100-årsfeiring, unike lagkonkurranser, og historisk løp for veldedighet – Dette er 46th Nationale-Nederlanden Warsaw Marathon

Som de siste 45 årene vil Polens hovedstad, Warsaw, igjen bli totalforvandlet til en real løpsfestival den siste helga i september, men nå større enn noen sinne. Feiring av Marathons 100-årslag står for tur, som lover, ikke bare en real løpsfestival, men en ekte folkefest. 

Historisk løp

Warsaw Marathon har siden først arrangert i 1979, vært en av få maraton som har blitt arrangert år etter år, uten unntak. Det til tross for alle forandringer som har tatt sted på veien – fra å bli overvåket av militær og politi på 1980-tallet, å for første gang bli arrangert med ordet “Warsaw” i navnet i 1990-årene, og i 2020 arrangert i høyst sanitærsikre forhold. Warsaw Marathon står imot en hver hindring. 

Team Up!

Med et ønske om å implementere lagkonkurranse inn i et maraton, ble det på Warsaw Marathon i fjor arrangert det som omtales som Team Up! Project; bestående av både Team Up! Europe og Team Up! Everyone. 

Team Up! Europe er en lagkonkurranse basert på deltagelse av eliteløpere fra ulike europeiske land, som sammen skal konkurrere om å komme raskest i mål.

Da Team Up! Europe kun er for prestisjefulle utøvere, ble også Team Up! Everyone til.

Team Up! Everyone er for alle fra hele Europa som ønsker å delta på et maraton som del av et lag. Her kan altså hvem som helst samle et lag, som sammen kan pushe og heie hverandre gjennom hele løypa.

På både elite- og amatørnivå er det plass til 3-4 løpere på hvert lag, med krav om minst én kvinne og én mann. 

Fjorårets suksess rundt Team Up! Everyone gjentas i år, så her er det bare å karre sammen ditt eget lag og ta flyturen over til Warsaw for å nyte løypa, kanskje utkonkurrere andre ivrige lag, og heie på hverandre. 

#RunningGood

Warsaw Marathons egen veldedighetskampanje, #RunningGood, har bidratt med over 21 millioner kroner for sosiale formål.

Som deltager på Warsaw Marathon kan hver og en løper velge en veldedig organisasjon de ønsker å støtte ved deres deltagelse i løpet. En egen innsamlingsside blir opprettet i #RunningGood-systemet, hvor andre kan bidra med pengestøtte til din valgte organisasjon. Når minstebeløpet er nådd, vil du motta et oransje startnummer som bevis på at du løper for veldedighet og gode formål.

Få din drøm i oppfyllelse

Å delta på et maraton, uansett distanse, kan være en reell drøm for mange, men bringer også med mye følelser og spenning. Warsaw Marathon ønsker å gi deg muligheten til å føle på de overveldende lykkefølelsene som kommer med å fullføre din drømmedistanse, samt gi deg en unik mulighet til å bli kjent med den historiske byen på en helt spesiell måte. 

Tren derfor løpesesongen gjennom for å kunne løpe inn til personlig seier i Warsaw Marathon, den siste søndagen i september, enten alene eller sammen med et rått lag.

Påmelding til Warsaw Marathon er nå åpnet, men om du ønsker å melde på et lag til Team Up! Everyone så må du vente noen få strakser til.

Les mer om løpet, og om påmelding på Warsaw Marathon sin hjemmeside.