Oppsiktsvekkende oppdatering

Oppsiktsvekkende oppdatering


Med Elite Active 75t har Jabra oppdatert sine Elite Active 65t, ørepluggene som fikk terningkast seks i vår forrige test.

Nykommeren fra Jabra skuffer på ingen måte denne gangen heller. Oppdateringen medfører blant annet nesten dobbelt så lang batteritid til tross for mindre størrelse.

Design og etui 

Disse pluggene har den samme, gode finishen som forrige testvinner og kvalitetsfølelsen er meget god. Etuiet er betraktelig mindre i størrelse og vekten på bare etuiet er redusert med over 20 % sammenlignet med Elite Active 65t, basert på våre egne veiinger.

Den matte utførelsen på både plugger og etuiet er bevart, men vi har et inntrykk av at den på Elite Active 75t er mer motstandsdyktig mot finger- og fettmerker.

Lokket på etuiet er blitt enklere å betjene og holdes på plass av en solid magnet. Det samme gjør pluggene når de plasseres på sine respektive plasser i etuiet. Magnetene som holder fast pluggene er kraftigere enn på forgjengeren og man trenger ikke være redd for at pluggene skal falle ut dersom lokket åpnes utilsiktet i lomma eller veska.

Det er også en smart funksjon at det er plassert magneter i selve pluggene. Dette gjør at pluggene finner hverandre dersom man for eksempel har dem liggende løst i en jakkelomme.

På baksiden av etuiet er det indikatorlys som viser gjenværende batteritid: grønt, gult eller rødt. Når man åpner lokket på etuiet, er det tilsvarende indikatorlys på hver av pluggene, i tillegg til et raskt blått lys som indikerer blåtanntilkobling.

Lading foregår ved hjelp av USB-C. Fulladet varer pluggene 7,5 timer ved normal bruk og det er tilstrekkelig batterikapasitet i etuiet til å lade opp pluggene nesten tre ganger – det vil si at man har bortimot det dobbelte av spilletiden til Elite Active 65t i denne oppgraderte versjonen.

Komfort og passform 

I forrige test ble passformen fremhevet som spesielt god ved Jabra-pluggene, i tillegg til det faktum at de er helt trådløse. Passformen er om mulig blitt enda bedre med Elite Active 75t og de er selvfølgelig fortsatt helt trådløse.

Jabra har redusert størrelsen på Elite Active 75t med 20 % sammenlignet med Elite Active 65t. Dette gjør pluggene meget nette og når vekten per plugg også er redusert med nesten 30 %, så sitter man igjen med øreplugger som sitter som støpt i øret.

I esken følger det med tre par gummiplugger (silikon) i ulike størrelser. Jabra kaller de EarGels, og på testeren sitter den mellomste størrelsen akkurat slik man vil at øreplugger skal sitte; de isolerer øregangene fra omgivelsene og gir lyden fra pluggene fritt spillerom innover til trommehinnen.

Funksjoner og brukervennlighet 

Jabra Elite Active 75t er som skapt for en aktiv livsstil. De er vanntette (IP57-sertifisering) og har to års garanti mot støv og svette. Når vi i tillegg vet at batterikapasiteten er svært god, så er dette øreplugger du kan ha med deg overalt.

Ørepluggene kontrolleres ved hjelp av to knapper, én knapp på hver plugg. Knappene er lette å betjene med pekefingertuppene og gir tydelig respons når man trykker dem inn, og det er ikke nødvendig å trykke pluggene «inn i øret» for at man skal få respons, slik vi har opplevd med andre plugger vi har testet tidligere.

Høyreknappen starter og pauser musikken, samt justerer volumet opp når man holder den inne. Venstreknappen skrur HearThrough på eller av, og justerer volumet ned når man holder den inne. HearThrough er en funksjon som gjør at du kan ta inn lyd fra omgivelsene uten å ta pluggene ut av øret, samtidig som musikken eller podcasten fortsetter å spille. Du kan også kommunisere med Alexa, Siri og Google via et tastetrykk.

