Ti kjappe med VM-klare Tobias Dahl Fenre

Ti kjappe med VM-klare Tobias Dahl Fenre


Tobias Dahl Fenre

Aktuell med: Tatt ut til å representere Norge i fjell- og terreng-VM i Østerrike i juni. Distanse: Long trail, 90 km.

Mål: Å vinne. Hehe, neida, joda, bare skriv det. Nei, siden Didrik Hermansen ble nummer ni i fjor, så har jeg tenkt topp ti, eller, å slå Didrik, om du vil. Vi trener og konkurrerer mye sammen, og jeg blir ekstremt motivert av å slå ham.

Hva er ditt beste løpeminne? 

Jeg liker hverdagsturene, jeg ass. Jeg har en liten sti som går fra hagen bak huset, og de beste løpeminnene får jeg der. Jeg tenker på det nesten hver gang jeg enten kommer hjem fra eller drar ut på løpetur, jeg bare synes det er så sinnssykt digg. Det overgår alle løp, selv om det også gir kule opplevelser, men det å kunne løpe ut fra hagen er det store for meg. Det handler nok litt om hva slags perspektiv man har på løpinga, for meg er det viktigere å kunne løpe hver dag enn å vinne et løp. Jeg har vært i troppidrettsverdenen hele livet, så konkurransesituasjonen er ikke så spesiell lenger, det viktigste er å få vært ute, det er som å få en fiks rett i åra, hvis jeg ikke får det, blir jeg stressa.

Trener du styrke? 

Jeg gjør det, men ikke nok. Det er den klassiske greia, når jeg begynner å få vondt et sted, gjør jeg styrke spesifikt for det området, og når det går over, slutter jeg. Men jeg trener litt knebøy med ganske lette vekter, rett og slett fordi jeg ikke har så tunge vekter hjemme. Jeg bruker mer tid på yoga og kjernetrening enn tradisjonell styrketrening, det føler jeg at jeg ikke får så mye igjen for. Jeg har en ganske robust muskulatur til å være løper, så jeg er ganske heldig sånn sett. Men litt tøffere yoga synes jeg er effektivt.

Beste styrketips?

Jeg tror det er lurt å legge inn tid til styrke allerede i planleggingsfasen av økta. Løpinga setter vi alltid av tid til, ofte rundt en time. Og så tenker vi at vi skal kjøre litt styrke etterpå, men har ikke egentlig medregna at det tar ekstra tid utover den timen, så hvis man setter av tid til det – og gjerne litt ekstra tid i tillegg slik at du ikke må stresse gjennom det – så er det nok mer gjennomførbart. Legg det inn i planen på forhånd, du skal ha 10 x 1000 meter og styrke, ikke 10 x 1000 meter og kanskje litt styrke.

Tidsfordriv på mølla?

Jeg har runda Billy Yang på Youtube. Amerikanerne er flinke til å lage korte, glorifiserte ultrafilmer fra løp som Hardrock og Western States, de har jeg sett to-tre ganger. Det har vært veldig motiverende. I det siste har det gått i Formel 1-serien Drive to Survive når jeg kjører hardøkter, med motorlyd og action, det funker bra. Jeg testa ut Emily in Paris, det funka ikke like bra. Det må være litt trøkk på hardøktene.

Hva drømte du om å bli da du var liten?

Idrett var jo en stor del av oppveksten, men jeg hadde ingen klare superhelter der. Jeg skulle bli kokk, jeg.

Hva bruker du mest skjermtid på? 

Veit ikke, kan man sjekke det? Skriv Didrik Hermansen sin Strava-konto, hehe.

Beskriv din drømmeferie: 

Jeg ville dratt til Dolomittene, kanskje Cortina, og løpt sammen med kona mi, Mari. Ikke nødvendigvis løpe et løp, men bare trene. 

McDonalds eller Grandiosa som ernæring i neste løp? 

McDonalds, vanlig cheeseburger. Hjemme i Grenland er det tjue småtopper på 250–400 høydemeter, et par ganger har vi løpt alle toppene på én dag, og kjørt bil mellom toppene. Da har vi kjøpt masse cheeseburgere og hatt dem liggende i bilen, for greia med dem er at de ikke blir verre og verre når de blir kalde, de er ganske dårlige i utgangspunktet, men de holder seg stabilt dårlige.

800 meter eller 24-timersløp?

