Sponset innlegg
Løp som eliten

Løp som eliten


Når hver kilometer teller i det lange løp kan WOODWAY gjøre dem bedre.

En treningsøkt er for oss forbundet med kvalitetstid, egentid, mestring og investering i egen helse. Ord som er forbundet med utvikling og fremgang.

Vi løpere har valgt løping fordi vi vil holde det ukomplisert. Beina skal flyte, båndet skal gå. Når du vil øke farten, er båndet med deg. Når du vil presse deg til det ytterste, samarbeider mølla og legger til rette for at du kan hente ut alt du har å gi.

Når du tørker svetten av displayet, er det som for å takke kameraten for god pushing gjennom hele økta. Når du passerer mølla på vei ut av huset om morgenen, er det som for å si «sees snart, og da skal jeg gi deg ytterligere konkurranse».

Men den perfekte treningspartner vil aldri la deg vinne overlegent, den vil fortsette å pushe og bidra til stadig utvikling.

Særegen kvalitet

Utviklerne av WOODWAY har tatt i bruk unike metoder for å gjøre løping på tredemølle desto mer skånsom, komfortabel og luksuriøs. De har utviklet et type bånd som glir på et kulelagersystem fremfor den tradisjonelle platen andre møller bruker.

Båndet veier hele 45 kilo, og i kombinasjon med WOODWAYs kulelagersystem sørger dette for en unik løpsopplevelse. Du kan til og med løpe barbeint uten å være redd for å få gnagsår fra båndet.

En mølle som gjør deg bedre

Mykheten i båndet som kulelagersystemet gir, legger til rette for at du kan løpe med god biomekanikk og løpsøkonomi. WOODWAY  kom frem til at mengden mykhet i båndet er ideell for å redusere skaderisiko for løperen til det minimale, men også de tekniske delene blir utsatt for mindre slitasje.

En WOODWAY-mølle er med andre ord en investering i egen helse og løpeglede – holdbarheten er opp til ti ganger lenger enn andre møller, og forbruket av elektrisitet er lavere. I det lange løp kan lønne seg å gå for produktene fra øverste hylle.

Som eliten

WOODWAY brukes av toppidrettsutøverne på Olympiatoppen som må kunne stole på at møllene tåler mye og hard bruk. De håndlagde, skreddersydde WOODWAY-møllene er ment for deg som kun synes det beste er godt nok, og som vil det beste for kroppen din. Møllene er utviklet for å simulere følelsen av å løpe ute i naturen, så med andre ord er dette tredemøller som ikke inngår kompromiss på hverken løpegleden eller kvaliteten.

4Front fra WOODWAY

  • Det patenterte båndet er laget av vulkanisert gummi.
  • Mindre friksjon i båndet gir 20 % lavere strømforbruk sammenlignet med tradisjonelle tredemøller.
  • Hastighet inntil 29 km/t, elevasjon – 3 – + 25 %.
  • Display med skjermer i flere størrelser eller LED-vinduer
  • Egen skyvefunksjon for motstandstrening.

Les mer om møllene fra WOODWAY her.

Rekordskoen alle snakker om

Rekordskoen alle snakker om


Fra den 2. juni er den sagnomsuste Nike ZoomX Alphafly Next% i salg i Norge!

Pressemelding fra Löplabbet

I starten av juni lanseres superskoen Nike ZoomX Alphafly Next% på Löplabbet. Dette er en konkurransesko for gateløpsdistanser fra 5 km til maraton, og et resultat av et mangeårig samarbeid mellom Eliud Kipchoge og Nike.

Laget for å fly

Med lav vekt, enrom respons og godt dempet såle, er Alphafly Next% en meget ettertraktet modell for løpere på alle nivå som ønsker å tilbakelegge 42,2 km på kortest mulig tid. Nike selv kaller det en konkurransesko som er laget for å hjelpe deg med å fly.

Videreutvikling av Vaporfly

Alphafly Next% bygger på rekordskoene Vaporfly Next%, og tar et steg videre med mål om å få deg raskest mulig gjennom et maratonløp. Sålen består fortsatt av materialet ZoomX, og skoen har en karbonplate som går gjennom hele skoens lengde. sålen er noen millimeter tykkere enn på Vaporfly Next% – men likevel innenfor reguleringene fra World Athletics, slik at den kan brukes lovlig i konkurranser.

Airpods og karbonplate

Nyheten ved denne skoen er to såkalte Zoom Air Pods i forfoten, som ligger under karbonplaten. Disse bidrar til økt respons og enda bedre demping. overdelen er av Atomknit, en videreutvikling av Flyknit – hvor den er dampet og strukket ut til et ekstremt lett materiale med minimal vannabsorbering og forbedret pusteevne.

Bryt egne grenser

Eliuds mesterstykke med å bryte totimersgrensa på maraton i 2019 har inspirert noen av verdens raskeste løpere til å teste sine egne grenser og bryte egne rekorder. Nå blir den samme teknologien tilgjengelig for andre – den 2. juni.