Skulle ikke disse forhåndsprogrammerte funksjonene falle helt i smak, er det mulig å endre på innstillingene i Jabras strømlinjeformede og smakfulle app, Sound+.

Lyd 

Og det bringer oss over til det neste høydepunktet ved disse
ørepluggene: lyden. Den er suveren! Du vil bare la deg rive med når Elite
Active 75t øser ut av sin krystallklare lydgjengivelse og engasjerende bass.
Enten du hører pop, rock, house, akustisk, eller podcast, så er lyden helt
fantastisk. I Jabra-appen kan man også velge mellom flere ulike lydprofiler
eller opprette egne, slik at lydopplevelsen kan skreddersys etter personlige
preferanser. Den gode passformen gjør at man ikke savner aktiv støydemping og lyden
i telefonsamtaler fungerer også meget godt.

Egnethet for løping 

Med overlegen passform og fabelaktig lyd får selvfølgelig
Jabra Elite Active 75t full pott når det kommer til egnethet for løping. Legger
man til at de er vanntette og har lang batteritid, så gir disse ørepluggene oss
den beste opplevelsen vi har hatt når det kommer til musikk på trening. Vi kan trygt
anbefale disse ørepluggene til korte og lange løpeturer, både innen- og
utendørs.

Løp som eliten

Løp som eliten


Når hver kilometer teller i det lange løp kan WOODWAY gjøre dem bedre.

En treningsøkt er for oss forbundet med kvalitetstid, egentid, mestring og investering i egen helse. Ord som er forbundet med utvikling og fremgang.

Vi løpere har valgt løping fordi vi vil holde det ukomplisert. Beina skal flyte, båndet skal gå. Når du vil øke farten, er båndet med deg. Når du vil presse deg til det ytterste, samarbeider mølla og legger til rette for at du kan hente ut alt du har å gi.

Når du tørker svetten av displayet, er det som for å takke kameraten for god pushing gjennom hele økta. Når du passerer mølla på vei ut av huset om morgenen, er det som for å si «sees snart, og da skal jeg gi deg ytterligere konkurranse».

Men den perfekte treningspartner vil aldri la deg vinne overlegent, den vil fortsette å pushe og bidra til stadig utvikling.

Særegen kvalitet

Utviklerne av WOODWAY har tatt i bruk unike metoder for å gjøre løping på tredemølle desto mer skånsom, komfortabel og luksuriøs. De har utviklet et type bånd som glir på et kulelagersystem fremfor den tradisjonelle platen andre møller bruker.

Båndet veier hele 45 kilo, og i kombinasjon med WOODWAYs kulelagersystem sørger dette for en unik løpsopplevelse. Du kan til og med løpe barbeint uten å være redd for å få gnagsår fra båndet.

En mølle som gjør deg bedre

Mykheten i båndet som kulelagersystemet gir, legger til rette for at du kan løpe med god biomekanikk og løpsøkonomi. WOODWAY  kom frem til at mengden mykhet i båndet er ideell for å redusere skaderisiko for løperen til det minimale, men også de tekniske delene blir utsatt for mindre slitasje.

En WOODWAY-mølle er med andre ord en investering i egen helse og løpeglede – holdbarheten er opp til ti ganger lenger enn andre møller, og forbruket av elektrisitet er lavere. I det lange løp kan lønne seg å gå for produktene fra øverste hylle.

Som eliten

WOODWAY brukes av toppidrettsutøverne på Olympiatoppen som må kunne stole på at møllene tåler mye og hard bruk. De håndlagde, skreddersydde WOODWAY-møllene er ment for deg som kun synes det beste er godt nok, og som vil det beste for kroppen din. Møllene er utviklet for å simulere følelsen av å løpe ute i naturen, så med andre ord er dette tredemøller som ikke inngår kompromiss på hverken løpegleden eller kvaliteten.

4Front fra WOODWAY

 • Det patenterte båndet er laget av vulkanisert gummi.
 • Mindre friksjon i båndet gir 20 % lavere strømforbruk sammenlignet med tradisjonelle tredemøller.
 • Hastighet inntil 29 km/t, elevasjon – 3 – + 25 %.
 • Display med skjermer i flere størrelser eller LED-vinduer
 • Egen skyvefunksjon for motstandstrening.