Jeg har vært og sett siste timen av Bislett 24. Det jeg så der, det vil jeg ikke være med på. Jeg føler ingen sammenligning med det jeg driver med, det der er noe helt annet. Men 800 meter hadde vært gøy, piggsko og full pakke!

Norseman eller Trondheim–Oslo?

Begge deler. Jeg har sykla Trondheim–Oslo tidligere, og vært påmeldt Norseman to ganger, men aldri stilt. Sist var det fordi vi skulle gifte oss uka etter, og vi gifta oss oppe på Kyrkja, toppen ved Leirvassbu. Jeg var redd for at jeg skulle bli så støl at jeg ikke klarte å gå opp, så jeg turte ikke å stille.


Åtte kjappe med Sylvia Nordskar

Etter en sterk fjerdeplass i Zegama-Aizkorri, sikter Sylvia Nordskar mot topp ti i terreng-VM i Østerrike. Bli bedre kjent med fjell- og ultraløperen her.
Les mer

SISTE UTGAVE AV RUNNER’S WORLD:

  • Slik gjennomskuer du grønnvasking i løpeindustrien.
  • Simen Holviks siste opp- og nedturer.
  • VM-klare Tobias Dahl Fenre og Sylvia Nordskar har to helt ulike treningshverdager. Hva kan vi lære av det?
  • Ukrainas løpere kjemper seg gjennom sitt livs lengste ultraløp.
  • Superpensjonisten Atle Nytun ble ledd av på sin første løpeøkt som barn. Heldigvis er det aldri for sent å gjøre comeback.
  • Stor test av vårens nye mengdesko.
  • En samfunnsgeografisk sjelegransking av hvordan vi som løpere er koblet til stedene og omgivelsene vi løper i.
  • Hva skjer i kroppen i overgangsalderen, og hvordan bør vi tilpasse treningen?
  • Hvordan påvirker løpingen sexlivet?
  • Innblikk i treningshverdagen til Hanne Mjøen Maridal.
  • Askild Vatnbakk Larsen gir deg formtoppingens ABC.
  • Ånung VIken om hvorfor og hvordan du bør lage ditt eget testbatteri og teste formen regelmessig.
  • Fysioterapeut Eli Anne Dvergsdal om hvordan du unngår du fot- og ankelskader.
  • Terrengløper Abelone Lyng gir deg ti tips til å komme i gang med terrengløping.
  • Klinisk ernæringsfysiolog Silje Fjørtoft knuser åtte ernæringsmyter.

Les magasinet digitalt her!

Fire effektive økter når tiden løper fra deg

Fire effektive økter når tiden løper fra deg


Gjøremålslista blir aldri kortere og timene i døgnet føles aldri lengre. For veldig mange av oss er mangel på tid – uansett om det er en realitet eller følelse – den største årsaken til at vi ikke får løpt så ofte som vi kanskje ønsker. 

Tanken om at du må ha minst en time for å få gjennomført en god og effektiv løpeøkt, er det heldigvis bare å glemme. Faktisk trenger du ikke så mye som en halvtime, engang. 

Prøv en av disse effektive øktene – som alle varer 25 minutter eller mindre – neste gang tiden løper fra deg:

  1. Raske intervaller: 6 minutter progressiv oppvarming / 15 x 45 sekunder rask løping – 15 sekunder gående pause / 4 minutter rolig nedjogg
  1. Løp + styrke: 10 minutter rolig oppvarming / 8 minutter med 30 sekunder på, 30 sekunder av med følgende styrkeøvelser: gående utfall, burpees og vristhopp / 5 minutter rolig nedjogg
  1. Progressiv tempoøkt: 6 minutter rolig løping / 6 minutter kontrollert løping / 6 minutter rask løping / 6 minutter rolig løping
  1. Fartslek: 5 minutter rolig oppvarming / 5 x 2 minutter rask løping – 1 minutt flytfart / 5 minutter rolig nedjogg

Ikke glem at de beste øktene er faktisk de du gjennomfører, uansett hvor mange minutter de består av. Er du av typen som vil slå på feriemodus med god samvittighet, får du alltid plass til disse fire øktene i kofferten når du skal på ferie i sommer.

Fire måter å få mer løpetid

Noen av disse punktene har du sikkert hørt før, men det er fordi de funker. Ligger du et steg foran når det nærmer seg ny uke, skal du se at løpetiden vokser og gir deg høyere antall kilometer i uka.

