En liten halvtime sør for Oslo, i Ski, arrangeres verdens største skiløp uten ski og staver. Rundt 1000 deltakere møter opp årlig for å teste høstformen i en kontrollmålt og forholdsvis flat løype i Ski sentrum. På lederplass i lokalavisa ble det for noen år siden uttalt at «Ski ville vært et fattigere sted uten SkiLøpet».

Et løp for hele familen
SkiLøpet tilbyr hele fire forskjellige distanser, og her er det noe for hele familien. De eldste kan velge mellom 5 og 10 kilometer, begge med fartsholdere og titaking. For de yngste arrangeres Miniskiløpet, der de eldste barna kan løpe 2 km og de yngste en rundløype på 500 meter. Begge  erpublikumsvennlig løyper i sentrum med premiering til alle deltakere.

Kontrollmålte løyper
10-kilometersløypa går hovedsakelig på asfalt gjennom boligstrøk og sentrumsområder, men med innslag av fin og bred sti i et skogparti. Løypa er verken veldig kupert eller flat, men det går litt mer ned enn det går opp. Traseen til 5-kilometeren går utelukkende på asfalt og er forholdsvis flat. Har du planer om å sette personlig rekord på denne distansen i år bør du med andre ord vurdere en Ski-tur. Både 5- og 10-kilometeren er kontrollmålt av Kondis, og det er tidtaking med chip. 

Les mer om SkiLøpet og meld deg på HER

Løpeglede og fellesskap
SkiLøpet arrangeres av løpegruppa SkiLøperne, som ble etablert i 2010. Siden den gang har den uformelle gruppa vokst til om lag 400 løpere og joggere med ulike ambisjoner, men felles løpeglede. Grunnverdiene til løpegruppa er «trening, løpeglede og fellesskap» – noe SkiLøpet også bærer stor preg av.

Follos sprekeste bedrift
Hvert år konkurrerer lokale arbeidsplasser om den gjeve tittelen «Follos sprekeste bedrift» i SkiLøpet. Reglene er enkle; den bedriften med flest påmeldte til 5 eller 10 km, vinner. Her er det plass til alle – både dem som aldri har hatt et startnummer på brystet tidligere, og de mer erfarne løperne. Det å jobbe sammen mot et felles mål – kanskje legge inn noen felles treningsøkter etter jobb i forkant av løpet – gjør underverker for lagånden og miljøet på arbeidsplassen.

Les også: Fartslek med kenyansk effekt