Les mer om møllene fra WOODWAY her.

Rekordskoen alle snakker om

Rekordskoen alle snakker om


Fra den 2. juni er den sagnomsuste Nike ZoomX Alphafly Next% i salg i Norge!

Pressemelding fra Löplabbet

I starten av juni lanseres superskoen Nike ZoomX Alphafly Next% på Löplabbet. Dette er en konkurransesko for gateløpsdistanser fra 5 km til maraton, og et resultat av et mangeårig samarbeid mellom Eliud Kipchoge og Nike.

Laget for å fly

Med lav vekt, enrom respons og godt dempet såle, er Alphafly Next% en meget ettertraktet modell for løpere på alle nivå som ønsker å tilbakelegge 42,2 km på kortest mulig tid. Nike selv kaller det en konkurransesko som er laget for å hjelpe deg med å fly.

Videreutvikling av Vaporfly

Alphafly Next% bygger på rekordskoene Vaporfly Next%, og tar et steg videre med mål om å få deg raskest mulig gjennom et maratonløp. Sålen består fortsatt av materialet ZoomX, og skoen har en karbonplate som går gjennom hele skoens lengde. sålen er noen millimeter tykkere enn på Vaporfly Next% – men likevel innenfor reguleringene fra World Athletics, slik at den kan brukes lovlig i konkurranser.

Airpods og karbonplate

Nyheten ved denne skoen er to såkalte Zoom Air Pods i forfoten, som ligger under karbonplaten. Disse bidrar til økt respons og enda bedre demping. overdelen er av Atomknit, en videreutvikling av Flyknit – hvor den er dampet og strukket ut til et ekstremt lett materiale med minimal vannabsorbering og forbedret pusteevne.

Bryt egne grenser

Eliuds mesterstykke med å bryte totimersgrensa på maraton i 2019 har inspirert noen av verdens raskeste løpere til å teste sine egne grenser og bryte egne rekorder. Nå blir den samme teknologien tilgjengelig for andre – den 2. juni.

Allsidig nyhet fra Reebok

Allsidig nyhet fra Reebok


En ikonisk treningssko fyller ti år. Det feires med lanseringen av Nano X, Reeboks mest allsidige Nano-versjon til nå.

Pressemelding fra Reebok

Med mål om å lage markedets beste treningssko har Reebok i de siste ti årene lyttet nøye til treningsverdenens representanter. Med den allsidige Nano X høynes lista for hvordan en treningssko skal være og prestere, både inni og utenfor boksen.


Jobben med å utvikle og forbedre Reebok Nano har pågått i ti år og har skjedd i takt med økende krav fra treningssamfunnet. Det innovative drivet som har gjennomsyret prosessen synes tydelig i sluttproduktet, ifølge produsenten. Den funksjonelle Nano X passer til alt fra løfting til hopp og løp.

Laget for bevegelse

Nano X er en bekvem og stabil sko, laget for bevegelse. Sålen er utformet med tanke på løping, hvilket skiller Nano X fra mange andre treningssko og gjør den mer allsidig. Skoen kommer i ni fargekombinasjoner.

– Vi har jobbet med Nano i ti år og hele tiden fortsatt å forbedre skoen for å leve opp til forventningene fra våre lojale Nano-tilhengere. Resultatet er en sko som representerer noe veldig spesielt: et helt tiår med driv og engasjement. Vi ser fram til å presentere denne skoen for treningsverdenen som strekker seg langt utenfor boksen, sier Tal Short, Senior Product Manager på avdelingen Training Footwear hos Reebok.


Nano X oppsummert

 • Avansert teknologi: lett overdel i det slitesterke og pustende materialet Flexweave.
 • Bedre komfort: skaft i høydensitetsskum som gjør skoen bekvem på foten.
 • Stabilitet: Sålen med godt grep støtter deg i alle bevegelser og øvelser.
 • God å løpe i: Mellomsålen har et støtdempende materiale som bidrar til et mykere steg.

