Løpeglede for alle: – Her kan virkelig alle delta!
av Runner's World | august 26, 2022
DHL-stafetten inviterte til stafest i Frognerparken, og fikk med værgudene på stafettlaget. Se stort bildegalleri her!
Alt fra OL-vinnere på langrennslandslaget til spreke kollegaer og familier deltok i DHL-stafetten, som ble en sosial og inkluderende løpsfest for alle deltakere.
Team Work fra DHL var den store forhåndsfavoritten.
Laget bestående av verdensmester på femmil, Hans Christer Holund, verdensmester på stafett, Pål Golberg, og olympisk mester på stafett og tremil, Simen Hegstad Krüger, måtte likevel se seg slått av Team Toget som løp 4 x 4 kilometer på den imponerende vinnertiden 56.45.
Løypa på fire kilometer snirklet seg gjennom og rundt i Frognerparken, og varierte mellom grus, asfalt og gress. Selv om løypa ikke var den raskeste, skulle det mer til enn noen oppover- og nedoverbakker for å knekke konkurranselysten. Både før og etter løpet var stemningen god i start- og målområdet.
– Dette var utrolig gøy, her kan virkelig alle delta! sa en fornøyd deltaker etter målgang.
– Men det var en tøff løype, morsom og kupert. Jeg fikk kjenne litt på syra allerede i første bakken, legger han til.
Strålende vær
Frognerparken viste seg fra sin aller beste side torsdag kveld med strålende sol og nydelige løpsforhold.
Flere bedrifter hadde samlet kollegaer for et aktivt kick-off etter ferien, hvor samholdet og lagfølelsen sto i fokus. Til tross for ulik løpserfaring fra tidligere løp, ble alle deltakere heiet frem og løpsgleden var stor i vekslingsfeltet,
Se bildegalleri fra DHL-stafetten her:
Post Views:674
Post Views:674
SISTE UTGAVE AV RUNNER’S WORLD:
Slik gjennomskuer du grønnvasking i løpeindustrien.
Simen Holviks siste opp- og nedturer.
VM-klare Tobias Dahl Fenre og Sylvia Nordskar har to helt ulike treningshverdager. Hva kan vi lære av det?
Ukrainas løpere kjemper seg gjennom sitt livs lengste ultraløp.
Superpensjonisten Atle Nytun ble ledd av på sin første løpeøkt som barn. Heldigvis er det aldri for sent å gjøre comeback.
Stor test av vårens nye mengdesko.
En samfunnsgeografisk sjelegransking av hvordan vi som løpere er koblet til stedene og omgivelsene vi løper i.
Hva skjer i kroppen i overgangsalderen, og hvordan bør vi tilpasse treningen?
Hvordan påvirker løpingen sexlivet?
Innblikk i treningshverdagen til Hanne Mjøen Maridal.
Askild Vatnbakk Larsen gir deg formtoppingens ABC.
Ånung VIken om hvorfor og hvordan du bør lage ditt eget testbatteri og teste formen regelmessig.
Fysioterapeut Eli Anne Dvergsdal om hvordan du unngår du fot- og ankelskader.
Terrengløper Abelone Lyng gir deg ti tips til å komme i gang med terrengløping.
Den tredje versjonen av Sauconys populære Endorphin-kolleksjon har fått en markant oppgradering. Forandringene i både overdelen, mellomsålen og yttersålen gjør Saucony Endorphin Speed 3 til en enda bedre allrounder enn de to tidligere utgavene av Endorphin Speed. Saucony-løper Live Solheimdal er veldig fornøyd med å ha fått enda en favoritt inn i skoskapet.
– Endorphin Speed 3 er en lettvektsko. Samtidig som det har blitt mer demping i den, spesielt nå i den seneste utgaven, forklarer Live.
– Jeg synes Endorphin Speed 3 støtter bedre opp på innsiden av foten enn Endorphin Speed 2. Derfor synes jeg at denne tredje utgaven er en bedre allroundsko enn nummer to, samtidig som den også er en av mine favorittsko.
Foto: Dominik Zrolka
Langvarig forhold til Saucony
Helt siden Live tok NM-gull på 10.000 meter og NM-sølv på 5000 meter som 19-åring, har moldenseren trivdes med den amerikanske skoprodusenten på føttene.
