Inspirert av Jakob og co etter VM i Budapest? Piggskoene på markedet har fått en revolusjonerende oppgradering de siste årene. Fra stive, harde sko som nærmest dreper leggene dine, snakker vi nå tilstrekkelig demping og en formidabel respons, mye mer skånsomt for beina. Her er tre gode piggsko laget for mange runder på tartandekket. 

Piggsko er på ingen måte kun forbeholdt eliten. Her er tre av våre favorittmodeller akkurat nå. Gira på å teste en baneøkt? Her er tre baneøkter du kan bryne deg på! 

HOKA Cielo X 2 LD

Vekt: 108 gram

HOKAs nyeste piggsko for baneløp henter det beste fra asfalten og tar det med inn på tartanen.

Med karbonplate og et mellomsåleskum justert til fingerspissene, er Cielo X 2 LD en komfortabel og samtidig responsiv piggsko som ikke dreper leggene.

Skoen føles skånsom og overraskende stabil i svingene. Den ultratynne overdelen gnager ikke og sitter som støpt rundt vrista. LD står for Long Distance, som betyr at skoen passer best til distanser fra 3000 til 10 000 meter.

Saucony Cheetah

Vekt: 121 gram

Oppkalt etter planetens raskeste dyr på land, lanserer Saucony sin nye piggsko med store ord.

Endorphin Cheetah innbyr til fart med karbonplate og sitt energiske mellomsåleskum PWRRUN HG, som er det samme skummet Saucony bruker i Endorphin Elite.

Piggplaten er laget i Pebax-materiale og driver frasparket frem på forfot, som gjør at skoen gjør seg best på distanser mellom 800 og 3000 meter.

On Cloudspike 1500m / 10000m

Vekt: 1500m: 147 g / 10000m: 154 g (strl. 44,5)

Sammen med utøverne i On Athletics Club, har On laget to forskjellige piggsko – Cloudspike 1500m og Cloudspike 10000m. Begge modellene kombinerer CloudTec-teknologien som dempingsmateriale og Helion HF Hyperfoam i mellomsålen, som skrur energireturen opp på maks nivå.

Overdelen er lett og fleksibel, og selv for legger som ikke er vant til å sparke fra med forfoten, føles Cloudspike lett og komfortabel i steget.

Spesielt 10000-modellen føles nærmest som en lett og lav konkurransesko for asfalt, bare med pigger.