Sommertilbud: 3 utgaver til 99 kr

Sommertilbud: 3 utgaver til 99 kr


Få tre utgaver av magasinet Runner’s World rett i postkassa. Magasinet er fullt av treningstips, produkt- og skoguider, ernæring og kosthold, idrettsvitenskap, portretter med spennende profiler og mye, mye mer.

3 utgaver av Runner’s World – kun 99 kr!

Du får også tilgang til plussaker på runnersworld.no samt at du kan lese magasinet digitalt på nett.

Dette er inkludert:

 • 3 utgaver av magasinet Runner’s World rett i postkassen (verdi 297,-)
 • Full tilgang til plussaker på nett, samt digitale utgaver
 • Treningstips, idrettsvitenskap, ny forskning
 • Utstyrsnytt
 • Produkttester og guider
 • Portretter av inspirerende løpere
 • Kosthold og ernæring
 • Rehab/prehab
 • Mye, mye mer

Wave Rider 26 klar for ny sesong

Wave Rider 26 klar for ny sesong


25 år etter at den første Wave Rider gjorde sin debut i løpeverdenen, gjør Mizunos flaggskip seg klar for sin 26. sesong på norske løpeføtter. Før denne sesongen har Wave Rider 26 gjort markante endringer i oppladningen og forbedret flere av sine gode egenskaper.

Å ha hundredelene på sin side i kampen mot konkurrentene kommer ikke gratis. Gjennom et økt fokus på testing har Wave Rider jobbet mye med å utvikle responsen i mellomsålen.

Testresultatene fra oppkjøringen avslører at Wave Rider 26 aldri har hatt bedre respons. 

– Det viser at vi gjør mye riktig i hverdagen og fokuserer på en best mulig løpsopplevelse, forklarer Wave Rider 26 i en kommentar.


WAVE RIDER 26 (DAME)

 • Vekt: 235 gram
 • Dropp: 12 mm
 • Overdel: AIRmesh + DynamotionFit
 • Mellomsåle: Mizuno Wave + ENERZY
 • Yttersåle: X10 + SmoothRide
 • Premium innersåle for maksimal komfort
 • 100% veganvennlig

Wave Rider 26 har helt siden slutten av forrige sesong vært tydelig på at den ønsker mer av det innovative mellomsålematerialet Mizuno Enerzy.

For å bli en enda bedre løpesko har Wave Rider 26 derfor blitt både mykere og mer komfortabel enn sine forgjengere.

Klar for maraton

Nøkkelegenskapene fra tidligere sesonger er fortsatt en viktig del av Wave Riders identitet som løpesko. Lett og nøytral, samt fleksibel på forskjellige type underlag som grus, asfalt og tredemølle, har mye av æren for den gode kjemien mellom Wave Rider og Marit Bjørgen.

– Jeg ble veldig glad for å høre at Wave Rider ville ta en ny sesong og ikke legge seg på hylla helt ennå, forteller Bjørgen. 

– Det er bare få uker igjen til jeg skal debutere på maraton i New York, og da er jeg avhengig av gode og trofaste støttespillere i løypa.

For å være med helt der fremme når det virkelig gjelder, har Wave Rider kvittet seg med alle sømmene i forfoten. Tungekonstruksjonen i overdelen er også forbedret og sikrer Wave Rider enda bedre passform.


WAVE RIDER 26 (HERRE)

 • Vekt: 285 gram
 • Dropp: 12 mm
 • Overdel: AIRmesh + DynamotionFit
 • Mellomsåle: Mizuno Wave + ENERZY
 • Yttersåle: X10 + SmoothRide
 • Premium innersåle for maksimal komfort
 • 100% veganvennlig

Grønn løping

Med godt samarbeid fra Mizunos bærekraftige prosesser og resirkulerte materialer ser Wave Rider lyst på avtrykkene den vil etterlate seg i årene som kommer.

En ting er antall kilometer Wave Rider 26 ønsker å løpe, en annen ting er verdenen Wave Rider ønsker å løpe i. Målet om å bli klimanøytral står skrevet i store bokstaver på kjøleskapsdøra hjemme hos løpeskoen, som derfor går en ny sesong i møte som 100% veganvennlig.

Finn ditt par Wave Rider 26 her!

Finn roen og løpefreden i naturen

Finn roen og løpefreden i naturen


Om du løper en tur på stien, er det lett å høre skogens ro. Nå vil ASICS gjøre veien til terrenget enklere med sin nye hybridkolleksjon Nature Bathing.