– Saucony er et skomerke jeg kjenner godt til over lang tid, og som jeg har alltid likt å løpe i. Jeg begynte vel å løpe i Saucony allerede i 2013. Alle de tre løpene jeg har i EM terrengløp har vært med piggsko fra Saucony. Så da jeg fikk spørsmål om å samarbeide med Saucony, synes jeg det var helt sinnsykt, forteller Live.
Foto: Dominik Zrolka
På sensommeren i år satt Saucony-løperen personlig rekord på både 1500 meter (4.23.34) og 3000 meter (9.14.97) – med kun et par dagers mellomrom. Bak de resultatene ligger det mange kilometer på trening, hvor Live er bevisst på hvilke sko hun velger til de forskjellige øktene i løpet av treningsuka.
– Du kan løpe lange turer i Endorphin Speed 3, i tillegg til at den egner seg veldig fint til intervall. Ofte hvis du velger en sko til lange turer, så responderer den ikke like godt til intervall. Du merker veldig fort den forskjellen på skoene, men med Endorphin Speed 3 så merker du det ikke. Jeg synes skoen passer til alt egentlig, jeg kunne helt sikkert løpt et løp i Endorphin Speed 3 også, forteller Live.
Saucony Endorphin Speed 3
Dropp: 8 mm (36/28 mm)
Vekt: 229 gram (herre) / 204 gram (dame)
I overdelen til Endorphin Speed 3 har Saucony produsert et enda tynnere mesh, som gir en tettstittende og komfortabel passform i mellomfoten. I yttersålen er det strategisk plassert slitegummi der du trenger det mest.
PWRRUN PB-skummet i mellomsålen har blitt enda tykkere sammenlignet med Endorphin Speed 2, som gir forbedret respons i stegavviklingen. Den samme Speed Roll-teknologien som vi kjenner fra tidligere versjoner av Endorphin Speed skyver deg fremover i steget.
Samtidig har Saucony endret på utseendet og introdusert en vingekonstruksjon i mellomfoten som bidrar til endra bedre stabilitet. Vingen er designet som en S-formet nylonplate som faktisk er synlig for det blotte øyet utenpå mellomsålen. Den stiver av foten og stabiliserer det myke PWRRUN PB-skummet, uten å redusere noe på løpsfølelsen. Denne nye detaljen gjør Endorphin Speed 3 til en meget allsidig løpesko – også for rolige og lengre løpeturer.
Se mer på www.saucony.no og @sauconynorge på Instagram.
I On SquadRace teller hver eneste løper, hver eneste meter og hvert eneste sekund. Det er her kollektive målsettinger møter individuelle prestasjoner. Vi i Runner’s World har ledige plasser på laget vårt, vi vil ha med DEG!
I dette mangfoldige løpekonseptet skal først Norges, og deretter Europas beste løpecrew kåres.
Ja, det handler om løping, om fart og utholdenhet. Men, det handler også om så mye mer enn det.
I On SquadRace står følelser, samhold og lagånd sterkt. Og ikke minst strategi. Her er det ikke bare de raskeste løperne som får skinne, her vil hver eneste løper komme til sin rett. Jo fler, desto bedre. For sammen er vi sterkere.
Gjør noe ekstra ut av høstsesongen! Samle sammen alle løpevennene dine, også de som tror de ikke liker å løpe, og bli med på On SquadRace.
Slik deltar du i On SquadRace
Meld på laget ditt. Her er det bare å samle sammen alt som kan krype og gå. Dere kan være mellom 7 og 100 løpere, og 30 prosent må være kvinner.
Fra 22. august til 10. september kan du og laget samle kilometer. For hver kilometer dere løper, reduseres sluttiden på SquadRace-løpet med ett sekund.
I september er det duket for selveste SquadRace, hvor laget ditt konkurrerer mot squads fra hele Norge. Alle på laget løper 5 kilometer, enten virtuelt eller på live-arrangementet i Oslo 10. september.
Sammenlagttiden for laget er gjennomsnittstiden på 5-kilometeren minus ett sekund for hver kilometer dere har løpt i august. I tillegg trekkes det fra ett sekund for hver løper som deltar på selve SquadRace-løpet.
Gi jernet og ha det gøy! Kanskje går dere videre til den europeiske finalen i desember?
Bli med team RW!
Vi har opprettet et eget lag, og vil gjerne ha med deg i squaden vår. Laget vårt har løpeglede som mantra, så her er alle velkommen, uansett nivå.
Lagkapteiner på Team RW er Sara Skarabot Pedersen og Ole Martin Nilsen Synnes. Stikkordet for laget er løpeglede. Foto: Tonje Lien Wold
Slik gjør du:
Trykk på knappen under, og trykk deretter på “Sign up as a member”.
