«Jack of all trades», heter det, gjerne etterfulgt av «master of none». Pumas nyhet ForeverRUN Nitro er derimot en master of all trades. Her leveres det på alle områder, og skoen lever opp til lovnaden om komfort, stabilitet og løpsfølelse til alle typer løpere, på alle typer løpeturer.

Det er lett å glemme hverdagsskoene i karbonskosirkuset. Men det er jo tross alt hverdagene – og hverdagsløpeturene – det er flest av.

Pumas nyhet denne våren er den skoen du alltid kan ty til – en allsidig hverdagssko som leverer trofast til døden skiller dere ad.

Trygg guiding i steget

De gammeldagse stabilitetsskoene har vi heldigvis for lengst sagt farvel til. Det er slutt på at skoene skal endre på hvordan vi løper. Dagens sko innenfor stabilitetssegmentet er mer subtilt støttende og gir deg guiding i steget.

Denne egenskapen har Puma finpusset og mestret elegant i den allsidige skoen ForeverRUN Nitro. Skoen føles trygg og stødig på, uten at det på noen som helst måte kompromisser med løpsfølelsen.

Tryggheten og stabiliteten kommer dels fra Pumas RUNGUIDE-system som omslutter hælkappen som et forsterkende lag. I tillegg bidrar overdelens faste og komfortable passform til at foten sitter godt på plass

Vi digger PUMAGRIP

Mange norske løpere har allerede merket seg yttersålen til Puma, Puma Grip. Gummiblandingen er som skapt for nordiske forhold med variert vær og føre, og man kan ofte se løpere ty til Puma på føttene når det er et tynt snølag ute med glatte partier.

Både friksjonen fra gummien og sålemønsteret bidrar til et godt grep og løfter ForeverRUN enda et hakk opp på allsidighetsskalaen.

– Hvis jeg for eksempel skal på ferie og skal pakke med meg én sko, så ville jeg tatt med Puma ForeverRUN. Den vil takle alt av underlag, den vil takle lange rolige turer, og den vil fint henge med på raskere økter også, sier testløperen vår.

Demping og dytt

Nitro-skummet til Puma sørger for snerten og holdbar demping og sålebasen er god og bred både under hæl og forfot, noe som bidrar ytterligere til den trygge, stabile følelsen.

Sålens geometri gir deg en god dytt framover i frasparket og legger til rette for kvikk og effektiv løping.

PUMA ForeverRUN

  • Drop: 10 mm
  • Stack: 36 mm / 26 mm
  • Vekt: herre 274 g / dame 224 g
  • Pris: 1800 kr

Formidabelt forarbeid

I utviklingen av ForeverRUN har Puma gått grundig til verks med arbeidet både i laboratoriet og ute på testbanen. 196 løpere har tilbakelagt over 75 000 kilometer (!) i skoene, hvilket utgjør Pumas mest grundige forarbeid til nå. Og dette merkes! Skoen er helt upåklagelig hva passform og komfort gjelder.

Studien basert på forhåndstestingen av skoen fant at ForeverRUN kan skilte med bedre stabilitet og støtdemping enn lignende sko.

Kongen av komfort

Overdelen i Puma ForeverRUN er tynn, relativt fast og ekstremt komfortabel. Den er utviklet i samarbeid med de ortopediske ekspertene i Kaiser Sport & Ortopædi.

– Å utvikle en overdel som gir en god løpsopplevelse for alle løpere er vanskelig, men gjennom et unikt samarbeid med Puma har vi etter mange runder med prototyper kommet frem til det vi mener er perfeksjon. Alt er designet, laget og formet for hånd, og deretter digitalisert og perfeksjonert for en uforglemmelig løpsopplevelse, sier CEO for Kaiser Sport og Ortopædi, Jan Steinicke.

– Vi vet at alle løpere løper forskjellig, og det er helt i orden, men vi ønsker å legge til rette for at løpere kan løpe med en sko som passer alle. Her får du en sko som kombinerer støtte og demping, og som gir deg effektiv løping i kilometer etter kilometer, sier Erin Longin i Puma.