Å nå sine mål som løper, beviser at du er i stand til å nå mål også på andre områder i livet. Uansett om det dreier seg om ditt sosiale, personlige eller profesjonelle liv –løpingen kan hjelpe deg. Her er syv eksempler på hvordan løping hjelper deg til å bli et snillere, sterkere, og generelt bedre menneske:

1. Løping bygger mental styrke
Akkurat som vi har skrevet i innledningen, gir løpingen økt selvfølelse og trygghet på at du kan klare mer enn du tror.

2. Løpingen hjelper deg med å se det positive i vonde opplevelser
Som løper lærer du å sette pris på utfordringer og smertefulle opplevelser. Du vet at du kommer styrket ut av det, på flere ulike plan. Dette kan overfører til andre områder i livet, også.

3. Løping gjør deg bedre på å håndtere endringer
Før du begynte med løping tenkte du kanskje at «nei, løping er ikke noe for meg». Nå, derimot, er du helfrelst, og løpingen har gitt deg mange uforglemmelige opplevelser. På samme måte som at løpingen har åpnet nye dører for deg, kan du få mange andre gode opplevelser hvis du bare tør å ta utfordringer!

4. Løping gir økt selvfølelse
Å gang på gang klare ting som du opprinnelig trodde var umulig, gir økt selvtillit. Denne troen på deg selv kan du ta med videre til andre aspekter av livet. Kanskje er det andre ting du trodde du aldri skulle greie, som du klarer å gjennomføre likevel?

5. Løping setter i gang kreativiteten
…Rekk opp hånden, alle som har løst problemer på løpetur!

6. Løping bygger vennskap
Selv om løping i seg selv er en individuell idrett, er samholdet mellom løpere helt fantastisk. For ikke å snakke om alle de fantastiske løpegruppene der ute! Her kan du virkelig få mange gode venner, samt plukke opp nyttige tips som gjør at du presterer bedre enn noensinne.

7. Løpingen gjør deg mer ydmyk
Som løper vil du, dessverre, møte på nedturer, utfordringer, og slit. Disse opplevelsene er viktige erfaringer, som du kan bruke ellers i livet også.

Ingen grunn til ikke å snøre på seg løpeskoene, altså! Ha en fin uke!