Sponset innlegg
Løpeskotips fra løpere

Løpeskotips fra løpere


Hos Löplabbet er alle ansatte løpere på ulike nivå, og de utgjør deres viktigste ressurs. Det er nemlig god, individuell kundebehandling som er kjerneverdien – kundebehandling basert på kunnskap og erfaring. 


adidas Adizero Boston 8

Boston 8 er anbefalt av Ronny Ingebrigtsen, 46 år, butikksjef Löplabbet Trondheim sentrum. Løper både på vei og i terreng. Trives med å løpe alt fra 5 km til ultraløp-distanser.

Adizero Boston 8 er en kjenning fra tidligere, hvor siste versjon kom i fjor. Som sine søsken i Adizerofamilien har den en passform som sitter tett rundt midtfoten og låser foten godt fast i skoen. I Boston er det umulig å føle at foten sklir rundt i skoen. Den er også relativt smal i forfoten. Verdt å merke seg er den litt spesielle måten Adidas snører skoene fra fabrikk. De er snørt utenfra og innover. Selv velger jeg å snøre de om, innenfra og ut. Da glir snørene lettere og det blir lettere å regulere strammingen. 

Adizero Boston 8 virker lettere enn det vekta sier og med god respons, akkurat slik jeg liker det. Boston har 10mm dropp og ingen rockerform som i større eller mindre grad har blitt vanlig i mange skomodeller. 

På bakgrunn av mine erfaringer, mener jeg dette er en nydelig sko for de som løper mer markert på forfot, samt de som møter asfalten med hælen først. 

Boston kan være en super mengdetreningssko for den godt trente løperen, og da gjerne i sirkulasjon med noen mykere mengdetreningssko. For de som ikke er så hardcore, er Adizero Boston et fint alternativ for intervaller og raskere/kortere turer.

Se/kjøp skoen her

Asics Glideride

Glideride er anbefalt av Endre Evensen, 46 år. Butikksjef Löplabbet Ullevaal. Tidligere baneløper på øverste nasjonale nivå. Løper ca. 5 mil pr uke.

Asics GlideRide er noe helt nytt fra Asics. En maksimalistisk sko som fungerer! GlideRide demper like godt som noe annet, men føles fastere og mer stabile enn alternativene. Dette er en modell for asfalt, grus og mølle. Skoene passer for korte og lange turer, men er helt ok for raskere løping også.

Hva er bra: Noe av den beste dempingen på markedet. En god løpsfølelse som kommer av avstiving og avrunding i sålen. Fast overdel som alltid fra Asics. Skoene oppleves som mer stabile enn andre sko med tykk, avrundet såle.

Tross en fast overdel, er det litt rom i tåboksen som redder oss med vonde stortåledd (Hallux Valgus). Den avstivede sålen kan også hjelpe for Hallux og andre smerter i forfot.

GlideRide er ikke spesielt lett (281 gram), men det gjør ikke så mye når sålen gir så god respons. Om du ønsker en sko med mest mulig demping og respons, bør du prøve Asics GlideRide.

Se/kjøp skoen her

Les flere anbefalinger fra Löplabbets ansatte her!

Brooks Hyperion Tempo

Hyperion Tempo er anbefalt av Christian Gjeraker, 38 år. Butikksjef Löplabbet Majorstuen. Ivrig mosjonist, løper 5-7 ganger i uken.

Brooks Hyperion Tempo er en av flere modeller fra ulike merker som nå lanseres med et lettere og meget responsivt mellomsålemateriale. Brooks sitt er det nye DNA Flash. 

Hyperion Tempo er en sko som man ut fra vekt skulle tro kun var ment til konkurranser, men dette er en treningssko.

Det er bra tykkelse på mellomsålen, det er lagt et godt stykke slitegummi i yttersålen, som gjør at denne kommer til å tåle en god del kilometer løping. Innsteget er, som mange av modellene fra Brooks, meget godt.  Man får umiddelbart lyst til å løpe med disse skoene på. De er behagelige i dempingen, og på de rolige lange turene leverer de på dempingen. Modellen har Tempo i navnet – og det av en grunn. Den trives også meget godt, og kanskje best, i typisk intervalltempo og på hurtige langturer. Den er responsiv, leken og den lette vekten gjør den til en fryd å løpe med. Den forsvinner formelig på føttene. 

Hyperion Tempo er en sko jeg kommer til å bruke mye fremover, både til langturer og til intervaller. For våren en virkelig spennende ikke-karbonplatebasert lett nyhet. Bør prøves!

Se/kjøp skoen her

New Balance 880 v10

New Balance 880 v10 er anbefalt av Hanne Gulbrandsen, 41 år. Butikksjef Löplabbet Ski. Mosjonist. Løper ca 3 ganger i uken.

