Suunto lanserer to premiummodeller

Suunto lanserer to premiummodeller


To prisbelønte Suunto-modeller får nå en premiumoppgradering: Nye Suunto 7 får blant annet omfattende søvnanalyser, mens nye Suunto 9 får innebygget GPS-navigering og 170 timers GPS-registrering.

Pressemelding fra Suunto

Suunto lanserer nå to premiumversjoner av de to prisbelønte sportsklokkene Suunto 7 og Suunto 9.  Klokkene har en ny, minimalistisk design med titaninnfatning av grad fem og GPS-navigering fra komoot. 

Solide oppgraderinger

Suunto 7 får i tillegg en stor programvareoppdatering som inneholder omfattende søvnanalyser, håndtering av restitusjonsdata og kroppsressurser samt umiddelbar feedback på puls.

Den nye Suunto 9 gir opp til 170 timer GPS-sporing i batterimoduset Tour, og har blitt testet i samsvar med USAs militære MIL-STD-810-standard, noe som gjør at klokken garantert takler skikkelig tøffe utfordringer.

– Som varemerke mener vi at det er veldig viktig å etablere sunne søvnvaner for å nå optimale treningsresultater og optimal restitusjon, og ikke minst for å opprettholde jevne energinivåer gjennom dagen og skape gode søvnrutiner på lang sikt, sier Heikki Norta, adm.dir. i Suunto. 

– Den oppgraderte Suunto 7 Titanium gjenspeiler vårt fokus på viktigheten av søvn, gjennom en kroppsnær enhet som sitter behagelig på håndleddet døgnet rundt og som har alle analyseverktøy som kreves for å skape gode søvnvaner. 

Suunto 7 Titanium

Den helt nye Suunto 7 Titanium bygger videre på Suuntos allsidige sportsekspertise, og har alle de funksjonene som har gjort Suunto 7 til bransjeledende innen kroppsbåren teknologi, blant annet en tydelig OLED-berøringsskjerm, mer enn 70 sportsinnstillinger og praktiske funksjoner for smartklokker fra Wear OS by Google™ som gir tilgang til tusenvis av apper via Google Play.

De nye oppgraderingene inkluderer:

 • Omfattende søvndata og analyser med sporing av søvn og søvnfaser, restitusjon og kroppsressurser samt feedback i realtid på puls. De nye verktøyene for søvnregistrering blir gjort tilgjengelige for alle Suunto 7-klokker gjennom programvareoppdateringen, mens ytterligere verktøy for søvnanalyse finnes i Suunto-appen. 
 • Titaninnfatning med ny, minimalistisk design.
 • GPS-navigering fra komoot, et bransjeledende ruteplanleggingsverktøy med anvisninger som sørger for at brukerne ikke går glipp av en eneste sving.
 • Mykt tekstilarmbånd i mikrofiber som puster, sitter bekvemt på håndleddet og har en behagelig og sikker passform.
 • To ulike farger, Matte Black Titanium og Stone-Grey Titanium, som er inspirert av naturens farger og har en matt finish. 

Suunto 9 Baro Titanium

Den helt nye klokken Suunto 9 Baro Titanium er en premiumutgave av Suuntos flaggskip Suunto 9, og er designet for de mest krevende sportsaktivitetene og eventyrene utendørs. Blant funksjonene finnes blant annet et intelligent GPS-system for optimal batterihåndtering, omfattende værsporingsfunksjoner, mer enn 80 innebygde sportsinnstillinger (som f.eks. turgåing, langrenn og mountainbike) med justerbare display som gir mange alternativer i løpet av aktiviteten.

De nye oppgraderingene inkluderer:

 • Opp til 170 timers GPS-batteritid i batterimoduset Tour
 • Navigering med interessepunkter (POI) – lagre et mål på farten med klokken, eller i forveien med Suunto-appen og naviger siden enkelt til målet
 • Ny, minimalistisk design med titaninnfatning gjør klokken til den letteste i Suunto 9-sortimentet, samtidig som den er ekstremt slitesterk
 • GPS-navigering fra komoot, et bransjeledende ruteplanleggingsverktøy med anvisninger som sørger for at brukerne ikke går glipp av en eneste sving
 • Testet i samsvar med USAs militære MIL-STD-810-standard
 • Slitesterke tekstilremmer i to størrelser inkludert, som tåler både sol og vann
 • To ulike farger, Granite Blue Titanium og Charcoal Titanium, som er inspirert av naturens farger og har en matt finish

Den nye Suunto 9 Baro Titanium har en veil. pris på 5 990 kr og kan kjøpes på www.suunto.com og hos utvalgte forhandlere fra og med 30. mars. Den nye Suunto 7 Titanium har en veil. pris på 4 790 kr, og kan forhåndsbestilles fra og med 30. mars. Den er også til salgs hos utvalgte forhandlere fra og med 21. april.