ASICS’ nye sko- og kleskolleksjon Nature Bathing er inspirert av det japanske uttrykket “shinrin-yoku”. På norsk kan det oversettes til “et besøk til skogen for å slappe av”. For at flere skal kunne dra på avslappende besøk i naturen har fire av ASICS’ mest populære løpesko blitt spesialutstyrt med den nye, terrenginspirerte ASICS LITE-gummisålen som gir ekstra grep og slitestyrke. 

For mange løpere er høsten også starten på terrengsesongen. Men de færreste av oss har fine sti- og skogsløyper rett utenfor døra vi bor. 

– Vi ser at flere og flere beveger seg ut at bygatene og heller løper i skog og mark for å oppleve skjønnheten og roen naturen tilbyr. De trenger derfor ikke bare sko som passer til tradisjonell løping på vei, men også til terrengløping, forklarer Linda Van Eken i ASICS. 

Med slike praktiske hybridsko blir overgangen mellom veien og terrenget enkelt og problemfritt. 

– For å gi flere muligheten til å oppdage naturen med løpesko på beina, har vi utviklet en serie med sko som kombinerer dempingen, stabiliteten og spensten fra våre mest populære løpesko, med ekstra robusthet og økt grep for løping i terreng.

Ny og fleksibel yttersåle

For å sikre mest mulig fleksibilitet med hvilket type underlag du legger dine løpeturer til, har skoene i Nature Bathing-kolleksjonen fått ny yttersåle. Gummisålen ASICS LITE består av et nytt design som sikrer bedre friksjon og grep på mer utfordrende underlag. 

Samtidig er designet på yttersålen utformet uten store og dype knaster. Det gjør at skoen også fungerer vel så godt på grus og asfalt. Den robuste yttersålen fungerer derfor meget godt til løpeturer hvor du løper innom forskjellige typer underlag, samt løpeturer som kun går på sti eller grus. 

Bokstavene TR står for transition og beskriver overgangene mellom terrenget og asfalten. Sett bort ifra yttersålen, har alle de fire skoene de samme, gode egenskapene som de vanlige utgavene av skoene.

Fresh og fin i Fujitrail

I tillegg til de fire utvalgte løpeskoene, består Nature Bathing-kolleksjonen av et komplett løpesett for både damer og menn. Den langermede toppen i ASICS’ velkjente Fujitrail-design er lett og hurtigtørkende. Den tynne genseren gjør seg godt til løpeturene hvor du trenger et ekstra lag på overkroppen. 

Der herrekolleksjonen består av en komfortabel shorts, inneholder damekolleksjonen en funksjonell sprintershorts.

Det derimot begge kjønn har til felles er Fujitrail-anorakken. 

Den allsidige og stilige helårsjakken beskytter mot vind og regn, og har et praktisk luftesystem bak på ryggen. Alle Fujitrail-produktene i Nature Bathing-kolleksjonen er laget av minst 50% resirkulert materiale. 

Mye mølle for penga

Mye mølle for penga


Mobech Treningsspesialisten har gjort nordmenn sterkere siden 1893. Nå skal de også få oss i bedre løpeform med tre nye tredemøller fra Master Fitness. Og her snakker vi tre utfordrere på det norske møllemarkedet.

Høsten er her og vi nyter krisp luft og kjølige morgenturer mens vi belager oss på mer innendørstrening om bare få strakser.

Ifølge en undersøkelse gjennomført av Runner’s World for Mobech, svarer hele 74 prosent av respondentene at de bruker tredemølla om høsten, mens 99 prosent bruker mølla om vinteren.

Pris er avgjørende

Ja, en tredemølle er en investering i egen helse, og trekker du fra hva du ville brukt på treningssenter, er det ikke mye som skal til før det går opp i opp. Likevel er det ingen hemmelighet at en god tredemølle koster litt. Vi spurte leserne våre hva de er villige til å betale for en tredemølle, og 40 prosent svarer at de godt kan bruke mer enn 10 000 kroner, men svarprosenten daler godt når vi bikker 20 000 kroner.

Tredemøllene fra Master Fitness som Mobech Treningsspesialisten leverer, har alle en fornuftig pris, alt av funksjoner du forventer fra en mølle – og ikke minst, de leverer alle god løpsfølelse.

Master T22 – perfekt hjemme i stua

Dette er en klassisk «mye mølle for penga»-mølle. Her får du alt du trenger i en tredemølle, uten noe særlig ekstra. Perfekt for deg som trenger en enkel mølle som tar lite plass, og som du samtidig kan få gjennomført ordentlige kvalitetsøkter på.

Toppfarten, stigningen og stabiliteten er overraskende god med tanke på hvor nett og rimelig denne mølla er. Denne passer godt til deg som bruker mølla en god del, men ikke daglig.