Allsidig nyhet fra Reebok

Allsidig nyhet fra Reebok


En ikonisk treningssko fyller ti år. Det feires med lanseringen av Nano X, Reeboks mest allsidige Nano-versjon til nå.

Pressemelding fra Reebok

Med mål om å lage markedets beste treningssko har Reebok i de siste ti årene lyttet nøye til treningsverdenens representanter. Med den allsidige Nano X høynes lista for hvordan en treningssko skal være og prestere, både inni og utenfor boksen.


Jobben med å utvikle og forbedre Reebok Nano har pågått i ti år og har skjedd i takt med økende krav fra treningssamfunnet. Det innovative drivet som har gjennomsyret prosessen synes tydelig i sluttproduktet, ifølge produsenten. Den funksjonelle Nano X passer til alt fra løfting til hopp og løp.

Laget for bevegelse

Nano X er en bekvem og stabil sko, laget for bevegelse. Sålen er utformet med tanke på løping, hvilket skiller Nano X fra mange andre treningssko og gjør den mer allsidig. Skoen kommer i ni fargekombinasjoner.

– Vi har jobbet med Nano i ti år og hele tiden fortsatt å forbedre skoen for å leve opp til forventningene fra våre lojale Nano-tilhengere. Resultatet er en sko som representerer noe veldig spesielt: et helt tiår med driv og engasjement. Vi ser fram til å presentere denne skoen for treningsverdenen som strekker seg langt utenfor boksen, sier Tal Short, Senior Product Manager på avdelingen Training Footwear hos Reebok.


Nano X oppsummert

  • Avansert teknologi: lett overdel i det slitesterke og pustende materialet Flexweave.
  • Bedre komfort: skaft i høydensitetsskum som gjør skoen bekvem på foten.
  • Stabilitet: Sålen med godt grep støtter deg i alle bevegelser og øvelser.
  • God å løpe i: Mellomsålen har et støtdempende materiale som bidrar til et mykere steg.

I salg i utvalgte skobutikker rundt om i verden fra 5. mai.


Les også:

Karbonfiberplate i sko – trend eller juks?

adidas SL20 – en eksplosiv løpsfølelse

Løpeskotips fra løpere

Karbonfiberplate i sko – trend eller juks?

Karbonfiberplate i sko – trend eller juks?


Nikes suksess med Vaporfly 4% har banet vei for en helt ny måte å lage løpesko på. Rundt hjørnet venter flere store skoprodusenter på å lansere nye modeller med innebygget karbonfiberplate. Men gjør virkelig denne platen så stor forskjell –...
vil du lese denne og andre eksklusive artikler pa nett?

Er du allerede abonnent?

Som Abonnent Får du

Full tilgang til https://runnersworld.no/ | Egen digital utgave + arkivsøk |
Tilgang til eksklusive + artikler, reportasjer, tester og intervjuer.

10 utg Print + Digitalt

Kr. 730,-


ABONNER

5 utg Print + Digitalt

Kr. 365,-


ABONNER

Digitalt abonnement

45,- pr/mnd


ABONNER
Ultralang batterikapasitet

Ultralang batterikapasitet


Nyheten Polar Grit X er en outdoor multisportklokke med lett design og avanserte funksjoner.

Pressemelding fra Polar

Polar, som har vært en av lederne innenfor sports- og kondisjonsteknologi i over 40 år, introduserer i dag nyheten: Polar Grit X.

Polar Grit X kommer med Komoot-ruteveiledning og navigering i sanntid.

Polar Grit X er utviklet for å hjelpe friluftsentusiaster med å presse sine grenser. Produsenten oppgir at Polar Grit X har robust og lett design, god batterilevetid og helt nye coaching-funksjoner. Enten du er på stier eller forbereder deg på fremtidige opplevelser med støttende treningsøkter innendørs, mener Polar at nye Grit X kommer med de verktøyene du trenger for å Power Through Anything.

Værmelding for dagen og morgendagen er integrert.

Polar Grit X har amerikansk militær standard og er designet for å tåle tøffe forhold. Den veier bare 64 gram, og har også et godt vekt-til-batteri-forhold.

Klokken gir opptil 40 timers kontinuerlig trening med alle funksjoner fullstendig aktivert, og opptil 100 timer via flere strømsparingsalternativer – fint for utvidede opplevelser eller ultraløp.

Polar FuelWise gir deg automatiske påminnelser om påfyll av næring og vann.

Å forstå og styre intensiteten i variabelt terreng har lenge vært en sentral utfordring for utendørsidrettsutøvere. Den nye Hill Splitter™-funksjonen i Polar Grit X oppdager automatisk oppover- og nedover-segmenter og leverer ytelsesrapportering på stigning/nedstigning etter hver økt. Ved hjelp av dette er idrettsutøvere i stand til å forstå intensiteten i treningen sin, lære raskt hvordan de skal øke tempoet på forskjellige stadier, sammenligne økter og gjennomføre strukturerte treningsøkter.