1. Blås liv i dødtiden

De aller fleste av oss bruker tid på å forflytte oss i løpet av en dag. Hva med å bytte ut reisetid med løpetid? Kan du løpe fra et møte til et annet? Løpe til jobb? Løpe til eller hjem fra en middag hos familie eller venner?

2. Rydd opp og planlegg

Planlegg gjerne så langt frem i tid som du klarer. Det begrenser kanskje spontaniteten i hverdagen, men noe må du være villig til å ofre. Finn det syndige tidssluket i livet ditt og få det bort. Når du først har fått ryddet unna, finn frem planleggeren. Hvor mye tid bruker vi ikke på å lete etter en sokk eller lade klokka? Hadde du gjort alt klart kvelden før, hadde du vært ute av døra allerede.

3. Vær ærlig med deg selv

Du vet veldig godt hva som får deg til å utsette ting, finne unnskyldninger eller endre på planene fordi du ikke har lyst. Kanskje du forteller andre hvor liten tid du har, når sannheten egentlig er at du ikke ønsker å sette av tid til å løpe fordi du prioriterer andre ting først. Ta en ærlig prat med deg selv og finn den realistiske løsningen for å få mer tid til å løpe. Kanskje du kan stå opp en halvtime tidligere? Eller snøre på deg skoene senere på kvelden? Mest sannsynlig.

4. Ikke forstyrr

Gå inn på smarttelefonen din og sjekk skjermtiden din. Selvfølgelig er det godt å bruke mobilen til å koble av, men hvor mye av skjermtiden din kan du ta av? Hvis løping er verdens enkleste idrett, blir det ikke enklere enn dette regnestykket: Fem minutter scrolling fem ganger om dagen kunne heller vært effektiv og tilfredsstillende økt på 25 minutter.


Åtte kjappe med Sylvia Nordskar

Etter en sterk fjerdeplass i Zegama-Aizkorri, sikter Sylvia Nordskar mot topp ti i terreng-VM i Østerrike. Bli bedre kjent med fjell- og ultraløperen her.
Les mer
Suveren stabilitet i hvert eneste steg

Suveren stabilitet i hvert eneste steg


Med sin unike RunGuide-tekonologi bidrar Pumas nye mengdesko ForeverRUN Nitro til at hvert eneste løpesteg tar blir så stabilt og stødig som mulig.

Tidligere har mengdesko som har hatt stabilitet og stødig konstruksjon som overskrift vært ganske dølle. Vekten har vært høy, overdelen har vært omstendelig og løpsfølelsen har vært alt annet enn lett.

Med ForeverRUN Nitro har derimot Puma klart å lage en mengdesko med svært god demping og solid grep, både på grus og asfalt, og som gir en suveren stabilitet i hvert eneste steg – uten å gå bekostning av løpsfølelsen.

Se videoen her:

Puma ForeverRUN Nitro

  • Vekt: 272 gram (herre), 224 gram (dame)
  • Drop: 10 mm
  • Stack: 36 mm / 26 mm
  • Pris: 1800 kr
  • Fremste egenskaper: En godt dempet og ekstremt stabil mengdesko for varierte løpeturer i ulikt terreng, som stiver av fotens bevegelser i landingen og har en lett og livlig løpsfølelse.
Sponset innlegg
Åtte kjappe med Sylvia Nordskar

Åtte kjappe med Sylvia Nordskar


På veien mot fjell- og terreng-VM i Østerrike i juni, hvor Sylvia er tatt ut på distansen «short trail» 45 km, løp hun inn til en imponerende 4. plass i Zegama-Aizkorri Marathon 2023. Her får du åtte kjappe om Sylvia som har mål om å bli topp ti i VM.


Hva er ditt beste løpeminne?

 X-raid i 2018 i Jotunheimen, mitt første ordentlige ultraløp, jeg var superspent. Hundre kilometer høres jo helt galskap ut. Både jeg og brødrene mine Jo og Gjermund stilte, Gjermund vant herreklassen og jeg vant kvinneklassen. Det var et fantastisk løp, en fantastisk dag. Og så er det noe med å løpe i områder hvor er godt kjent og har masse minner fra før av. Hvis man vil lage seg noen turer, så er det et kjempefint område – du kan løpe opp til Fanaråken og ned til Skogadalsbøen, over Bitihorn – masse kule løpetraseer.

Gjermund bror arrangerer nå et løp som går fra Bygdin og vestover, det er kjempeflotte løpestier og kanskje ikke så mange som har løpt der.

Hva spiser du før konkurranse?