I salg i utvalgte skobutikker rundt om i verden fra 5. mai.


Les også:

Karbonfiberplate i sko – trend eller juks?

adidas SL20 – en eksplosiv løpsfølelse

Løpeskotips fra løpere

Bli med i CLUB RWC

Bli med i CLUB RWC


CLUB Runner’s World Challenge er en pakkeløsning med virtuelle løp og kunnskapspåfyll gjennom hele året. Ta del i det motiverende fellesskapet!

Et annerledes løpeår trenger ikke være synonymt med et havarert løpeår. CLUB RWC er tilbudet for deg som ønsker kontinuitet og motivasjon med drahjelp fra andre løpere, fagfolk og ikke minst konkrete målsettinger i form av virtuelle løp og utfordringer.

Dette får du i CLUB RWC

CLUB RWC er en pakkeløsning med en rekke virtuelle løp gjennom hele 2020. I tillegg til deltakelse i løp får du medlemsskap i en lukket Facebook-gruppe med de andre deltakerne i CLUB-konseptet. Her kan dere dele erfaringer og motivere hverandre.

I denne gruppa vil det bli servert relevante fagartikler og øktforslag ukentlig, i tillegg til månedlige webinarer som tar for seg aktuelle tema. Webinarene holdes av Runner’s World-spaltist Askild Vatnbakk Larsen som har en mastergrad i idrettsvitenskap og er en habil løper selv.

To pakkeløsninger

Du kan velge mellom CLUB RWC eller CLUB RWC GOLD. Det som skiller disse to pakkeløsningene er at GOLD-medlemskapet gir deg 12 løp i året og et abonnement på Runner’s World i tillegg.

Dette er CLUB RWC

 • 10–12 virtuelle løp/utfordringer i løpet av 2020*
 • Abonnement på Runner’s World**
 • Medlemskap i en lukket Facebook-gruppe kun for CLUB-medlemmer.
 • Du får servert relevant fagstoff ukentlig.
 • Ukentlig nyhetsbrev med ukas økt.
 • Månedlig webinar som tar for seg aktuelle tema.
 • RWC-pokal etter gjennomført challenge.
 • Treningsprogram.
 • Rabatter og fordeler fra RWC-sponsorer.

* 10 løp i CLUB RWC, 12 løp i CLUB RWC GOLD
** Abonnement på Runner’s World kun for GOLD-medlemmer.

Early Bird – bestill CLUB-pakken før 10. mai og få med den freshe RWC-trøya til en verdi av 299 kr.

Bli medlem i CLUB RWC her!

Se terminlista med kommende løp i Runner’s World Challenge her!

La løpet leve!

La løpet leve!


Selskapet Neste Løp har utviklet en egen donasjonsdugnad for å redde løpene.

Pressemelding fra Neste Løp

Oppstartsselskapet Neste Løp har via nettsiden www.nestelop.no samlet over 600 løp på en samleside.  Deres ambisjon er å skape Norges (og så Skandinavias) beste nettsted for løpeinteresserte og på den måten motivere folk til å bevege seg mer.

I forbindelse med koronaviruset som herjer, skapes det mye usikkerhet for løp og arrangører. Flere av årets løp er allerede flyttet eller avlyst, og det er usikkert om alle vil fortsette.

– Vi i nesteløp.no deler det vi kan av informasjon om løp, men vi vil gjøre mer, sier daglig leder Carl-Otto Karlengen.

Derfor har de egenutviklet en donasjonsdugnad for å «la løpet leve». På listen finnes alle løpene som de har registrert. Besøkende kan selv velge å donere ønsket beløp til løpene.

Finnes ikke ditt løp på listen, kan du ta kontakt på e-post post@nestelop.no.

Betalingsvilkår: Pengene som doneres vil deles hovedsakelig med løpene, hele 94 % går til løpet. Resterende 6 % dekker betalingsformidling og andre driftskostnader.

– Vi håper at dette kan være med å bidra til at flest mulig løp overlever, spesielt de små er vi bekymret for, sier daglig leder Carl-Otto Karlengen.