Under Squad Name leter du deg frem til laget som heter RW Norge.
Passordet er: løpeglede
Fyll ut resten av skjema, så er du med! Da er det bare å løpe i vei.
1200 kilometer, 197 gram. Dette er tallene bak NNormals første produkt, nemlig terrengskoen kalt Kjerag. Kilian Jornet, medgrunnlegger og løper i NNormal, har brukt prototypen hele denne sesongen.
Pressemelding fra NNormal
Kjerag er et fjell på 1100 meters høyde og med fantastisk utsikt. For å nå toppen kan man enten ta seg opp en krevende, teknisk rute, eller velge en mer moderat tursti.
Og det er nettopp dette som inspirerte NNormal da de utviklet og navnga den nye terrengskoen Kjerag. Dette er en sko laget for hverdagsløperen på alle slags nivåer. Designteamet har jobbet tett sammen med utøvere som Kilian Jornet for å skape en allsidig og komplett sko.
– Målet vårt med Kjerag var å finne de beste materialene, nyskapende teknologi, miljøvennlig produksjon – det beste av alt. Deretter har vi satt alt sammen til en sko som kan brukes til alt fra en VK til et 100-milesløp, sier Kilian Jornet.
Prototypen av Kjerag brukt av Kilian Jornet
Fakta om Kjerag
Vekt: 197 gram i størrelse UK 7,5.
God demping og stabilitet.
Drop: 6 mm
Stack: 23,5 mm / 17,5 mm.
Romslig plass i tåboksen
Vibram Litebase yttersåle
Slitesterk og pustende overdel fra Matryx
– Du glemmer at du har dem på når du løper. De følger fotens naturlige bevegelsesmønster, noe som gjør at jeg hverken blir sliten i muskulaturen eller får gnagsår. Skoen tilpasser seg løperen, sier Kilian.
Enten du har sluppet opp på treningsrutinene og trenger litt struktur, mistet motivasjonen, eller bare rett og slett trenger litt krydder og forandring i treninga di – her er åtte enkle grep.
Isabel Aarnes, jenta som alltid ble valgt sist i gymtimene som barn, løper sin hundrede maraton i oktober. Det feires med å invitere til et egetarrangert løp!
Ekteparet Mari Fenre og Tobias Dahl Fenre er begge tatt ut til VM i terreng- og fjelløping som starter i Innsbruck i dag, 6. juni. Her får du et innblikk i alt fra treningen deres til mentale strategier og skovalg.
Som første norske kvinne deltar Gabriella Mathisen denne uken på verdens mest fientlige løp, Jungle Ultra, gjennom Amazonas. Fortiden hennes har gjort henne råere, klokere og sterkere.
De beste øktene er faktisk de du gjennomfører, uansett hvor mange minutter de består av. Løp heller fra tidsklemma med disse øktene på 25 minutter eller mindre.
Håvard Pedersen vil leve lenge for sønnen sin. Derfor bestemte han seg i voksen alder for å totalt endre sin livsstil. Nå trener han mot sin fjerde maraton.
Tekst og foto: Sylwia Sørensen
Tromsøværingen Håvard Pedersen (46) puster tungt på trening med sin løpegruppe Northern Runners. Det er motbakkeintervall, og Håvard gir litt ekstra rett før toppen på sjette drag. Det kostet.
– Står du over de to siste, spør en løper.
– Det kommer ikke på tale, svarer Håvard, og springer videre.
To drag senere står han med hendene på knærne og puster enda høyere.
– Går det bra med deg, spør en annen løper.
– Det var tungt. Som det bør være, flirer Håvard.
Han har trent med Northern Runners i nesten syv år. Jeg kommer ikke på en eneste gang at Håvard har avbrutt en intervalltrening eller har villet ta det roligere. Dagen etter den tunge treningen fikk jeg en melding fra Håvard: Han var klar for en ny økt og planla allerede syv kilometer før jobben.
Felleskapet og pushinga fra løpegruppa Northern Runners er uvurderlig. Fra venstre: Susann Skagseth, Thomas K. Føre, Oddrun Halvorsen, Kai Hugo Sørensen, Håvard Pedersen og Elisabeth Dahlberg.