Jeg spiser det jeg får tak i, er jeg på et hotell går det i brødskiver eller havregrøt med topping. Kanskje prøve å velge lettfordøyelig mat, ikke den groveste rugen, og kanskje prøve å unngå alt for mye melkeprodukter, men ikke noe hokus-pokus.

Før de lengste ultraløpene har jeg fokus på å spise nok i dagene før, men på maraton og kortere spiser jeg bare helt vanlig. Og en kaffekopp før start.

Trener du styrke? 

Tidligere har jeg trent én styrkeøkt i uka med yoga og basisstyrke innimellom. Men akkurat nå trener jeg styrke to ganger i uka på grunn av en lite skade. Det passer bra å ha litt ekstra fokus på det nå før sesongen, nå har jeg muligheten. Jeg har på ingen måte hatt sansen for styrketrening tidligere, men når man lærer det, har tid til det og har fasilitetene til det, så er det supergøy. Og så ser man fort progresjon.

Man vil jo være en sterk løper, og det er jo veldig relevant med tanke på at vi løper opp på fjell og ikke minst ned igjen, noe som er veldig brutalt. Da jeg løp CCC (Courmayeur – Champex – Chamonix) klarte jeg ikke å holde farten i de lange nedoverkjøringene, var helt mørbanket i lårene. Jeg tror jeg kunne stått i det bedre hvis jeg var sterkere. 

Hva er tidsfordrivet ditt på mølla?

Jeg blir nesten litt flau over meg selv, for jeg kan høre eller se på alt mulig. Ofte hører jeg på gårsdagens dagsnytt 18-episode på morgenøktene på mølla, det er jo det dølleste du kan underholde deg med. Ellers kan det være Golden Trail-episoder på Youtube, da blir jeg supermotivert og løper på mølla hele tiden. 

Hva drømte du om å bli da du var liten? 

Bente Skari var mitt forbilde, så jeg skulle bli skistjerne. Men jeg var for pysete til å farge håret likt som henne.

Hvordan ser din drømmeferie ut?

Jeg giftet meg i høst, så vi dro jo på drømmeferien, i Alpene. Og det inkluderte et løp, ja. Italia er et bra reisemål, fantastiske fjell, bra folk, en kultur som ikke er for fjern. Det er lett å slappe av i, utforske og kose seg.

McDonalds eller Grandiosa som ernæring i neste løp?

Grandiosa. Ikke burger nei, det minner meg om da jeg løp terrengultra-NM i Kristiansand, hvor jeg fikk en stor hvetebolle på siste stasjon, og jeg var sulten, så jeg tok en svær bit, men den ble liggende i kinnet i en time, den gikk ikke ned. På lange rando-turer har jeg av og til med meg kalde Ristorante-pizzaer i sekken, det er superdigg.

800 meter eller 24-timersløp?

800 meter. Når folk hører at jeg er ultraløper, spør de ofte om jeg har løpt Bislett 24, men nei, det er langt unna det jeg driver med. Det er mye forskjellig innen ultra, og løping generelt. Og det er stor forskjell på naturopplevelsene man får i løpene vi deltar på, versus den mentale jobbinga i kjelleren på Bislett. 

Vil du delta på Fýri Trail med Team RW?

Vil du delta på Fýri Trail med Team RW?


Runner’s World skal delta på Golden Trail-finalen Fýri Trail by Salomon. Nå søker vi to løpere som ønsker å være med på teamet. Startplass, overnatting, klær og sko fra Salomon – og en unik løpsopplevelse er inkludert!

Golden Trail-serien består av nasjonale løpsserier med spennende terrengløp som etter hvert ender opp i regionale finaler og til slutt en verdensfinale.

Den nordiske serien består av åtte løp i Norge, Sverige, Finland og Danmark. De fleste løpene arrangeres riktignok i Norge, inkludert finalen – Fýri Trail by Salomon.

Runner’s World har samlet et stjernelag med løpere og søker nå etter to deltakere til som kan være med på Team RW i Fýri Trail. Her kan du velge mellom distansene 18 eller 29 kilometer.

Lenke til søknadsskjema finner du nederst i artikkelen.

Hva får vinnerne?

De to som trekkes ut til å bli en del av Team RW i Fýri Trail, får dekket startplass i Fýri Trail og overnatting på Fýri Resort. Klær og sko fra Salomon får du også. Og, du er garantert en helt fantastisk løpsopplevelse i Hemsedal.

