Selv om målområdet var stengt og alle i publikum hadde dratt hjem da Martin og Espen løp i mål etter 80 kilometer i Ecotrail, var det aldri et alternativ å bryte. 

Ateam Consulting er ikke som alle andre IT-selskaper. Alle de 16 ansatte sto nemlig klare på startstreken da Ecotrail ble arrangert i Oslo i slutten av mai.

Etter at tre av de ansatte løp Ecotrail for første gang i fjor, ble rett og slett alle de ansatte i firmaet inspirert til å bli med og løpe Oslos vakre terreng- og ultraløp i 2024.

13 av de 16 ansatte meldte seg på løpets lengste distanse, 80 kilometer – hvor kun én av dem har gjennomført et maraton tidligere, mens resten ikke har løpt særlig lenger enn 30 kilometer før.

– Vi bare bestemte oss

– Vi har et stort fokus på fysisk aktivitet og å utfordre oss selv. Men Ecotrail er by far den villeste utfordringen vi til nå har begitt oss ut på, forteller Oddbjørn Rogne i Ateam Consulting.

– Vi har en kultur der vi legger til rette for at folk skal utfordre seg og oppleve hvordan det er å gå utenfor komfortsonen.

Oddbjørn understreker at ingen i Ateam Consulting ser på seg selv som løpere på noe vis, men som helt vanlige folk.

– Vi bare bestemte oss for å se hvor mye vi kunne utfordre oss selv og hvor syke ting vi kunne klare med gode forberedelser.

29 kilometer som lengste løpetur

Av totalt 13 startende fra Ateam Consulting på 80 kilometer, var det 10 løpere som løp over målstreken på Vippetangen. Bestetiden på 80 kilometer var 10 timer og 56 minutter.

Blant dem som ikke kom i mål, var Adrian Enger. I 2022 veide Adrian over 130 kilo. Før han sto på startstreken til Ecotrail var 29 kilometer det lengste Adrian hadde løpt, i tillegg til et par løpeturer på 15 kilometer.

På imponerende vis løp Adrian hele 50 kilometer før han ga seg og brøt løpet, uten at han var misfornøyd med sin prestasjon.

– Jeg er stolt av at jeg klarte å løpe 50 kilometer. Nedturen av å bryte løpet gikk fort over. Det er det absolutt lengste jeg har løpt i hele mitt liv, og jeg er veldig motivert til å fortsette reisen min, forteller Adrian. 

Opplev stemningen fra Ecotrail Oslo her:

– Det var rørende

– Det er som å gå gjennom et helt liv i løypa der. Du må komme deg gjennom motgang og pushe videre, selv om det gjør vondt, beskriver Mark, etter å ha løpt 80 kilometer under 11 timer.

Oddbjørn Rogne hadde som mål å fullføre Ecotrail 80 kilometer på 13 timer. Men allerede etter 11 timer og 47 minutter løp Oddbjørn over målstreken.

– Så vakkert, så vondt. Det var rørende å komme i mål. Et fantastisk arrangement. Stor takk til alle nydelige frivillige folk som gjør dette mulig og tar vare på oss i løypen, forteller Oddbjørn.

– Aldri et tema å bryte

De to siste som fullførte kom i mål etter 15 timer og 12 minutter – etter at målområdet var pakket ned og publikum hadde reist hjem – uten at det la noen demper på mestringsfølelsen.

Selv om målområdet var stengt og alle i publikum hadde dratt hjem da Martin Østhagen og Espen Halvorsen løp i mål etter 80 kilometer i Ecotrail, var det aldri et alternativ å bryte.

– Vi måtte be noen hente ut sekkene våre før målområdet stengte, da vi skjønte vi kom til å komme langt bak tidsfristen på 13 timer og 30 minutter. Men det var aldri et tema å bryte, vi skulle i mål, forteller Espen. 

– Espen slet med et dårlig kne, så det var enormt sterkt at han kom seg i mål, skyter Martin inn.

Sammen som gruppe ser Ateam Consulting tilbake på deltakelsen i Ecotrail 2024 som en stor suksess. At IT-selskapet synes det er gøy å ta en utfordring er det ingen tvil om.