Alt for sønnen
For ni år siden beveget ikke Håvard seg mer enn det som var absolutt nødvendig. Han er utdannet dataingeniør, og jobber stort sett foran en skjerm i sittende stilling. Han hadde unngått å trene gjennom hele livet, og i tillegg har han blitt kraftig overvektig. I 2013 bestemte37-åringen seg for å snu livet på hodet.
– I løpet av noen få år ble jeg pappa, og min egen far døde. Jeg skjønte at jeg måtte ta noen grep så jeg kunne være til stede lenge for sønnen min. Jeg ville komme i bedre form fordi jeg var bekymret for helsen min, sier Håvard.
Han bestemte seg for å starte å trene og endre kostholdet samtidig. Tromsøværingen installerte en app hvor han registrerte alt han spiste og drakk. Det ble svart på hvitt hvor mye kalorier han inntok hver eneste dag. Appen beregnet også hvor mange kalorier han egentlig trenger. Det motiverte Håvard til å kutte kraftig på godterier, snacks og ikke minst hans favorittdrikk, iskaffe. For å redusere kaloriinntaket byttet han flere produkter med sunnere eller lettere varianter. Håvard ville ikke bare bli slankere, men først og fremst komme i bedre form. Derfor startet han å trene på treningsstudio, hvor han raskt fikk øye på mølla.
– I begynnelsen jogget jeg bare 10–15 minutter før jeg gikk over til apparater. Det var tungt nok. Men etter hvert begynte jeg å like å løpe. Jeg satte meg nye mål om hvor lenge jeg skulle løpe før styrketreningen, sier Håvard, som gikk fra kort oppvarming på løpemølla til lengre økter. Etter hvert sprang han systematiske intervaller, noe som treneren også anbefalte ham for å komme i bedre form.
– Jeg måtte ta noen grep så jeg kunne være til stede lenge for sønnen min.Foto: Privat
Ute for å konkurrere
Ei venninne utfordret Håvard til å delta i Tromsøkarusellen i 2014. Han tenkte ikke lenge over det, men stilte opp til sin første løpekonkurranse, og samtidig sin første trening ute siden skoletiden.
– På det løpet fikk jeg virkelig øynene opp for både å springe ute og konkurrere med andre løpere. Det var utrolig motiverende og artig, så jeg fikk blod på tann, minnes Håvard.
Tromsøkarusellen endret treningsfilosofien hans, nå var det ikke lenger snakk om å løpe inne på mølla. I dag trener Håvard utendørs året rundt i all slags vær, fra snøstorm, kulde eller regn til stekende sol. Før trente han med tanke om å komme i god form og å gå ned i vekt, i dag er målsettingene noe helt annet. Etter sine første konkurranser i Tromsøkarusellen sprang Håvard mila i Midnight Sun Marathon i Tromsø og Mørketidsløpet.
– Jeg må innrømme at jeg visste ikke at jeg hadde konkurranseinstinkt, sier løperen, og tilføyer at han konkurrerer først og fremst med seg selv og kjemper for gode prestasjoner.
Minneverdig debut på halvmaraton
– I løp får jeg resultater av min innsats. Jeg liker å finne en rygg som jeg klistrer meg på, eller finne noen som jeg vil ta. Flere ganger har jeg presset meg så hardt, og gitt alt i sluttspurtene på Tromsøkarusellen, at jeg nesten har ramlet om. Men det har vært kjempeartig, understreker Håvard, og forteller at han har forsøkt å ta det rolig i konkurranser flere ganger, uten å lykkes.
Både kostholdsendringen og løpingen har gitt ham resultater. I løpet av 18 måneder ble Håvard 35 kilo lettere og kunne satse på enda større drømmer.
– I begynnelsen sa jeg at halvmaraton er for mye for meg, og jeg kommer aldri å bli så gal at jeg prøver meg på den distansen, forteller løperen som allerede høsten 2015 dro med Northern Runners til Trondheim for å fullføre sin første halvmaraton. Den konkurransen husker han godt.
– Jeg sprang med en fartsholder i det tempoet som jeg hadde bestemt på forhånd. Men det kjentes så lett at jeg skrudde opp farten. Det gikk fint i 15 kilometer. Etter det sprang jeg med heftige kramper. På slutten av distansen ble jeg passert av gjengen med fartsholderen som jeg forlot for lenge siden. Det var en lærepenge, forteller Håvard.
Maraton? Aldri!
Da Håvard begynte å trene, ble han anbefalt av flere venner å bli med i Northern Runners. Det er en lavterskel løpegruppe hvor det er plass til alle, de som er raske og de som ikke løper så fort, erfarne løpere og nybegynnere. For Håvard var det en perfekt plass å være.