Løpetur med nye Craft CTM Ultra Carbon

Løpetur med nye Craft CTM Ultra Carbon


Runner’s World har møtt norgesrekordholder på 110 meter hekk, Vladimir Vukicevic, og testet skoene CTM Ultra Carbon fra Craft.

Ikke bare ser den unektelig kul og oppsiktsvekkende ut – CTM Ultra Carbon er en løpesko av høy kvalitet utviklet for ultraløping i verdensklasse, som legger til rette for en god oppkjøring fram mot et maraton- eller ultraløp.

Men, den funker også til de raske løperne som for eksempel hekkeløper Vladimir Vukicevic. Runner’s World møtte ham en vårdag på Bygdøy for å snakke om livet, løpinga – og ikke minst teste skonyheten.

– Det viktigste for meg er å ha en løpesko som er responsiv i steget og som jeg kan løpe fort i på trening, så for meg er disse skoene midt i blinken, sier Vladimir.

Se videoen lenger ned i artikkelen.

Fem avanserte lag

 • CTM Ultra Carbon treffer bakken med en yttersåle i høykvalitets gummi med godt grep for et effektivt løpesteg.
 • Det kraftige utgangspunktet bygges deretter opp gjennom den responsive Ultra Platform™ og
  karbonfiberplaten Ultra Carbon Plate™ i tillegg til den støtdempende, responsive innersålen Ultra Insole™.
 • Konstruksjonen suppleres til slutt med overdelen Ultra Upper™ i tynn og funksjonell mesh.
 • Fem avanserte lag som samarbeider for en helt unik Ultra-opplevelse.

Se videoen her!

Cybex lanserer nye løpevogner

Cybex lanserer nye løpevogner


Cybex lanserer to sportsbarnevogner – en klassisk sportsvogn spesialtilpasset løperen, og en variant som faktisk er den første av sitt slag i Norge: en løpevogn du kan trekke bak deg.

Pressemelding fra Cybex

Det tyske selskapet Cybex kommer nå med en helt ny kategori med sportsprodukter, Cybex Sport. Den består foreløpig av to nye barnevogner og er utviklet av Martin Pos, tidligere idrettsutøver og grunnlegger av Cybex. Den nye kategorien skal appellere til alt fra trendsettende foreldre og profesjonelle idrettsutøvere til helse- og treningsentusiaster.

Den ene barnevognen i den nye kategorien heter Zeno og er den første av sitt slag i Norge. Den kan nemlig trekkes bak deg, uten at du bruker hendene. På den måten kan du både sykle, løpe og gå på ski mens du har med deg barnet ditt.

Den andre barnevognen heter Avi og er en lettvekt-barnevogn for de som liker å løpe. Den har lav vekt, god presisjon og høy ytelse. Avi er spesial-designet for å fungere utmerket på løpetur, uavhengig av terreng.

Både Zeno og Avi har det karakteristiske Cybex-designet, som blant annet har fått oppmerksomhet fra den prestisjetunge design-prisen Red Dot Award.

– Som et team bestående av tidligere idrettsutøvere og foreldre var vi veldig glade for å kunne utvikle en serie med produkter som inspirerer aktive foreldre til å være frie til å gjøre de sportslige aktivitetene sine, som resulterer i sunnere og lykkeligere liv for hele familien, sier Pos, og legger til.

– Personlig er denne kolleksjonen noe jeg har stor lidenskap for og er stolt av å lansere. Stilene vi debuterer med i sportskolleksjonen nå er bare begynnelsen av en ekspansiv kategori for oss, og det vil komme mye mer.


Trille barnevogn uten å bruke hendene

Cybex Zeno er en såkalt “4-i-1” multisport-barnevogn. Det betyr at den har en multisport-adapter som gir en rask og sikker overgang fra ordinære hjul, til ski og til både sykkelfeste og løpefunksjon. Her trengs ingen ekstra verktøy.

Zeno har også en «hands-free»-modus der du trekker den bak deg med et justerbart midje-belte uten å bruke hendene. Det gjør det enkelt å bevege seg og lar overkroppen røre seg fritt for en naturlig løpestil. I tillegg sitter barnet ditt godt og sikkert i vognen med et polstret sportssete for en komfortabel og sikker sittestilling.