Hvem kan søke?

Absolutt alle med nysgjerrighet på, eller en forkjærlighet for terrengløping er velkommen til å søke! Det stilles ikke noe krav til nivå. Vi setter stor pris på om du vil dele reisen din fram mot løpet – og selve løpsopplevelsen – i sosiale medier.

Etter løpet er det duket for afterrun ved bassengkanten!

Dette er Team RW

Foreløpig består laget vårt av fire habile (terrengultra)løpere som alle er tilknyttet Runner’s World.

  • Abelone Lyng – Blogger og spaltist i Runner’s World.
  • Lukasz Cwiklinski – Arrangementsansvarlig og altmuligmann i Runner’s World.
  • Askild Vatnbakk Larsen – Spaltist, kurs- og foredragsholder i Runner’s World.
  • Ånung Viken – Spaltist og kursholder i Runner’s World.

– Jeg gleder meg skikkelig til å løpe Fýri Trail i september. Hemsedal er et område med utrolig fine løpestier, sier Abelone Lyng.

– Den 29 kilometer lange løypa byr på bratte bakker, vakkert fjellandskap og utsikt. Jeg synes det er skikkelig kult at de har lagt inn både en motbakkesprint og en «master of disaster” nedoverbakkesprint. Det skaper litt ekstra moro underveis i løpet, avslutter hun.

Søk om å få ta del i Team RW på Fýri Trail – vi trekker ut to løpere 24. mai.

Sponset innlegg
De beste øktene for en rask halvmaraton

De beste øktene for en rask halvmaraton


Blant løpere er halvmaratondistansen som det gylne snitt. Ikke er det for langt til at beina er ødelagt i mange uker etterpå, og ikke er konkurransefarten for høy til at melkesyra spruter ut av ørene etter den første kilometeren. Dette er øktbanken du trenger for å stå best mulig forberedt på startstreken før ditt neste halvmaraton.

Runner’s World er mediepartner til Sommernattsløpet

Under Sommernattsløpet får du en utmerket anledning til å prøve deg på en rask og flat halvmaraton.

De siste årene har Sommernattsløpet kun bestått av 5 kilometer, men i år kan du også jakte ny pers i den samme løypa på 10 kilometer og halvmaraton! Les mer om de nye distansene her.

Årets datoer er lørdag 03. juni i Bergen, og lørdag 10. juni i Trondheim og lørdag 17.juni i Oslo. Du skal som kjent ikkje sova bort sumarnatta, så her blir det duket for svettefest i solnedgang!

Her får du en solid øktbank fram mot løpet, med et utvalg av både langturer, terskeløkter, konkurransespesifikke økter satt sammen i ulike ukesforslag.

Nøkkeløktene mot en rask halvmaraton

Langturen

Å være forberedt på distansen er alfa og omega før en halvmaraton. uansett treningsprogram. 21,1 kilometer kan være langt for noen og kort for andre, men å prioritere langturer vil være viktig for alle som skal løpe halvmaraton, uansett nivå.

Legg inn ukentlige turer på 18-28 kilometer i rolig pratetempo, basert på din individulle, rolige fart. Turene kan gjerne gå i variert terreng, både på grus og sti, selv om du trener mot et asfaltløp. Det er godt for både hodet og kroppen.

Løp langturene litt og litt lenger jo nærmere du kommer løpet, men ikke tenk for mye på antall kilometer. Se heller på antall minutter og prøv å strekk langturene opp mot 2,5 – 3 timer i totaltid. Å løpe en halvtime lenger enn din antatte løpstid på halvmaraton er ikke nødvendig.

Om du har mål om å løpe halvmaraton under 1 time og 30 minutter, kan du også løpe langturene i progressivt tempo hvor du avslutter langturene rundt din ønskede konkurransefart. Her gjelder også samme prinsippene om å bygge stein på stein, og øke progresjonen med antall minutter i høy intensitet gradvis.

Terskeløktene

Det som kjennetegner en terskeløkt er at intensiteten er moderat, eller behagelig anstrengt. Du skal jobbe på en intensitet som gjør at laktaten ikke hoper seg opp i muskulaturen slik at du stivner. På terskeløkter er ofte pausa ganske kort, og farten kontrollert. Varigheten på dragtiden ligger på rundt halvtimen.

Vi presenterer her tre terskeløkter: Én med lengre drag, én med kortere drag, og ém økt med kontinuerlig innsats. Intensiteten skal være noenlunde lik, men farten kan naturlig nok økes på de kortere dragene, siden de … ja, er korte.