– Det er et løpemiljø som er veldig sosialt, som ikke er så opphengt i topprestasjoner som mange andre løpeklubber, sier Håvard.
Selv om de fleste av treningsturene hans foregår på egenhånd, skryter han mye over løpeklubben. Han prøver å stille på så mange fellesøkter med intervalltrening som han kan, og erfarer at han klarer å presse seg mye mer enn når han trener alene. Han tar gjerne også langturer på to-tre timer sammen med gruppa.
– Løping gir meg mestringsfølelse, utløp for konkurranseinstinkt, sinnsro og meditasjon, forteller Håvard.
Håvard er litt usikker om han uten Northern Runners hadde turt å melde seg på sin første maraton, som i hans øyene var en umulig distanse å fullføre for ham. Men på en fest med løpere fra klubben dukket det opp en idé om å trene og debutere sammen på maraton. Etter at stadig flere løpere sa ja, forpliktet Håvard seg også. De trente mye sammen, støttet hverandre og reiste sammen til København.
– For flere var det en engangsopplevelse. Men for min del, rett etter at jeg krysset målstreken, visste jeg at jeg måtte gjøre det igjen, forteller Håvard med stor entusiasme.
Men å fullføre maraton kostet han mye.
– Det var tungt. Jeg dehydrerte også ganske kraftig etter 30 kilometer. Det var bare 18 grader og sol, men det var likevel 10 grader varmere enn i Tromsø, sier løperen.
Etter målgang klatret han opp på seierspallen og lot seg fotografere. Å komme seg ned igjen fra pallen var derimot vanskeligere. Førstehjelpsmannskapet kom løpende og spurte om det gikk bra med ham. Håvard svarte ærlig at «ikke akkurat nå, men det vil bli bra.»
– Men de smertene som jeg hadde da var ingenting mot den utrolig sterke følelsen av mestring som kom rett etter jeg krysset målstreken. Gleden av å fullføre maraton var rett og slett ubeskrivelig. Da bestemte jeg meg at jeg må gjøre det igjen, sier Håvard.
Forberedelser er verre enn konkurranse
For Håvard er halvmaraton favorittdistansen, hvor han har kontroll og vet at han klarer det. Maraton er fortsatt langt utenfor komfortsonen hans, men likevel handler alle hans fremtidige mål om maratondistansen. Til nå har han løpt maraton i København, Berlin og Tromsø. Nå trener han hardt mot Lisboa Maraton i oktober, hvor han ønsker å komme i mål under 4:30. Hvorfor er maraton så viktig?
– Det er på grensen av det jeg klarer. Jeg føler at jeg kjemper i motbakke fordi jeg hadde et veldig dårlig utgangspunkt. Jeg har vært kraftig overvektig i mesteparten av livet mitt. Det er veldig emosjonelt å krysse målstreken hver eneste gang etter maraton. Det gir meg så stor mestringsfølelse. Det er også godt å vite at jeg faktisk klarer å holde beina gående i over fire og en halv time, svarer Håvard.
For løperen er forberedelser til en maraton mye verre enn selve løpet. Løpet tar «bare» noen timer, men treningen mot koster mye mer. Håvard trener jevnt og trutt hele året rundt, men spesielt de 12 siste ukene før konkurranse er viktig. Da trapper han opp treningsmengden, følger treningsplanen slavisk og presser seg til å ta nok turer og kilometer hver eneste uke. Han forklarer at på grunn av hans bakgrunn må han være ekstra forsiktig. For å unngå skader kan han verken øke tempoet eller antall kilometer for mye fra uke til uke. Nok næring, søvn og restitusjon har også stor betydning.
– I maratonopptreninga havner jeg ofte et sted mellom 10–12 løpeturer hver uke. Det koster både tid og energi, sier Håvard.
Han trener også når han er på reisefot, og har sprunget i flere europeiske land, blant annet Spania, Italia, Frankrike og England.
– Det er en veldig interessant måte å bli kjent med nye byer på. Det har skjedd at jeg har havnet på byggeplasser eller på traktorstier, men jeg har alltid klart å finne veien tilbake, ler løperen.
Håvard har ingen planer om å stoppe – i fremtiden vil han løpe alle de seks maratonløpene i Marathon Majors.
