta på løpeuka?

Svaret er nei. Alle øktene nivådeles etter form og preferanser fra deltakerne. Vi har en haug med dyktige instruktører som sørger for at alle er ivaretatt. Lengden på øktene og hvor mange økter du vil være med på er helt opp til deg.

Les hvordan en tidligere deltaker, Astrid, oppsummerer det på sin instagram-profil etter en uke med RW og Springtime høsten 2021:

Hoka Tecton X – karbonsko til terrengløping

Hoka Tecton X – karbonsko til terrengløping


Hoka har tatt med seg suksessoppskriften fra konkurranseskoene vi kjenner fra asfalten over i terrenget. Med den nye Tecton X på føttene blir løpeturene på stier og i skogen en helt ny opplevelse. 

Tecton X er det første medlemmet i X-familien til Hoka som hører til i terrenget. Akkurat som i skoene vi kjenner fra asfalten – Carbon X, Rocket X og Bondi X – står  “X” for karbon. 

HOKA TECTON X

Dropp: 5 mm (32 mm / 27 mm)

Vekt: 240 gram (us 9)

Anbefalt underlag: Skogsterreng, fjellterreng

Dobbel karbon

I Hoka Tecton X ligger det faktisk to parallelle karbonplater ved siden av hverandre, som strekker seg langs hele skoens lengde. Grunnen til at Hoka har lagt inn to tynne karbonplater istedenfor én, er for å beholde mest mulig løpsfølelse og kontakt med underlaget – som byr på noen helt andre utfordringer i terrenget enn på asfalten. 

Den samme forklaringen om å gi størst mulig dynamikk i variert terreng går også igjen i mellomsålen. Den nedre delen av mellomsålen er fastere, for å gi god respons og snert mot underlaget. 

Samtidig har Hoka konstruert ProFlyX-materialet i den øverste delen av mellomsålen mykt og komfortabelt, for at du fortsatt skal kjenne den behagelige dempingen og beskyttelsen som Hoka er så kjent for. 

Lett og fleksibel

Yttersålen i Vibram Megagrip går ikke med noen kompromisser. De 4 mm lange knastene er strategisk plassert for å ikke legge på mer vekt enn nødvendig uten at du mister noe grep. Og apropos vekt; 240 gram for en terrengsko med karbonplate og overlegen demping snakker mer enn godt nok for seg selv!

For å favne både de smale og brede føtter har Hoka laget en luftig og fleksibel overdel, hvor snøringen går helt ned til tåboksen på skoen. Dermed kan du tilpasse snøringen slik at den passer foten din slik du foretrekker.

Tecton X krysser av alle bokser for løping både i marka og mer krevende terreng i fjellet. For ambisiøse løpere som søker lange og raske turer, i variert terreng, treffer Tecton X blink. Samtidig åpner kombinasjonen av god demping og godt grep for nye muligheter til alle løpere som vil oppleve hvor lett og kvikk man kan føle seg når man løper på stien eller i skogen. 


Sponset innlegg