Stian Angermund blir en del av ASICS’ terrengteam

Stian Angermund blir en del av ASICS’ terrengteam


Verdensmester i terrengløp Stian Angermund er det siste tilskuddet til ASICS’ voksende terrengteam. Bli kjent med løperen her!

Pressemelding fra ASICS

Angermund er født i Bergen, og har vokst opp omgitt av fjell og terreng, men begynte ikke å satse seriøst på løping før han mistet faren. 

Nå er han blant de 10 beste terrengløperne over kortere distanser, med en lang liste av imponerende prestasjoner, inkludert seier i OCC-løpet under UTMB World Series Final i 2019, vinner av Golden Trail Series i 2018 og 2021, og nå tittelen som verdensmester i terrengløp i Thailand på 40 km.

Felleskap og god lagånd

Felleskap var en av faktorene som spilte inn på valget om å gå over til ASICS for Stian.

– Selv om jeg liker å konkurrere som individuell utøver, er god lagånd og samarbeid viktige verdier for meg. Jeg har hørt mye om fellesskapet i ASICS’ terrengteam, og jeg ser frem til å bli kjent med laget og samarbeide med ASICS om mine kommende utfordringer innen terrengløp.

Niklas Hedborn, Marketing Manager hos ASICS Nordics forteller at de er utrolig glade for å ha Stian med på laget.

– Stian har oppnådd en rekke fantastiske prestasjoner de siste årene, og vår ‘Sound Mind Sound Body’-filosofi stemmer godt overens med hans verdier. Stian er derfor det perfekte tilskuddet til ASICS’ terrengteam. Vi ser frem til å se hva dette samarbeidet vil bringe.

Runner’s World intervjuet Stian i fjor – les artikkelen her:

Åtte kjappe med Sylvia Nordskar

Etter en sterk fjerdeplass i Zegama-Aizkorri, sikter Sylvia Nordskar mot topp ti i terreng-VM i Østerrike. Bli bedre kjent med fjell- og ultraløperen her.
Les mer

Vil du delta på Fýri Trail med Team RW?

Runner’s World skal delta på Golden Trail-finalen Fýri Trail by Salomon. Nå søker vi to løpere som ønsker å være med på teamet. Startplass, overnatting og en unik løpsopplevelse er inkludert!
Les mer

Test av Mizuno Wave Rebellion Pro

Mizunos nye supersko Wave Rebellion Pro er et resultat av mange års testing og er en fullblods konkurransesko. Hvilken distanse passer skoen best til? Se vår dom i videoen under!
Les mer

Test av Brooks Hyperion Max

Brooks Hyperion Max leverer maks allsidighet og maks snert i steget. Men går det an, altså – uten karbonfiberplate? Se vår dom i videoen her.
Les mer

SISTE UTGAVE AV RUNNER’S WORLD:

 • Slik gjennomskuer du grønnvasking i løpeindustrien.
 • Simen Holviks siste opp- og nedturer.
 • VM-klare Tobias Dahl Fenre og Sylvia Nordskar har to helt ulike treningshverdager. Hva kan vi lære av det?
 • Ukrainas løpere kjemper seg gjennom sitt livs lengste ultraløp.
 • Superpensjonisten Atle Nytun ble ledd av på sin første løpeøkt som barn. Heldigvis er det aldri for sent å gjøre comeback.
 • Stor test av vårens nye mengdesko.
 • En samfunnsgeografisk sjelegransking av hvordan vi som løpere er koblet til stedene og omgivelsene vi løper i.
 • Hva skjer i kroppen i overgangsalderen, og hvordan bør vi tilpasse treningen?
 • Hvordan påvirker løpingen sexlivet?
 • Innblikk i treningshverdagen til Hanne Mjøen Maridal.
 • Askild Vatnbakk Larsen gir deg formtoppingens ABC.
 • Ånung VIken om hvorfor og hvordan du bør lage ditt eget testbatteri og teste formen regelmessig.
 • Fysioterapeut Eli Anne Dvergsdal om hvordan du unngår du fot- og ankelskader.
 • Terrengløper Abelone Lyng gir deg ti tips til å komme i gang med terrengløping.
 • Klinisk ernæringsfysiolog Silje Fjørtoft knuser åtte ernæringsmyter.

Les magasinet digitalt her!

13 løp før påske

13 løp før påske


Klar for å røske deg ut av vinterdvalen? Bytt ut broddene med konkurransesko og meld deg på et av disse løpene i mars for en kanonstart på sesongen.