 • Toppfart: 18 km/t
 • Sammenleggbar: ja
 • Båndbredde: 46 cm
 • Stigning: 15 %
 • Stabilitet: God, også i toppfart.
 • Demping og løpsfølelse: God
 • Pris: 12 700 kr

Master T25 – for deg som bruker mølla mye

Denne mølla er perfekt for deg som vil ta det et lite hakk opp fra T22, og da snakker vi et hakk opp på det aller meste: Litt bredere bånd, litt raskere toppfart, litt bedre løpsfølelse, litt bedre stabilitet i rask fart, og litt flere funksjoner – som for eksempel at den er kompatibel med pulsbeltet ditt.

Også denne mølla går innunder kategorien «mye mølle for penga». For bare en liten prisøkning fra T22 får du en solid oppgradering i T25. Til tross for at den er stabil og solid, er den fortsatt nett og sammenleggbar, og vil ta lite plass selv hjemme i stua.

Master T25 er i tillegg kompatibel med Zwift, og er kort oppsummert en toppmodell for hjemmebruk som vil tilfredsstille de aller fleste løpere.

 • Toppfart: 20 km/t
 • Sammenleggbar: ja
 • Båndbredde: 51 cm
 • Stigning: 15 %
 • Stabilitet: Veldig god, også i toppfart.
 • Demping og løpsfølelse: Veldig god
 • Pris: 15 000 kr

Master T55 – for deg som elsker mølleløping året rundt

Her snakker vi luksusmølle med flatskjerm som passer til deg som gjerne tyr til mølla daglig året rundt. Denne tåler mye bruk, så her kan gjerne hele familien være møllefantaster. Motoren er rolls royce, en såkalt AC-motor i motsetning til DC-motoren vi finner i de to foregående modellene. AC-motor er samme type kraftige, slitesterke motor som du finner i treningssenter-møllene, og gjør at T55 tåler mye bruk over lang tid.

På Master T55 kan du lade mobilen, få vifteluft i ansiktet når du løper, og det er god plass til å plassere mobil, drikkeflaske og andre ting foran på mølla. Den er også kompatibel med pulsbeltet ditt, slik at du får opp hjertefrekvensen på skjermen.

Denne mølla er ikke sammenleggbar, så den passer best til deg som har et treningsrom. Toppfarten er den samme som på T25 – 20 km/t – mens båndbredden på T55 er på hele 56 centimeter, så dette er robuste saker.

 • Toppfart: 20 km/t
 • Sammenleggbar: ja
 • Båndbredde: 56 cm
 • Stigning: 15 %
 • Stabilitet: Veldig god, også i toppfart.
 • Demping og løpsfølelse: Veldig god
 • Pris: 24 200 kr

Se testen av de tre møllene her

Runner’s World har besøkt Mobech Treningsspesialisten og testet de tre møllene fra Master. Se filmen her:

The North Face med artsy kolleksjon

The North Face med artsy kolleksjon


The North Face teamer opp med den spanske kunstneren og terrengløperen Fernando Elvira. Resultatet er en kolleksjon som både er fantasifull, unik og prestasjonsrettet – og som gjør at du skiller deg ut på stien.

Som terrengløper vil tankene vandre på kryss og tvers, akkurat som stiene bukter seg endeløst rundt. Det vil være høye topper og det vil være dype daler. Det vil komme øyeblikk hvor du tenker at du har møtt veggen, du har ikke noe mer å gi og vil bare legge deg ned …

Så skjer det noe!

Både kropp og hode føles lettere og beina flyter videre. Tankene er igjen opphengt i omgivelsene og ikke smertesignaler fra kroppen.

Alt dette gjenspeiles i den nye kolleksjonen The North Face X Elvira.

Mønster med mening

I terrengløpekolleksjonen The North Face X Elvira finner du unike prints og mønstre, hvor hvert symbol representerer en tanke eller et øyeblikk fra stien, sett fra perspektivet og tankesettet til en ultraløper.

Det er topper og daler, med- og motbakker, blindveier og nye begynnelser. Akkurat som på en løpetur.

Fordi selv løperen med de seigeste beina og løperen med de beste forberedelsene må vike for løperen med den sterkeste pannebrasken. Den faktiske utfordringen overvinnes i hodet, det er det som befinner seg på innsiden som får deg over målstreken.

Jakken som har alt

The North Face x Elvira inkluderer blant annet Flight-seriens jakke, kalt Lightriser Futurelight. Dette er en løpejakke som har alt: Den er vanntett, pustende og superlett. Hetten kan snøres sammen, og jakken kan enkelt pakkes sammen i sin egen lomme.