Zeno har også en «Push»-modus, der du triller barnevognen slik som andre barnevogner. Vognen passer perfekt for barn fra seks måneder og helt opp til fire-årsalderen, dermed er dette en god investering der du kan bruke vognen i mange år. Ønsker man løpe med vognen skal barnet ha blitt ni måneder gammel.

Produktene er tilgjengelig online og hos Barnas Hus fra mai 2021. Avi har priser fra 6248 kr, og Zeno har priser fra 9098 kr.

Asics med to nye sko

Asics med to nye sko


Nyhetene Metaspeed Sky og Metaspeed Edge fra ASICS er optimalisert for de mest populære løpestilene.

Pressemelding fra ASICS

Først i bransjen har METASPEED™ Sky og METASPEED™ Edge joggesko blitt vitenskapelig designet med en distinkt type løpestil i tankene. De nye racingskoene hjelper toppidrettsutøvere til å nå toppen av spillet sitt, fordi de ikke trenger å justere løpestilen for å tilpasse skoen lenger; I stedet gir ASICS dem høyytelse sko som støtter deres løpestil.

Den unike designhistorien bak de to nye skoene fokuserer på en avgjørende innsikt av forskere ved ASICS Institute of Sport Science (ISS).

De innså at den type sko som driver verdens raskeste bare favoriserte en type løpere – det de kaller for STRIDE-løpere, altså de med lange, kraftfulle steg.

ASICS’ forskning viste imidlertid at disse skoene ikke fullstendig støtter toppidrettsutøvere som foretrekker den andre store løpestilen – CADENCE, som gir kortere steg mens du svever over bakken med minimal vertikal bevegelse. Dette er avgjørende, disse løperne øker hastighet ved både å forlenge sin skrittlengde og øker antall skritt de tar per minutt.

Idrettsforskerne ved ISS var i stand til å måle at idrettsutøvere presterer bedre når de løper i sko som er optimalisert for deres løpestil. Asics tar utfordringen med å løse utfordringen, og har skapt METASPEED™ Sky-modellen for STRIDE-løpere og METASPEED™ Edge-modellen for de med CADENCE-stil – både spesielt optimalisert og bevisst for å forbedre løper ytelsen for hver av de to store løpestilen.

METASPEED™ Sky

METASPEED™ Sky racingsko er designet for å hjelpe løpere med å løpe raskere. Stride-løpere tar lengre steg når de øker hastigheten. Takket være en energisk FF Blast TurboTM mellomsåleskum og en fremdriftskarbonplate, vil løpere som bruker disse skoene kunne spare mer energi samtidig som de opprettholder tempoet i de senere stadiene av løpet.

METASPEED™ Sky er tilgjengelig fra 31 mars 2021.

METASPEED™ Edge

METASPEED™ Edge racingskoen er designet for å hjelpe cadence-løpere gå raskere ved å forlenge sin skrittlengde samtidig som de kan lettere kontrollere stegfrekensen. Løpere med cadence-stil øker både frekvens og skritt når de løper fortere. Skoen er bygget på en annen sålehøyde og mellomsålegeometri ved hjelp av de samme komponentene som METASPEED™ Sky. Skoen gjør det mulig for løpere å spare mer energi samtidig som de kontrollerer tempoet.

METASPEED™ Edge er tilgjengelig kun lokalt i slutten av året.

inov-8 med verdensnyhet

inov-8 med verdensnyhet


inov-8 hopper bukk over karbonfiberplaten og lanserer nå verdens første løpesko med grafén-forbedret skum som lover respons og seig slitestyrke.

Pressemelding fra inov-8

inov-8 har samarbeidet med grafén-eksperter ved universitetet i Manchester, og lanserer nå det de mener er den største løpeskoinnovasjonen i 2021.

Det grafén-forbedrede dempematerialet kalt G-FLY™ finner du nå i inov-8s nye sko TRAILFLY™ ULTRA G 300 MAX, som er designet for ultradistanser i terrenget.

TRAILFLY ULTRA G 300 MAX veier 300 gram og har et drop på 6 mm.

Grafén er verdens sterkeste materiale, 200 ganger sterkere enn stål i tillegg til at det er svært tynt og fleksibelt.

Vitenskapelige tester viser at skummaterialet med grafén gir 25 % bedre respons og er mer motstandsdyktig mot press og belastning. Med andre ord lover Inov-8 at spensten i skoen vil vare i kilometer etter kilometer.

TRAILFLY ULTRA G 300 MAX er en veldempet terrengsko, og takket være den nye Adapter-Flex™-teknologien, tilpasser skoen seg ujevnt og teknisk terreng.