Min favoritt løpesko på asfalt er New Balance 880 v10. Dette er en god all-round sko til både trening og hverdag. Det jeg liker best med skoen er den gode passformen. Den har god plass i tåboksen og den sømløse enginereed meshen gjør at skoen omslutter foten på en behagelig måte og vil passe på de fleste føtter. 

New Balance 880 v10 er godt dempet og klar for å ta deg med på lange turer på asfalt. Skoen har litt mønster under sålen så den passer fint til asfalt, grus og brede skogsbilveier. Det er en sko som gir meg masse løpeglede. Den får pluss poeng for utseende, reflekser og gode lisser som ikke løsner under trening. 

New Balance 880 v10 er en behagelig mengdesko som jeg har brukt til intervaller og lengre løpeturer. Den har blitt et fast første valg når jeg har løpt til og fra jobb. Ett godt og trygt valg av mengdesko.

Se/kjøp skoen her

Nike React Infinity Run

Infinity React er anbefalt av Jan Erik Christiansen, 48 år. Butikksjef Löplabbet Stavanger. Mosjonist, tidligere aktiv langdistanseløper, løper 5 ganger i uken.

Hvert eneste år er det mange fristende potensielle favorittbiter i løpeskoenes godtepose. For meg som tidligere aktiv baneløper lar man seg alltid friste av lettere, løpsglade modeller. Ulempen er at kroppen ikke spiller på lag lenger etter 100 tusen løpte kilometer. 

Dermed er det en fordel å inkludere noen mer dempede sko i skoparken. Stort sett vil mer støtdemping bety redusert løpsfølelse. Gleden var stor for en gammel løpeskonerd å kunne konstatere at Nike React Infinity Run, til tross for mye demping, også ga en god løpsfølelse på rolige turer. 

Skoen er ganske lett, dempet, og passelig stødig, samtidig som den har en viss fremdrift i steget, på lik linje med lettere modeller. Jeg har funnet min favorittsko på rolige, lengre turer!

Se/kjøp skoen her

Les flere anbefalinger fra Löplabbets ansatte her!

Løp som eliten

Løp som eliten


Når hver kilometer teller i det lange løp kan WOODWAY gjøre dem bedre.

En treningsøkt er for oss forbundet med kvalitetstid, egentid, mestring og investering i egen helse. Ord som er forbundet med utvikling og fremgang.

Vi løpere har valgt løping fordi vi vil holde det ukomplisert. Beina skal flyte, båndet skal gå. Når du vil øke farten, er båndet med deg. Når du vil presse deg til det ytterste, samarbeider mølla og legger til rette for at du kan hente ut alt du har å gi.

Når du tørker svetten av displayet, er det som for å takke kameraten for god pushing gjennom hele økta. Når du passerer mølla på vei ut av huset om morgenen, er det som for å si «sees snart, og da skal jeg gi deg ytterligere konkurranse».

Men den perfekte treningspartner vil aldri la deg vinne overlegent, den vil fortsette å pushe og bidra til stadig utvikling.

Særegen kvalitet

Utviklerne av WOODWAY har tatt i bruk unike metoder for å gjøre løping på tredemølle desto mer skånsom, komfortabel og luksuriøs. De har utviklet et type bånd som glir på et kulelagersystem fremfor den tradisjonelle platen andre møller bruker.

Båndet veier hele 45 kilo, og i kombinasjon med WOODWAYs kulelagersystem sørger dette for en unik løpsopplevelse. Du kan til og med løpe barbeint uten å være redd for å få gnagsår fra båndet.

En mølle som gjør deg bedre

Mykheten i båndet som kulelagersystemet gir, legger til rette for at du kan løpe med god biomekanikk og løpsøkonomi. WOODWAY  kom frem til at mengden mykhet i båndet er ideell for å redusere skaderisiko for løperen til det minimale, men også de tekniske delene blir utsatt for mindre slitasje.

En WOODWAY-mølle er med andre ord en investering i egen helse og løpeglede – holdbarheten er opp til ti ganger lenger enn andre møller, og forbruket av elektrisitet er lavere. I det lange løp kan lønne seg å gå for produktene fra øverste hylle.

Som eliten

WOODWAY brukes av toppidrettsutøverne på Olympiatoppen som må kunne stole på at møllene tåler mye og hard bruk. De håndlagde, skreddersydde WOODWAY-møllene er ment for deg som kun synes det beste er godt nok, og som vil det beste for kroppen din. Møllene er utviklet for å simulere følelsen av å løpe ute i naturen, så med andre ord er dette tredemøller som ikke inngår kompromiss på hverken løpegleden eller kvaliteten.

