Nøtter, kjerner og frø er veldig sunne og rike på fiber, fettsyrer, vitaminer og mineraler. Lager du din egen frokostblanding med havregryn eller annet korn i tillegg til nøtter, frø og kjerner, så får du også i deg gode karbohydrater til løpeturen. Fra råkakao får du rikelig med antioksidanter. Prøv – det blir en kjempesunn frokost. Lager du selv, så vet du akkurat hva du får i deg.
Oppskrift på frokostblanding med smak av kakao
2,5 dl gresskarkjerner
1 dl hakkede mandler/1 dl hakkede valnøtter
2 dl solsikkekjerner
3 dl havregryn
1,5 dl linfrø
4 ss råkakao
3 ss sukrinmelis, honning eller brunt sukker
1/5 ts vaniljepulver
2 ts kanel
2 ts kardemomme
1 ts himalayasalt
1 dl kokosolje
1 dl vann
Sett ovnen på 150 grader, og kle et stekebrett med bakepapir. Bland alle de tørre ingrediensene sammen i en bakebolle, og tilsett kokosolje og litt lunket vann. (Kokosoljen blir flytende i romtemperatur, og hvis ikke kan du smelte den i vannbad). Bland godt og bre utover stekebrettet. Stekes i 50-60 minutter. Følg med slik at det ikke brenner seg og rør av og til i blandingen slik at det som ligger nederst også blir stekt. Dette blir en stor og god porsjon. Oppbevar i lufttett boks.