– I en industri hvor skoprodusentene er oppsatt på karbonfiberplater tilbyr vi nå et innovativt alternativ. G-FLY dempemateriale gir ikke bare løperne en langvarig respons, men også en fri og fleksibel løpsfølelse, sier Michalen Price, COO ved inov-8.

inov-8 har brukt grafén siden 2018, da det ble benyttet i yttersålen (Graphene-Grip) for et slitesterkt og solid grep. Denne yttersåla er også å finne på nyheten TRAILFLY ULTRA.

Polar lanserer to nyheter

Polar lanserer to nyheter


Stikkordet er «komme sterkere tilbake», enten det er fra en skade, sykdom, eller bare generelt et drittår. Polar slipper to nyheter og legger dermed til rette for at du skal kunne ta 2021 med storm.

Pressemelding fra Polar

Rutinene våre har endret seg dramatisk det siste året, men for mange er det nå endelig lys i tunellen – og med dette en enorm mulighet til å komme sterkere tilbake. Polar ønsker å sette søkelys på brukerens generelle fysiske tilstand og mentale velvære til enhver tid.

Derfor har de designet den nye Ignite 2 og Vantage M2 slik at brukerne kan gjøre nettopp det: bedre forstå kroppen sin, forbedre ytelsen og gi deg de verktøyene du trenger for å ta 2021 med storm.

Polar Ignite 2

Den nye Polar Ignite 2 kombinerer et avansert sports- og treningsverktøy med en matchende sterk og tydelig stil. Det raffinerte og enkle designet, smartklokkefunksjonene, personlig veiledning og opptil 5 dager batterilevetid på én enkelt ladning, gjør dette til den ideelle 24/7-klokken for å bli en bedre versjon av deg. Funksjonene inkluderer:

 • DESIGN – Lett, men slitesterkt design som kan tilpasses med en rekke urskiver, farger og tilbehørsreimer, inkludert reimer pyntet med ekte krystaller fra Swarovski®.
 • PRESISJON – Avansert pulsmåling fra håndleddet og integrert GPS for registrering av hastighet, distanse og posisjon.
 • SLEEP & RECOVERY DATA – Sleep Plus Stages™ og Nightly Recharge™-funksjonene gir innsikt i søvnvarighet og kvalitet, samt måler restitusjon over natten for å gjøre deg klar for resten av dagen.
 • SERENE – Guidede pusteøvelser for å balansere kropp og sinn.
 • FITSPARK ™ & UKESAMMENDRAG – Daglig personlig treningsveiledning basert på restitusjon, dagsform og treningshistorikk med FitSpark ™, og registrering av progresjon med funksjonen ukesammendrag.
 • HR SENSOR MODE – Nøyaktig pulsmåling i sanntid, kompatibel med andre enheter som treningsutstyr eller sykkelcomputere.
 • SMARTKLOKKEFUNKSJONER – Brukervennlig display for musikkontroll fra håndleddet, værmeldinger og pushvarsler.

Polar Vantage M2

Nye Polar Vantage M2 er en allsidig multisportklokke designet for å veilede treningsentusiaster og utøvere mot målene sine. Med personlig veiledning, opptil 100 timers batteritid i treningsmodus og enestående presisjon for nøyaktig registrering av fremgang og restitusjon, veileder Polar Vantage M2 folk til å trene smartere, ikke hardere. Funksjonene inkluderer:

 • LØPEPROGRAM – Personlig tilpasset og dynamiske treningsplaner for å nå løpemål med effektivitet og presisjon.
 • TRAINING LOAD PRO™ – Gir detaljert innsikt for å hjelpe deg med full fysisk restitusjon før neste økt.
 • PRESISJON – Avansert pulsmåling fra håndleddet og integrert GPS for å registrere hastighet, distanse og posisjon.
 • SLEEP & RECOVERY DATA – Sleep Plus Stages™ og Nightly Recharge™-funksjonene gir detaljert innsikt om søvnvarighet og kvalitet, samt måler hvor godt du restituerer i løpet av natten.
 • FITSPARK™ & UKESAMMENDRAG – Daglig personlig treningsveiledning basert på restitusjon, dagsform og treningshistorikk med FitSpark™, og registrering av progresjon med funksjonen ukesammendrag.
 • FUEL WISE™ – Smart energipåfyllingsassistent som hjelper deg med å opprettholde energien under lange økter.
 • SMARTKLOKKEFUNKSJONER – Brukervennlig display for musikkontroll fra håndleddet, værmeldinger og pushvarsler.