Selv om dagene blir kortere og kaldere, er fortsatt massevis av spennende løp igjen i årets løpskalender. Vi har plukket ut ti høstløp i inn- og utland, hvor du kan velge mellom alt fra 5 kilometer til maraton. Finn dine favoritter her!

1. oktober: Skåbu Fjellmaraton

Velg mellom Jotunheimvegen Ultra (57km), maraton, halvmaraton, 7,5 km terrengløp og barneløp. Kuperte løyper på grusvei og sti. Se mer på skaabufjellmaraton.no.

1. oktober: Skagen Marathon

Løp i flotte omgivelser på Skagen i Danmark. Velg mellom maraton, halvmaraton, 30 km terreng, 10 km, 5 km og barneløp. Noe for alle, der altså! Se mer på skagenmarathon.dk.  

9. oktober: Hässelbyloppet

Om du ikke fikk plass i Hytteplanmila, kan du løpe høstens raskeste mil på svensk jord. Ny og forbedret løype har gjort Hässelbyloppet enda raskere, med målgang på Hässelby Idrettsplass. Se mer på hasselbyloppet.se.

15. oktober: Bergen City Milen

En sjeldent rask løype i Bergen! 10 kilometer med start og mål på Torgallmenningen, som også arrangerer barneløp for de yngste. Se mer på bergencitymarathon.no.

15. oktober: Furumomila

Populært terrengløp for løpere i alle aldre. I tillegg til to egne løp for de yngste, kan du velge mellom 5 kilometer og 10 kilometer. Arrangeres for 40. gang denne høsten. Se mer på furumomila.no

Hvorfor ikke avslutte sesongen med et terrengløp? Foto: Getty Images

15. oktober: Nøklevann rundt

Fra Haraløkka idrettsanlegg på Bøler i Oslo, går traseen på 10 kilometer i kupert terreng rundt Nøklevann. Du kan også velge 5 km eller 1 km barneløp. Se mer på noklevannrundt.no

22.oktober: Fredrikstad Maraton

Det er fullt mulig å løpe gode maratonløp her hjemme i Norge også. I Fredrikstad Maraton er det start og mål ved FIF-huset i Fredrikstad. Første halvdel av løypa går på asfalt, resten på grus og skogsveier i Fredrikstadmarka. Se mer på fredrikstadif.no.

22. oktober: Bilbao Night Maraton

Unikt kveldsløp i vakre Bilbao, med fyrverkeri og målgang ved Guggenheim-museumet. Velg mellom maraton, halvmaraton og 10 km. Se mer på totalenergiesbilbaomarathon.com.

29. oktober: Lørenskogløpet

Et stort kvarter utenfor Oslo kan du løpe halvmaraton i en variert, men rask løype. Rundløype på ca 5 kilometer, bestående av grus og asfalt. Se mer på lorenskogfil.no

30. oktober: Frankfurt Maraton

Tyskland + raske veier = sant! Det lengst etablerte bymaratonet i Tyskland er også det tredje raskeste maratonløpet i verden. Se mer på frankfurt-marathon.com.