Tobias Dahl Fenre

Aktuell med: Tatt ut til å representere Norge i fjell- og terreng-VM i Østerrike i juni. Distanse: Long trail, 90 km.

Mål: Å vinne. Hehe, neida, joda, bare skriv det. Nei, siden Didrik Hermansen ble nummer ni i fjor, så har jeg tenkt topp ti, eller, å slå Didrik, om du vil. Vi trener og konkurrerer mye sammen, og jeg blir ekstremt motivert av å slå ham.

Hva er ditt beste løpeminne? 

Jeg liker hverdagsturene, jeg ass. Jeg har en liten sti som går fra hagen bak huset, og de beste løpeminnene får jeg der. Jeg tenker på det nesten hver gang jeg enten kommer hjem fra eller drar ut på løpetur, jeg bare synes det er så sinnssykt digg. Det overgår alle løp, selv om det også gir kule opplevelser, men det å kunne løpe ut fra hagen er det store for meg. Det handler nok litt om hva slags perspektiv man har på løpinga, for meg er det viktigere å kunne løpe hver dag enn å vinne et løp. Jeg har vært i troppidrettsverdenen hele livet, så konkurransesituasjonen er ikke så spesiell lenger, det viktigste er å få vært ute, det er som å få en fiks rett i åra, hvis jeg ikke får det, blir jeg stressa.

Trener du styrke? 

Jeg gjør det, men ikke nok. Det er den klassiske greia, når jeg begynner å få vondt et sted, gjør jeg styrke spesifikt for det området, og når det går over, slutter jeg. Men jeg trener litt knebøy med ganske lette vekter, rett og slett fordi jeg ikke har så tunge vekter hjemme. Jeg bruker mer tid på yoga og kjernetrening enn tradisjonell styrketrening, det føler jeg at jeg ikke får så mye igjen for. Jeg har en ganske robust muskulatur til å være løper, så jeg er ganske heldig sånn sett. Men litt tøffere yoga synes jeg er effektivt.

Beste styrketips?

Jeg tror det er lurt å legge inn tid til styrke allerede i planleggingsfasen av økta. Løpinga setter vi alltid av tid til, ofte rundt en time. Og så tenker vi at vi skal kjøre litt styrke etterpå, men har ikke egentlig medregna at det tar ekstra tid utover den timen, så hvis man setter av tid til det – og gjerne litt ekstra tid i tillegg slik at du ikke må stresse gjennom det – så er det nok mer gjennomførbart. Legg det inn i planen på forhånd, du skal ha 10 x 1000 meter og styrke, ikke 10 x 1000 meter og kanskje litt styrke.

Tidsfordriv på mølla?

Jeg har runda Billy Yang på Youtube. Amerikanerne er flinke til å lage korte, glorifiserte ultrafilmer fra løp som Hardrock og Western States, de har jeg sett to-tre ganger. Det har vært veldig motiverende. I det siste har det gått i Formel 1-serien Drive to Survive når jeg kjører hardøkter, med motorlyd og action, det funker bra. Jeg testa ut Emily in Paris, det funka ikke like bra. Det må være litt trøkk på hardøktene.

Hva drømte du om å bli da du var liten?

Idrett var jo en stor del av oppveksten, men jeg hadde ingen klare superhelter der. Jeg skulle bli kokk, jeg.

Hva bruker du mest skjermtid på? 

Veit ikke, kan man sjekke det? Skriv Didrik Hermansen sin Strava-konto, hehe.

Beskriv din drømmeferie: 

Jeg ville dratt til Dolomittene, kanskje Cortina, og løpt sammen med kona mi, Mari. Ikke nødvendigvis løpe et løp, men bare trene. 

McDonalds eller Grandiosa som ernæring i neste løp? 

McDonalds, vanlig cheeseburger. Hjemme i Grenland er det tjue småtopper på 250–400 høydemeter, et par ganger har vi løpt alle toppene på én dag, og kjørt bil mellom toppene. Da har vi kjøpt masse cheeseburgere og hatt dem liggende i bilen, for greia med dem er at de ikke blir verre og verre når de blir kalde, de er ganske dårlige i utgangspunktet, men de holder seg stabilt dårlige.

800 meter eller 24-timersløp?

Jeg har vært og sett siste timen av Bislett 24. Det jeg så der, det vil jeg ikke være med på. Jeg føler ingen sammenligning med det jeg driver med, det der er noe helt annet. Men 800 meter hadde vært gøy, piggsko og full pakke!

Norseman eller Trondheim–Oslo?

Begge deler. Jeg har sykla Trondheim–Oslo tidligere, og vært påmeldt Norseman to ganger, men aldri stilt. Sist var det fordi vi skulle gifte oss uka etter, og vi gifta oss oppe på Kyrkja, toppen ved Leirvassbu. Jeg var redd for at jeg skulle bli så støl at jeg ikke klarte å gå opp, så jeg turte ikke å stille.