3-5 x 3000 meter / 1 min pause

Dragene på denne økta er såpass lange at bør du løpe de 5-10 sekunder saktere enn halvmaratonfarten din. Vær fokusert på å åpne kontrollert på de første dragene, og avslutt heller økta litt progressivt så du ikke mister kontrollen på intensiteten. Du skal avslutte økta med en følelse av at du kunne kjørt to drag til i samme fart. Etterhvert kan du legge på flere drag i samme fart, istedenfor å løpe raskere.

12-15 x 3 minutter / 1 min pause

Selv om denne økta har kortere drag, skal du fortsatt holde farten rundt halvmaratonfart. Istedenfor å øke farten, løper du heller flere drag og bygger opp volumet på økta. Merker du at intensiteten blir for høy og du ikke klarer å hente deg inn på den korte pausen, kan du løpe færre drag og bygge volumet på økta etterhvert som kapasiteten din økes.

Progressivt tempo – 30-40 minutter

Jogg rolig i to kilometer før du øker farten til maratonfarten din. Denne farten skal være markant raskere enn på de rolige langturene, men samtidig oppleves kontrollert. Hold den farten i 20 minutter før du løper de siste 10-20 minuttene progressivt ned mot halvmaratonfarten din.

Sommernattsløpet 2021. Foto: Tonje Lien Wold

Konkurransespesifikke økter

En konkurransespesifkk økt, som vi også kan kalle hardøkt, skiller seg fra terskeløktene ved at de er kortere i varighet og tøffere i intensitet. Her ligger totalt dragtid på mellom 20 og 30 minutter, og pausene er lengre.

Før en halvmaraton, kan du både løpe fartslek bestående av lengre drag i ønsket konkurransefart eller kortere drag i overfart, for å gjøre konkurransefarten mer behagelig. Nøkkelen med disse spesifikke øktene er at pausene er like lange som dragene, men aktive i såkalt flytfart.

6-8 x 1000 meter / 1000 meter flytpause

Her løper du først 1 kilometer i tiltenkt konkurransefart på halvmaraton, mens pausen er 1 kilometer flyt – 20-30 sekunder saktere enn halvmaratonfart. Dette er en tøff økt, og du skal være ganske kjørt når du er ferdig, helst uten at du er pinne stiv i muskulaturen.

10 x 1 min + 10 x 30 sek / pause 1 min – 30 sek jogg

Denne fartsleken med korte drag innbyr til god trøkk og fart, hvor du kan løpe 1-minuttersdragene på 10-kilometerfart og 30-sekundersdragene ned mot 5-kilometerfart. Pausen er like lang som draglengden, hvor du jogger rolig og holder beina igang.

Sommernattsløpet 2021. Foto: Tonje Lien Wold

Ukesforslag

Gode intervalløkter blir endra bedre om du setter de inn i en god treningsuke med riktig balanse mellom trening og hvile. Slik kan du strukturere din treningsuke frem mot Sommernattsløpet:

Ukesforslag til deg som løper 3 økter i uka

Mandag Fri
Tirsdag Konkurransespesifikk fartslek
Onsdag Fri
Torsdag Fri
Fredag Terskeløkt
Lørdag Fri
Søndag 60-100 minutter rolig langtur

Ukesforslag til deg som løper 5 økter i uka

Mandag 40 minutter rolig løpetur
Tirsdag Konkurransespesifikk fartslek
Onsdag Fri
Torsdag 50-60 minutter rolig løpetur + 3-4 stigningsløp
Fredag Terskeløkt
Lørdag Fri
Søndag 70-110 minutter rolig langtur

Ukesforslag til deg som løper 7 økter i uka

Mandag 40-50 minutter rolig løpetur + 3-4 stigningsløp
Tirsdag Konkurransespesifikk intervalløkt
Onsdag 30-40 minutter rolig løpetur
Torsdag 60-70 minutter rolig løpetur + 3-4 stigningsløp
Fredag Terskeløkt
Lørdag 40-50 minutter rolig løpetur
Søndag 90-120 minutter rolig langtur

Åtte kjappe med Sylvia Nordskar

Etter en sterk fjerdeplass i Zegama-Aizkorri, sikter Sylvia Nordskar mot topp ti i terreng-VM i Østerrike. Bli bedre kjent med fjell- og ultraløperen her.
Les mer