4Front fra WOODWAY

  • Det patenterte båndet er laget av vulkanisert gummi.
  • Mindre friksjon i båndet gir 20 % lavere strømforbruk sammenlignet med tradisjonelle tredemøller.
  • Hastighet inntil 29 km/t, elevasjon – 3 – + 25 %.
  • Display med skjermer i flere størrelser eller LED-vinduer
  • Egen skyvefunksjon for motstandstrening.

Les mer om møllene fra WOODWAY her.

Rekordskoen alle snakker om

Rekordskoen alle snakker om


Fra den 2. juni er den sagnomsuste Nike ZoomX Alphafly Next% i salg i Norge!

Pressemelding fra Löplabbet

I starten av juni lanseres superskoen Nike ZoomX Alphafly Next% på Löplabbet. Dette er en konkurransesko for gateløpsdistanser fra 5 km til maraton, og et resultat av et mangeårig samarbeid mellom Eliud Kipchoge og Nike.

Laget for å fly

Med lav vekt, enrom respons og godt dempet såle, er Alphafly Next% en meget ettertraktet modell for løpere på alle nivå som ønsker å tilbakelegge 42,2 km på kortest mulig tid. Nike selv kaller det en konkurransesko som er laget for å hjelpe deg med å fly.

Videreutvikling av Vaporfly

Alphafly Next% bygger på rekordskoene Vaporfly Next%, og tar et steg videre med mål om å få deg raskest mulig gjennom et maratonløp. Sålen består fortsatt av materialet ZoomX, og skoen har en karbonplate som går gjennom hele skoens lengde. sålen er noen millimeter tykkere enn på Vaporfly Next% – men likevel innenfor reguleringene fra World Athletics, slik at den kan brukes lovlig i konkurranser.

Airpods og karbonplate

Nyheten ved denne skoen er to såkalte Zoom Air Pods i forfoten, som ligger under karbonplaten. Disse bidrar til økt respons og enda bedre demping. overdelen er av Atomknit, en videreutvikling av Flyknit – hvor den er dampet og strukket ut til et ekstremt lett materiale med minimal vannabsorbering og forbedret pusteevne.

Bryt egne grenser

Eliuds mesterstykke med å bryte totimersgrensa på maraton i 2019 har inspirert noen av verdens raskeste løpere til å teste sine egne grenser og bryte egne rekorder. Nå blir den samme teknologien tilgjengelig for andre – den 2. juni.

Allsidig nyhet fra Reebok

Allsidig nyhet fra Reebok


En ikonisk treningssko fyller ti år. Det feires med lanseringen av Nano X, Reeboks mest allsidige Nano-versjon til nå.

Pressemelding fra Reebok

Med mål om å lage markedets beste treningssko har Reebok i de siste ti årene lyttet nøye til treningsverdenens representanter. Med den allsidige Nano X høynes lista for hvordan en treningssko skal være og prestere, både inni og utenfor boksen.


Jobben med å utvikle og forbedre Reebok Nano har pågått i ti år og har skjedd i takt med økende krav fra treningssamfunnet. Det innovative drivet som har gjennomsyret prosessen synes tydelig i sluttproduktet, ifølge produsenten. Den funksjonelle Nano X passer til alt fra løfting til hopp og løp.

Laget for bevegelse

Nano X er en bekvem og stabil sko, laget for bevegelse. Sålen er utformet med tanke på løping, hvilket skiller Nano X fra mange andre treningssko og gjør den mer allsidig. Skoen kommer i ni fargekombinasjoner.

– Vi har jobbet med Nano i ti år og hele tiden fortsatt å forbedre skoen for å leve opp til forventningene fra våre lojale Nano-tilhengere. Resultatet er en sko som representerer noe veldig spesielt: et helt tiår med driv og engasjement. Vi ser fram til å presentere denne skoen for treningsverdenen som strekker seg langt utenfor boksen, sier Tal Short, Senior Product Manager på avdelingen Training Footwear hos Reebok.


Nano X oppsummert

  • Avansert teknologi: lett overdel i det slitesterke og pustende materialet Flexweave.
  • Bedre komfort: skaft i høydensitetsskum som gjør skoen bekvem på foten.
  • Stabilitet: Sålen med godt grep støtter deg i alle bevegelser og øvelser.
  • God å løpe i: Mellomsålen har et støtdempende materiale som bidrar til et mykere steg.

I salg i utvalgte skobutikker rundt om i verden fra 5. mai.


Les også:

Karbonfiberplate i sko – trend eller juks?

adidas SL20 – en eksplosiv løpsfølelse

Løpeskotips fra løpere

Karbonfiberplate i sko – trend eller juks?

Karbonfiberplate i sko – trend eller juks?


Nikes suksess med Vaporfly 4% har banet vei for en helt ny måte å lage løpesko på. Rundt hjørnet venter flere store skoprodusenter på å lansere nye modeller med innebygget karbonfiberplate. Men gjør virkelig denne platen så stor forskjell –...
vil du lese denne og andre eksklusive artikler pa nett?

