I 2023 var det over 120 millioner utøvere på Strava som gravde dypt og fant motivasjon til å komme seg ut på stien, opp på mølla og inntil lista på friidrettsbanen. De samlede dataene fra alle aktivitetene på den populære treningsappen viser tydelig hvilke trender som formet løpeverden i 2023. 

🏃‍♀️ Løping var den mest opplastede aktivitetsformen på Strava i 2023.

👟 HOKA Clifton var løpeskoen som sto for flest registerte aktiviteter. Den nest mest populære løpeskoen var Nike Pegasus.

⌚️ Garmin Forerunner 235 var den mest brukte løpeklokken.

⏱️ Løpere har 83% større sannsynlighet for å kapre et segment eller sette ny pers på et segment når de løper i en gruppe på to eller flere, sammenlignet med å løpe alene. Og det er ikke inkludert løpskonkurranser!

🐶 76% av Strava-brukerne med kjæledyr sier de ikke hadde kommet seg ut døra hvis de ikke hadde en venn med pels – og at å trene med dyr er morsommere enn å trene alene.

Sprek ungdom

Synes du ungdommen bare bryr seg om TikTok og Snap og ikke får nok fysisk aktivitet? Ikke ifølge Strava.

I 2023 var det Generasjon Z som sto for flest antall registrerte løpeturer. Blant Strava-brukerne i aldersgruppen 12-27 var det 69% som lastet opp løping som aktivitet i fjor. I samme aldersgruppe var det derimot 36% som registrerte sykkel som aktivitetsform.

Bakgrunnen for tallene er en global undersøkelse Strava har gjennomført med et utvalg av sine over 120 millioner brukere. Svarene fra undersøkelsen har blitt lagt sammen med en tilfeldig samling av aktive brukere på treningsplattformen.

👉 Les hele rapporten fra Stravas årsoppsummering her!