1.–31. mars: Hagemanns høydemeterløp

Hver dag må en løpe/gå et høydemetertall. Tallene som gjelder er 100, 200, 300, 400, 500 og så videre, opp til 3100 høydemeter. Totalt blir det 49 600 høydemeter gjennom hele mars. Rekkefølgen er opp til deg.

4. mars: Egersund Halvmaraton / Egersundsmila

Raske og kontrollmålte løyper, som går tur/retur Krossmoen og har start og mål ved Espelandshallen.

4. mars: Winterrun Trondheim

Fakler og ildkurver skaper god stemning langs løypa på Ytre Kongsgård. Velg mellom 5 og 10 kilometer. Runner’s World er til info samarbeidspartner til dette løpet, som arrangeres av RWs søsterselskap Springtime Event.

11. mars: Mulismilen

Bergens eldste mosjonsløp arrangeres for 55. gang med kontrollmålt løype på 5 kilometer og lang løype på 10,4 kilometer.

18. mars: Februar Maraton

Halvmaraton og maraton i regi av BFG Bergen Løpeklubb. Løypa består av en tur/retur-løype på 21,1 km og går på asfaltveier som enten er helt bilfrie eller har svært lite trafikk. En stor del av strekningen er på et nedlagt togspor, og går langs idylliske, landlige omgivelser.

19. mars: Norgestesten

Sesongåpning i den flate og populære løypa på Sand ved Jessheim, som byr på både 5 kilometer, 10 kilometer og halvmaraton.

25. mars: Jærkysten Ultra

Helt nytt løp som arrangeres for første gang i 2023 – med fem ulike distanser: Barneløp, 10 kilometer, halvmaraton, maraton og ultra.

25. mars: Artic SnowShoe Race

Med start og mål på Tromsø Skistadion arrangerer Midnight Sun Maraton trugeløp på distansene 5 og 10 kilometer.

25. mars: Frozen Lake Marathon

Løp halvmaraton eller maraton på den islagte Tisleifjorden ved Gol. Kontrollmålt og selvfølgelig helt flat løype – og en annerledes opplevelse! Løpet er til informasjon arrangert av RWs søsterselskap Springtime Event.

26. mars: Fredrikstadløpet

Samme trasé som fjorårets løp, med start og mål ved Kongstenhallen. Velg mellom 5 kilometer eller halvmaraton + barneløp på 3 kilometer.

26. mars: H3 Hamar Hoka Vårløp

Flat og flott løype langs Mjøsa på enten 5 eller 10 kilometer på Hamar, med start og målgang på Skibladnerbrygga.

26. mars: Rekordløpet Lier

Løp 5 eller 10 kilometer i den AIMS-godkjente og paddeflate løypa på Lier utenfor Drammen. Målgang rett ved Lier togstasjon, så lettvinn logistikk der, altså.

Parkruns

Hver lørdag bugner det av løpeglede i flere parker rundt om i landet. Gratis og åpent for alle!


Åtte kjappe med Sylvia Nordskar

Etter en sterk fjerdeplass i Zegama-Aizkorri, sikter Sylvia Nordskar mot topp ti i terreng-VM i Østerrike. Bli bedre kjent med fjell- og ultraløperen her.
Les mer
Holmestrand Maraton – sentrumsnær sesongstart

Holmestrand Maraton – sentrumsnær sesongstart


Flust av distanser, lettløpt og publikumsvennlig trasé – det er bare noen av argumentene for hvorfor du bør ta turen til Holmestrand lørdag 15. april.

Du kjenner abstinensene, kan nesten høre knitringen av startnummeret som festes til konkurransetrøya i det fjerne. Du drømmer om bar asfalt, om lette, veldempede sko, om splittshorts og ikke langbukse med stilongs under.

Drømmen om sesongstart og konkurranseflyt kan virke fjern i vinterens mørke, men heldigvis vet noen løpsarrangører å sette en demper for abstinensene. Holmestrand Maraton markerer starten på konkurransesesongen for mange, og er et høydepunkt for enda flere.

277781074_5139501136111637_7934549503510619444_n

277781074_5139501136111637_7934549503510619444_n

56480276_2265168453544934_2143810042212646912_n

56480276_2265168453544934_2143810042212646912_n

Lettløpt og livlig

Som et av relativt få løp i Norge er traséen lagt til en runde på 5 kilometer, som du løper alt fra én til åtte ganger, avhengig av hvilken distanse du ønsker å delta på. Dette gjør den lettløpte og livlige løypa forutsigbar, publikumsvennlig og sentrumsnær.