Drømme stort
På spørsmål om hans største løpedrøm svarer Håvard med en gang: «Å løpe under fire timer på maraton». Han er sikker på at det vil ta noen år til å forbedre formen såpass mye at det blir mulig. Han tror at han klarer det, men først og fremst vil han fokusere på høstens løp. Hvis han klarer å krysse målstreken på under fire og en halv time, blir det en stor personlig milepæl for ham. I fremtiden har Håvard lyst til å springe Marathon Majors, bestående av de seks store løpene New York, Boston, Chicago, Berlin, Tokyo og London Marathon. Foreløpig kan han huke av for ett av dem, nemlig Berlin.
Håvard kjenner en enorm forskjell på hvordan han hadde det før og etter livsstilsendringen for åtte år siden. Å kvitte seg med så mange kilo har økt livskvaliteten drastisk og formen er mye, mye bedre. Han kan fortsatt bli andpusten, men da er det på grunn av aktiviteter som han ikke hadde sjans til å gjøre for ti år siden.
Håvard er takknemlig for hva løpinga, og ikke minst løpskonkurransene har gitt ham.
– Løping gir meg mestringsfølelse, utløp for konkurranseinstinkt, sinnsro og meditasjon. Når jeg springer alene bare flyter tankene mine på egenhånd. Jeg kan bli i min egen verden i timevis, avslutter Håvard, som håper at han klarer å løpe så lenge som overhodet mulig.
Hastigheten blir kanskje lavere og distansene kortere med tida, men han skal springe og konkurrere til han blir minst 80 år – med både helsa og livsgleden intakt.
Oslos Bratteste lever videre og du kan på nytt bli med i det ikoniske motbakkeløpet, som arrangeres lørdag 24. september.
Pressemelding fra Oslos Bratteste
– Det er en gledens dag for alle som liker en skikkelig utfordring, stive legger og høy puls pakket inn i en folkefest, melder tidligere markedssjef i Oslos Bratteste, Kristian Ruud.
Oslos Bratteste som i våres kom med beskjeden om at arrangementet ble nedlagt har tatt en Mark Twain. Ryktet om dets bortgang var sterkt overdrevet. Med ny drifter av arrangementet vil det allerede i år bli mulig å delta på den store motbakkefesten i Wyllerløypa.
– Det var et enormt engasjement både blant deltakere og andre løpsglade mennesker for at Oslos Bratteste ikke skulle forsvinne, ingenting gleder oss mer enn at vi nå har fått på plass noen som kan ta ideen om å gi alle en utfordring de kan klare videre, slik at alle som vil får mulighet til å kjenne på makspuls på vei opp til toppen av Oslo, melder Ruud.
Trimklassen på vei oppover i 2015. Foto: Laiho/Oslos Bratteste
Solid arvtaker
Det er de rutinerte og løpsfrelste gutta Kent Ove Gasmann og Geir Jarle Bjørneng i Springtime Event som nå skal drifte Oslos Bratteste videre. Runner’s World Norge er eid av søsterselskapet til nevnte Springtime Event.
– Oslos Bratteste er en begivenhet som har skapt utrolig mye glede og melkesyre. Som beboer i nærområdet har jeg latt meg begeistre av det utrolige løpet Slevik IL har skapt til og hvordan arrangementet har blitt gjennomført, sier den nye løpsdirektøren Geir Jarle.
Deltakere på vei opp Helveteskneika i 2018. Foto: Laiho/Oslos Bratteste
Vil ta vare på tradisjonen
Oslos bratteste går av stabelen lørdag 24. september. De nye arrangørene ønsker å gjøre overtakelsen så smidig som mulig, og anser dette som et læringsår. Derfor er det et begrenset antall plasser på 1000 pers i årets arrangement.
– Det blir en stor ære og vi gleder oss til oppgaven å skape Oslos Bratteste i fremtiden, ta vare på tradisjonen og skape nye opplevelser, sier Bjørneng.
FAKTA: Oslos Bratteste som ble startet i 2009 har til sammen samlet nærmere 30 000 deltakere i løpet av sine år. Disse har total løpt opp til Mount Everest 1383 ganger. Løpet går fra bunnen av Wyllerløypa og opp til Tryvannstårnet. Det er 2700 meter langt med 408 høydemeter stigning. Springtime Event har lang erfaring fra ulike løpsarrangement som Rosa sløyfe-løpet, Winterrun, Sommernattsløpet med mer, og gleder seg nå til å få et ikonisk motbakkeløp i porteføljen. Slevik IL har startet, bygget opp og arrangert Oslos Bratteste fra 2009 til 2021.