ASICS Gel-Nimbus 25 er et resultat av gjennomgående og detaljert testing på aktive løpere og mosjonister. I konkurranse med fire andre kjente løpesko, kåret en uavhengig studie ASICS Gel-Nimbus 25 til den mest komfortable løpeskoen. 

Tidligere har Gel-Nimbus-modellen vært kjent som en stødig og behagelig løpesko for mange løpere, med komfort som sin fremste egenskap. Når løpere skal kjøpe nye løpesko er det nettopp hvordan skoen sitter på foten og at den føles komfortabel som er det viktigste parameteret for hvilken sko man velger. 

Derfor ble det ambisiøse målet for Gel-Nimbus 25 å erobre tronen som den mest komfortable løpeskoen.

Gel-Nimbus 25 inneholder en helt ny PureGEL-teknologi som er mykere enn noensinne og gir foten en overlegen komfort i dempingen av steget.

PureGEL-teknologien er strategisk integrert i mellomsålen for å gi maksimal støtabsorbering og sømløs overgang mellom landing og avvikling i steget. 

Etablerte og populære konkurrenter

Det viktigste steget på veien mot målet for Gel-Nimbus 25 var å få svaret svart på hvitt. En uavhengig undersøkelse hos The Biomechanics Lab i Australia, ledet av Dr. Chris Bishop, sammenlignet Gel-Nimbus 25 med andre nøytrale løpesko på markedet. 

Konkurrentene i testen var Gel-Nimbus 24 fra ASICS, Brooks Glycerin 20, Bondi 8 fra HOKA og New Balance 1080 v12. Disse utvalgte skoene ble ansett som ledende alternativer i segmentet med komfortable og nøytrale løpesko, og ble valgt ut av researchteamet hos The Biomechanics Lab. 

100 løpere tok del i studien som varte i åtte uker – 52 menn og 48 kvinner. Deltagerne var alle løpere, i et aldersspenn mellom 18 og 60 år, som løp minst 10-15 kilometer i uka. Alle de 100 deltagerne løp i kamuflerte utgaver av skoene, så ingen visste hvilket skomerke de løp med. Dermed ble muligheten for favorisering og subjektive inntrykk av de ulike skomerkene utelukket. Testdeltagerne løp på tredemølle i 10 km/h og ble etter tre minutter spurt om å rangere komforten av hver sko.

En egen analyse av svarene og statistikken fra testresultatene, som ble målt etter tre forskjellige modeller, ga et tydelig svar: Gel-Nimbus 25 var på toppen av pallen som den mest komfortable løpeskoen. 

– Vi er nødt til å ha troverdighet i våre funn, og kan ikke tillate noen form for påvirkning i dataen fra studiet, forklarer Chris Bishop fra The Biomechanics Lab, og utdyper:

– Når vi setter opp studiet, var det viktig for meg at jeg ikke var delaktig i selve testingen. Jeg må se på dataene uten å vite hvordan testingen har foregått. Jeg snakket aldri med noen av deltagerne, og det var jeg nødt til for å kunne se på testresultatene med nøytralt blikk. For hvis resultatet fra studiet ikke har full integritet, mister den hele relevansen sin.

Hvordan måle komfort?

Research om hva løpere setter høyest ved kjøp av løpesko viser at komfort ligger høyest – mellom 70 og 75% – når en løper skal vurdere hvilken sko en skal velge. For hvem vil vel løpe i en sko som ikke er komfortabel? Finner du en løpesko som føles bra på foten og behagelig i steget, vil du rett og slett løpe mer. 

Så hvordan kan komfort måles på en objektiv måte, når hva som er komfortabelt er en subjektiv oppfattelse? Følelsen er kanskje individuell, men hva som skaper den følelsen kan måles. Demping i hælen og i forfoten sammen med skoens fleksibilitet og stabilitet påvirker hver enkelt løpers idealbilde av komfort. 

– Den viktigste oppdateringen hos Gel-Nimbus 25 er fokuset på bærekraft, som er større enn noen gang, forteller Brand Trainer i ASICS, Eline Gray Karlsen.

– Hele 88% av overdelen består av resirkulert polyester og det finnes ca. 25% resirkulerbart materiale i mellomsålen, som også har begrenset bruken av kjemisk innhold.

Med sin suverene komfort og demping setter Gel-Nimbus 25 en ny standard for mengdetreningssko. Følelsen av å lande mykt og kjenne den behagelige overdelen på foten er ikke forbeholdt de beste løperne. Det er en følelse alle løpere fortjener å oppleve. Uansett hvilken type løper du er, vil Gel-Nimbus 25 gi deg massevis av komfort og gjøre løpeturene til en fryd for føttene, mener Gray Karlsen.

– Kombinasjonen av høy komfort og demping sammen med god støtte i yttersålen, gjør Gel-Nimbus 25 til en sko alle løpere vil ha stor glede av. Gel-Nimbus 25 er en nøytral mengdetreningssko for de litt roligere løpeturene. Den kan også fungere som en restitusjonssko for enkelte løpere. Uansett om du liker å løpe kort eller langt, på grus eller asfalt, passer Gel-Nimbus for alle løpere og alle ulike distanser. Prøv den på og føl komforten fra første til siste steg!

ASICS Gel-Nimbus 25

Vekt: 290 gram (herre) / 255 gram (dame)

Sålehøyde: 30 mm (herre) / 29 mm (dame)

Dropp: 8 mm

Gel-Nimbus 25 er designet for å gi bedre komfort under foten. Skoen introduserer den fjærlette og energiske skummaterialet FF Blast Plus Eco, som inneholder 20% mer foam sammenlignet med tidligere utgaver. 

Et nytt behagelig og stretchy stoff i pløsen på overdelen av skoen gjør Gel-Nimbus mer fleksibel og tilpasser seg foten, så hvert steg føles som en uanstrengt forlengelse av fotens bevegelser. 

Gel-Nimbus 25 er tilgjengelig i butikk fra 01. februar. Les mer og finn din størrelse her!