Puma Fast-R Nitro Elite er ikke som andre konkurransesko. Skoens særegne design og strålende løpsfølelse overlater ingenting til tilfeldighetene når du vil få ut ditt fulle potensiale på konkurransedagen.

Å stå på startstreken et par minutter før et løp er en spesiell følelse. I en finurlig miks av nervøsitet og forventning, gjelder det å finne noe du kan stole på. En fartsholder, et treningsopplegg, et skopar fra den øverste hyllen. Fast-R Nitro Elite fra Puma gir deg akkurat den ultimate fartsfølelsen du fortjener.

Overdelen består av et ultralett monomesh-materiale som sitter som støpt på foten. Passformen over vrista og i tåboksen er mykt, men tettsittende, og låser foten på en svært komfortabel måte. Et av de mange høydepunktene med Puma Fast-R Nitro Elite er pløsen og lissene. Et stretchy, sokkelignede stoff henger fast i overdelen og legger seg tett og godt under lissene – som er strammere nederst enn helt øverst under ankelen. Det gir en dynamisk og suveren passform som rett og slett må oppleves!

Puma Fast-R Nitro Elite

Sålehøyde: 38 mm

Dropp: 8 mm

Vekt: 154 gram (UK 4,5) / 194 gram (UK 8)

Unik løpsfølelse

Til tross for en forholdsvis høy sålehøyde på 38 mm, oppleves Fast-R som en sko som gir god kontakt med underlaget. Den raske stegavviklingen gir god flyt og herlig løpsfølelse på strake sletter, uten at skoen føles ustabil i svinger eller rundt gatehjørner. 

Den todelte konstruksjonen mellom hæl og forfot i Fast-R Nitro Elite er for det første helt ulik noen annen løpesko. Blikkfanget går umiddelbart til skoens kompromissløse design, og det er umulig å ikke begynne og leke med tanken på hvordan skoen føles å løpe med.

For det første er det nærmest umulig å legge merke til sålens aggressive profil når du løper. Verken i rolig fart eller i raskere tempo føles det ut som noe mangler under foten – snarere tvert i mot. 

Respons i toppklasse

Den lave vekten på 218 gram understreker at ingenting er overflødig ved Fast-R Nitro Elite. Med EVA-skum i hælpartiet gir skoen god og ganske så myk støtdemping. Det gir god komfort og bedre holdbarhet, sammenlignet med skummaterialet i forfoten – Nitro Elite – som er Pumas raskeste skum, basert på Pebax. Og det merkes. I det du sparker fra med forfoten kjenner du den raske snerten i stegavviklingen som driver deg fremover med formidabel energiretur. 

Legg til enda bedre respons fra karbonplaten kalt Pwrplate, som er stivere enn i andre karbonsko fra Puma, så har du en fullblods løpesko uten noen begrensninger.

Denne kombinasjonen av respons og rask løpsfølelse fra mellomsålen og hælpartiets mykere skum gjør Puma Fast-R Nitro Elite til en meget god løpesko for flere distanser. Skoen føles mer enn lett og rask nok til kortere løp som 5 og 10 kilometer, samtidig som den er robust nok og har nok demping til lengre løp som halv- og helmaraton.