God demping, lav vekt, stabil passform og energisk mellomsåle. Ingrediensene i ASICS Novablast 2 er farlig nærme den optimale oppskriften på en allround løpesko.

ASICS har truffet mange løpehjerter med sin Novablast-serie. I den første versjonen av Novablast, var spesielt responsen i mellomsålen sammen med god demping to av de største årsakene til at Novablast ble en av favorittene på skohylla.

I Novablast 2 har ASICS beholdt det lette og spretne Flytefoam Blast-materialet i mellomsålen. Den skånsomme støtdempingen er fortsatt svært myk, akkurat som overdelen.

Novablast 2 har også klart å holde seg på vekta, som jo er en seier i seg selv. 

Dette er nytt med Novablast 2

Droppet i den andre utgaven har gått ned fra 10 mm til 8 mm. Det er da høyden på hælen som er senket fra 32 til 30 mm, for at skoen skal bli mer stabil.

Og det er stabilitet som er nøkkelordet her. I hælkappen har ASICS puttet inn noe de kaller for TPU-stabilisator. Den stabiliserer foten og gir en mer stødig stegavvikling, uten å ta bort noe av den smidige, responsive løpsfølelsen.

Og det er akkurat dette er skoens beste egenskap. 

En rolig joggetur på kanskje litt tunge bein, føles ikke bare lettere og mer komfortabel med Novablast 2. Hvert løpesteg føles også stabilt, det er trygt og godt for ankelen og akillesen hele veien. 

Skoens passform, spesielt i overdelen virker smalere.

I første utgave opplevde jeg at tåboksen var for stor, men Novablast 2 holder foten på plass der den skal, uten å bli tung eller klumpete.

Snøringen gnager ikke, og pløsen under lissene er ikke for tynn, slik andre skoprodusenter har sett seg nødt til for å kutte vekt.

Yttersålen har også fått en oppgradering og fått et slitesterkt gummi som gir et bedre grep enn første utgave. 

På løpeskomarkedet finnes det knapt en sko uten pustende overdel, som Marius Bakken ville sagt, det har blitt gjengs.

I tilfellet Novablast 2, oppleves overdelen ganske sårbar. Mesh-stoffet holder ikke en dråpe regn ute, så får man bestemme selv hvor viktig det er med solid overdel.

Novablast 2 er en godværssko, med andre ord best i stabilt møllevær og pent joggevær. 

Hva passer Novablast 2 best til?

Den beste økta for ASICS Novablast 2 er en rolig mil. Med sin ypperlige komfort og stabilitet, bør du bruke Novablast når du vil ha en skånsom økt for beina, uten å ta bort den gode, morsomme løpsfølelsen.

Den gode støtdempingen tar godt vare på beina også under langturene, som du til og med kan løpe i et raskere, mer moderat tempo, takket være den gode energireturen og responsen i mellomsålen.