Er du allerede abonnent?

Som Abonnent Får du

Full tilgang til https://runnersworld.no/ | Egen digital utgave + arkivsøk |
Tilgang til eksklusive + artikler, reportasjer, tester og intervjuer.

10 utg Print + Digitalt

Kr. 730,-


ABONNER

5 utg Print + Digitalt

Kr. 365,-


ABONNER

Digitalt abonnement

45,- pr/mnd


ABONNER
Ultralang batterikapasitet

Ultralang batterikapasitet


Nyheten Polar Grit X er en outdoor multisportklokke med lett design og avanserte funksjoner.

Pressemelding fra Polar

Polar, som har vært en av lederne innenfor sports- og kondisjonsteknologi i over 40 år, introduserer i dag nyheten: Polar Grit X.

Polar Grit X kommer med Komoot-ruteveiledning og navigering i sanntid.

Polar Grit X er utviklet for å hjelpe friluftsentusiaster med å presse sine grenser. Produsenten oppgir at Polar Grit X har robust og lett design, god batterilevetid og helt nye coaching-funksjoner. Enten du er på stier eller forbereder deg på fremtidige opplevelser med støttende treningsøkter innendørs, mener Polar at nye Grit X kommer med de verktøyene du trenger for å Power Through Anything.

Værmelding for dagen og morgendagen er integrert.

Polar Grit X har amerikansk militær standard og er designet for å tåle tøffe forhold. Den veier bare 64 gram, og har også et godt vekt-til-batteri-forhold.

Klokken gir opptil 40 timers kontinuerlig trening med alle funksjoner fullstendig aktivert, og opptil 100 timer via flere strømsparingsalternativer – fint for utvidede opplevelser eller ultraløp.

Polar FuelWise gir deg automatiske påminnelser om påfyll av næring og vann.

Å forstå og styre intensiteten i variabelt terreng har lenge vært en sentral utfordring for utendørsidrettsutøvere. Den nye Hill Splitter™-funksjonen i Polar Grit X oppdager automatisk oppover- og nedover-segmenter og leverer ytelsesrapportering på stigning/nedstigning etter hver økt. Ved hjelp av dette er idrettsutøvere i stand til å forstå intensiteten i treningen sin, lære raskt hvordan de skal øke tempoet på forskjellige stadier, sammenligne økter og gjennomføre strukturerte treningsøkter.

Ved siden av riktig intensitetsstyring, er væskeinntak og ernæring avgjørende for å gjøre selv de tøffeste øktene så morsomme og produktive som mulig. Polars FuelWise™ leverer skreddersydde, automatiske påminnelser om næring og påfylling av vann som kreves for å opprettholde riktig energi og væskebalanse gjennom selv de lengste øktene.

Andre nyheter som kommer med Polar Grit X er Komoot-ruteveiledning og navigering i sanntid, samt værvarsel for dagen i dag og morgendagen, for enklere planlegging og oppdatering underveis når forholdene endrer seg.


Grit X har også forskjellige ytelser og Polar Smart Coaching-funksjoner, inkludert:

• Polar Precision Prime™: Mål pulsen din direkte fra håndleddet med Polars unike sensorteknologi.
• FitSpark™ Polar Grit X og FitSpark ™ treningsveiledning sørger for at du er forberedt på å erobre løypene med ferdiglagde daglige treningsøkter som matcher din restitusjons-, kondisjons- og treningshistorie.
• Nightly Recharge™: Måler hvor godt du restituerer iløpet av natten og viser deg hvor mye du henter deg inn fra dagens stress og trening. Du får personlige daglige tips om trening, og tips om søvn og regulering av energinivået ditt på de spesielt tøffe dagene. Nightly Recharge hjelper deg å ta optimale valg i hverdagen din for å opprettholde den generelle trivselen og nå treningsmålene dine.
• Training Load Pro™: Forhindrer over- og undertrening ved å overvåke hvordan øktene belaster de forskjellige systemene i kroppen din slik at du kan trene mer effektivt. Training Load Pro tar en omfattende tilnærming, og kombinerer Cardio Load, Muscle Load og Perceived Load til en enkel, oversiktelig oversikt.
• Sleep Plus Stages™: Spor søvnstadiene og få detaljert innsikt i søvnkvaliteten.
• Løpskraft: Polars unike pulsmåling fra håndledd overvåker muskelarbeidet mens du løper. Løpskraft er nøkkelen til å måle løpets treningsintensitet, slik at du kan treffe de perfekte løpsintensitetene hver gang.
• Polar Flow: Nett- og mobilappen vår er knutepunktet for å gjennomgå den generelle treningsstatusen, analysere treningsresultater og planlegge treninger i detalj.

Polar Grit X koster 4599 kroner og er tilgjengelig her.