Her får du beskyttelse mot elementene, samtidig som refleksdetaljene også gjør deg synlig.   

En sko for lange dager på stien

I tillegg har Fernando Elvira utsmykket den populære terrengskoen Flight VECTIV som nå er å finne i limited edition.

Flight VECTIV er verdens første terrengsko med karbonfibersåle, og gir deg lett vekt, god respons og raus demping over lange distanser i terrenget. Overdelen er i slitesterk – og nå fargesprakende – mesh forsterket med Kevlar.

Rundt mellomfoten er det lagt inn ekstra forsterkinger for bedre stabilitet i terrenget. Rocker-geometrien gir deg en effektiv stegavvikling og en god rull framover i steget.

Den nevnte karbonfiberplaten ligger tett opp mot foten og bidrar både til respons, men også til beskyttelse av foten mot spisse steiner i underlaget. Flight VECTIV har et drop på 6 mm.

I tillegg til flaggskipmodellen Flight Vectiv, har Elvira også fått leke seg med mønster på to andre terrengskomodeller: Flight Infinite og VECTIV Eminus.

Lettere og mer respons i tredje generasjon Novablast

Lettere og mer respons i tredje generasjon Novablast


– Komboen av lav vekt, demping og respons er fortsatt helt suveren, om ikke enda bedre enn tidligere. For vår testløper var de nye oppgraderingene i ASICS Novablast 3 var tydelige allerede etter et par meter.

Med en nytt og sprekt origami-design og sin nyeste skumteknologi tar ASICS sin etterhvert meget populære mengdesko Novablast sikte på å nå nye høyder. 

Sammenlignet med forgjengeren, har tredje generasjon i den voksende Novablast-familien blitt enda lettere. For damene har skoen gått ned fra 225 gram til 220 (i str US 8), mens herremodellen har blitt kuttet til 253 gram fra sine 275 gram (str US 9) i Novablast 2

Droppet på 8 mm er fortsatt det samme, og den stødige sålebasen i yttersålen har ikke gått sin vei. En av de større endringene mellom den første og andre Novablast, var stabiliteten og støtten rundt ankelen. I tredje utgave har hælpartiet fått et mer støttende design for å gi bedre kontroll i stegavviklingen. 

Tettere overdel

– Jeg tenkte ikke noe over det da jeg så skoen, men den lille vingen på pløsen har stor betydning. At en så liten detalj kan gjøre en såpass stor forskjell hadde jeg ikke trodd, forteller testløper Ole Martin i Runner’s World. 

Den lille vingen – også kalt ASICS’ Notch Tongue Construction – er en av nyhetene med Novablast 3.

I praksis betyr det at en spesialutviklet vingekonstruksjon er tilpasset og integrert som en del av pløsen som ligger under lissene. 

Denne diskré detaljen forbedrer skoens passform, i tillegg til å sørge for at de forskjellige trykkpunktene i overdelen fordeler seg jevnt utover foten. 

– Foten sitter utrolig bra på plass i skoen. Det føles som at skoen bare henger seg på og blir med dit foten vil, uansett hvilken retning det måtte være, beskriver Ole Martin.

– Overdelen er myk, samtidig som den har godt hold over vrista. Den bidrar til at skoen føles stabil og trygg å løpe i. 

Minst 75% av overdelen, inkludert det nye mesh-materialet, er laget av resirkulerte materialer. 

Ny mellomsåle

FF Blast er bare 2021. Nå snakker vi FF Blast Plus. 

Det nye mellomsålematerialet er hovedgrunnen til at Novablast 3 har blitt lettere. Å knapt veie mer enn en sjokoladeplate har tidligere vært en egenskap som bare de raske konkurransesko kunne smykke seg med. 

– Novablast 3 har alltid føltes lett å løpe i. Det går liksom ikke an å ikke bli i godt humør av å løpe med den, forteller Ole Martin.

Oppdateringene i Novablast 3 skal gi en enda mer livlig løpsfølelse. Dermed har den japanske skoprodusenten introdusert nytt dempingsmateriale, en milimeter ekstra skum i hæl og forfot og en helt egen Trampoline Pod i yttersålen.

– Jeg kjenner det er mer bounce og sprett i denne. Den gode responsen skyter steget fremover, både fra hælen og fremme i forfoten. 

Novablast 3 være et strålende alternativ for dine varierte løpeturer i forskjellige hastigheter. Den har god nok demping til rolige turer, uansett om de er korte og lange. Responsen og energireturen gjør Novablast 3 også til et fullverdig alternativ til løpeturene i høyere fart.

Les mer og kjøp ASICS Novablast 3 her