Løypa er kontrollmålt og rask, og flere løpere vi har snakket med mener at rundekonseptet på 5 kilometer er både motiverende og kjærkomment. Mange foretrekker dette framfor to større runder hvis de skal løpe maraton.

Utsnitt fra den flate traséen i Holmestrand Maraton. Foto: arrangøren

Fra minimaraton til ultra

I Holmestrand Maraton kan du gjøre din løpsdebut allerede på bleiestadiet, og jobbe deg oppover i distanser for resten av livet. Sagt med andre ord, her er det distanser for alle, enten du vil løpe en rask 5-kilometer, løpe din første 5-kilometer uten tidtaking og press, eller om du vil begi deg ut på en ultradistanse og velge Dagens Dobbel – maraton og 10 km på én og samme dag.

 • Barnas mini-maraton (200 m)
 • Maraton
 • Halvmaraton
 • 5 km (med og uten tidtaking)
 • 10 km
 • Dagens dobbel (maraton + 10 km)

Holmestrand Maraton har fartsholdere på alle nivåer på de lengste distansene.

Erfarne arrangører – knirkefritt arrangement

Holmestrand Maraton arrangerte sitt første løp i 2012 og har med det bygget seg opp god erfaring. Her er du som deltaker ivaretatt fra påmelding til målgang.

Detaljer som hyppige drikkestasjoner, god logistikk, garderober og mulighet for oppbevaring av verdisaker bare 100 meter fra mål bidrar til et helhetlig og velorganisert arrangement. Start- og målområdet ligger nede ved havna i Holmestrand, kun noen få minutter minutters gange fra jernbanestasjonen.

Det faktum at løpet arrangeres på en lørdag er også verdt å berømme. Søndagsløp i mindre bygdebyer kan være en laber og lydløs opplevelse. Lørdagsløp betyr liv i gatene og heiende publikum langs traséen – det liker vi!

Sponset innlegg
Skarpe sjakkhjerner enda skarpere med trening

Skarpe sjakkhjerner enda skarpere med trening


Fra økt korttidshukommelse til bedre konsentrasjonsnivåer – trening forbedrer hjernekapasiteten betydelig, ifølge en ny ASICS-studie utført på blant annet sjakkspillere.

Pressemelding fra ASICS

En ny studie fra ASICS viser at trening kan forbedre kognitiv funksjon og fremme mental ytelse betydelig. Ikke minst sier studien noe om hvor mye vi er skapt for å være i bevegelse.

I forbindelse med forskningsprosjektet lanserer ASICS også dokumentarfilmen Mind Games, inspirert av foreningseksperimentet. Se trailer lenger ned.

Sjakkspillere og gamere med utrolige resultater

Studien har fulgt konkurranseutøvere fra hele verden som driver med såkalte “mind games” som sjakk og gaming, og som er avhengig av sin kognitive funksjon, idet de startet et regelmessig treningsprogram.

Etter fire måneder med regelmessig trening var hjernene deres betydelig skjerpet, og de presterte enda bedre enn tidligere i konkurranser.

Deltagerne forbedret i gjennomsnitt sin internasjonale ranking med utrolige 75 %, noe som nok en gang beviser det nære samspillet mellom sinn og kropp.

Utøvernes kognitive funksjon økte med 10 %, problemløsningsevnene med 9 %, korttidshukommelsen økte med 12 %, mens reaksjonstid og oppmerksomhet ble forbedret med 10 %.

Gruppens selvtillit økte med 44 %, konsentrasjonen forbedret seg med 33 % og angstnivåene sank med 43 %.

Dokumentarfilm om prosjektet

Eksperimentet har resultert i en dokumentarfilm som lanseres på Amazon Prime Video. Dokumentaren har fulgt fire utøvere i verdensklasse som driver med esport, sjakk, mahjong og hukommelsesspill idet de starter det regelmessige treningsprogrammet, med mål om å forbedre sin rangeringene i internasjonale konkurranser.

Se traileren her:


Åtte kjappe med Sylvia Nordskar

Etter en sterk fjerdeplass i Zegama-Aizkorri, sikter Sylvia Nordskar mot topp ti i terreng-VM i Østerrike. Bli bedre kjent med fjell- og ultraløperen her.
Les mer

Vil du delta på Fýri Trail med Team RW?

Runner’s World skal delta på Golden Trail-finalen Fýri Trail by Salomon. Nå søker vi to løpere som ønsker å være med på teamet. Startplass, overnatting og en unik løpsopplevelse er inkludert!
Les mer
Fem grunner til å velge Paris Maraton

Fem grunner til å velge Paris Maraton


Lite slår følelsen av et skikkelig storbyløp, og særlig når det i tillegg kickstarter løpssesongen. Her er fem grunner til hvorfor du bør velge Paris Maraton med Springtime i starten av april.

Enten du er den frankofile typen som har vært i Paris flere ganger, eller om du har til gode å besøke den franske hovedstaden – Paris Maraton er en helt særegen måte å oppleve byen på.

Løpet går første helgen i april og lar deg møte våren i en av Europas vakreste byer. Løypa er sentrumsnær og fylt av severdigheter, samtidig som den er variert og går innom to store parker.

Nært, men eksotisk

Reiser til nye steder er alltid gøy, men det er en deilig bonus når flyturen kun tar et par timer og du unngår jetlag og søvnforstyrrelser i forkant av et løp. Til tross for den geografiske nærheten, føles Paris eksotisk og annerledes, og gir deg påfyll til både sinnet og beina. Livet i gatene underveis i løpet gir deg akkurat den storbyløpsfølelsen du er ute etter.

Et av verdens største løp

Paris Maraton er et av verdens desidert største løp, så vidt vi vet er det bare New York City Maraton som er større. Rundt 55 000 deltakere stiller til start i Paris’ gater hvert år, og byen vet å lage skikkelig folkefest i forbindelse med løpet. Fra start til mål er det heiarop, livemusikk og livlige innslag som bidrar til en utrolig løpsopplevelse.

Rundløype og god logistikk

Start og mål er på paradegaten Champs-Élysées. Den er bred nok til å få orden i rekkene, selv i de aller største startpuljene. Derfra løper du en rundløype som er relativt sentrumsnær og stappet av severdigheter og heiarop. Du formelig løftes frem gjennom gatene.

Etter en drøy mil entrer du Bois de Vincennes-skogen. Her roer folkelivet seg et lite hakk, helt perfekt timet slik at du rekker å reflektere over hvordan du ligger an, og hvordan beina og kroppen kjennes.

En stor del av løypa følger elven Seinen, her er det masse å se og et yrende publikum. Ved cirka 25 kilometer passerer du Notre Dame, og etter rundt 30 kilometer blir du belønnet med utsikt til Eiffeltårnet.

Deretter entrer du Bois du Bologne-skogen, her roer lydnivået fra publikum seg et hakk, og du får anledning til å grave djupt etter de siste kreftene. Allerede ved 40 kilometer kan du skimte Triumfbuen hvor målgang er – da gjelder det å holde igjen sluttspurten litt slik at du har krefter igjen på oppløpet.

Perfekt for sightseeing etterpå

Paris er den perfekte byen å rusle av seg stive maratonbein i. Det er mye å se på som tar fokus vekk fra gangsperren, og det er flust med fortauscafeer hvor du kan få en pustepause og litt restitusjonspåfyll. Temperaturen i Paris i starten av april er perfekt både for løping og sightseeing

Du er tatt vare på fra start til mål

Når du reiser til Paris Maraton med Springtime, får du mer enn bare en løpsopplevelse. Reisen varer minimum tre netter – du kan forlenge om du vil – og du slipper planlegging og logistikk og kan kun fokusere på å nyte reisen og å prestere i løpet.

Springtime arrangerer felles startnummerhentig, middag, frokostjogg, felles opplegg og assistanse fram mot starten av løpet, og ikke minst festmiddag etter løpet.

Springtime har designet en egen løpstrøye for deltakerne som reiser med dem til Paris Maraton.
Sponset innlegg
Årets mest leste løpesaker

Årets mest leste løpesaker


Kavalkader og mimring hører med på tampen av året. Blant våre løpende lesere er det tydelig at det er treningstips, skonyheter, myteknusing og inspirerende historier som fenger. Se de mest leste sakene fra 2022 her.

At Ingebrigtsen-gutta troner øverst på lista over de mest leste sakene i 2022 er kanskje ikke så rart, selv om artikkelen ikke handler om dem direkte, men hvordan du kan kopiere deres famøse motbakkeøkt.

Deretter følger en god miks av forskning og myteknusing, treningstips til halvmaratondistansen, som ifølge en undersøkelse vi har gjort er den mest populære distansen blant Runner’s Worlds lesere.

I tillegg får vi innblikk i historien til den imponerende Gabriella Mathisen og stjerneskuddet Mathilde Theisen.

Godt nytt løpeår fra oss i Runner’s World.