Ved siden av riktig intensitetsstyring, er væskeinntak og ernæring avgjørende for å gjøre selv de tøffeste øktene så morsomme og produktive som mulig. Polars FuelWise™ leverer skreddersydde, automatiske påminnelser om næring og påfylling av vann som kreves for å opprettholde riktig energi og væskebalanse gjennom selv de lengste øktene.

Andre nyheter som kommer med Polar Grit X er Komoot-ruteveiledning og navigering i sanntid, samt værvarsel for dagen i dag og morgendagen, for enklere planlegging og oppdatering underveis når forholdene endrer seg.


Grit X har også forskjellige ytelser og Polar Smart Coaching-funksjoner, inkludert:

• Polar Precision Prime™: Mål pulsen din direkte fra håndleddet med Polars unike sensorteknologi.
• FitSpark™ Polar Grit X og FitSpark ™ treningsveiledning sørger for at du er forberedt på å erobre løypene med ferdiglagde daglige treningsøkter som matcher din restitusjons-, kondisjons- og treningshistorie.
• Nightly Recharge™: Måler hvor godt du restituerer iløpet av natten og viser deg hvor mye du henter deg inn fra dagens stress og trening. Du får personlige daglige tips om trening, og tips om søvn og regulering av energinivået ditt på de spesielt tøffe dagene. Nightly Recharge hjelper deg å ta optimale valg i hverdagen din for å opprettholde den generelle trivselen og nå treningsmålene dine.
• Training Load Pro™: Forhindrer over- og undertrening ved å overvåke hvordan øktene belaster de forskjellige systemene i kroppen din slik at du kan trene mer effektivt. Training Load Pro tar en omfattende tilnærming, og kombinerer Cardio Load, Muscle Load og Perceived Load til en enkel, oversiktelig oversikt.
• Sleep Plus Stages™: Spor søvnstadiene og få detaljert innsikt i søvnkvaliteten.
• Løpskraft: Polars unike pulsmåling fra håndledd overvåker muskelarbeidet mens du løper. Løpskraft er nøkkelen til å måle løpets treningsintensitet, slik at du kan treffe de perfekte løpsintensitetene hver gang.
• Polar Flow: Nett- og mobilappen vår er knutepunktet for å gjennomgå den generelle treningsstatusen, analysere treningsresultater og planlegge treninger i detalj.

Polar Grit X koster 4599 kroner og er tilgjengelig her.

adidas SL20 – en eksplosiv løpsfølelse

adidas SL20 – en eksplosiv løpsfølelse


Nye adidas SL20 har hentet inspirasjon fra en 50 år gammel modell, og vil ta deg til nye, fartsfylte høyder.

SL20 er en lett og rask allrounder som passer inn i enhver løpers skopark. Her har adidas hentet inspirasjon fra den ikoniske modellen SL72, som opprinnelig ble laget for OL i München i 1972, hvor de ble brukt av medaljevinnerne på pallen.

Med nye SL20 har adidas laget en lett løpesko som egner seg til det aller meste og for de aller fleste, selv løpere som ikke føler seg «raske», men som ønsker å oppnå fartsfølelsen.

Nyheten adidas SL20 – skoen kan kjøpes her.

Lett og rask

For adidas-kjennere plasserer SL20 seg mellom Solar-kolleksjonen og adizero-kolleksjonen. Men det som skiller skoen fra begge disse kolleksjonene er mellomsålematerialet. Der både Solar- og Adizerio-skoene bruker materialet BOOST, benytter SL20 seg av mellomsålematerialet Lightstrike. Lightstrike finner vi også hos den raske fetteren Takumi Zen som vi kunne vi se på føttene til Rhonex Kipruto da han sprang inn til ny verdensrekord på 10 kilometer gateløp i januar. Og i likhet med Takumi Zen, er også SL20 en rask og lett sko.

SL20 gir deg en rask og effektiv stegavvikling.

Lightstrike

Dempematerialet Lightstrike kjennetegnes først og fremst ved at det, som navnet tilsier, er superlett. Andre egenskaper ved materialet er at det, til tross for lav vekt, er godt dempet, i tillegg til at det gir en dynamisk og eksplosiv løpsfølelse. Denne eksplosiviteten, eller responsen, kommer av en oppdatert versjon av adidas sitt Torsion-system. Dette er et alternativ til de hippe karbonplatene, og fungerer like bra, om ikke enda bedre. Torsion-systemet stiver av sålen på tilsvarende måte som karbonplatene, og bidrar til en rask og god stegavvikling og en effektiv løpsfølelse.

adidas SL20 kan kjøpes her

Godt grep for rask fart

Yttersålen består som vanlig av den anerkjente Continental-gummien, men i SL20 er gummien kun plassert under forfoten. Dette definerer landingsområdet og vitner om at skoen er laget for høy fart. Continental Rubber er en høyteknologisk gummiblanding som brukes av verdensledende dekkprodusenter, og garanterer et trygt grep uansett værforhold og underlag. Våt asfalt og gruspartier i løypa trenger med andre ord ikke å bety at du må slakke på tempoet.

Continental Rubber under hele forfoten for et godt grep i høyt tempo.

Komfort og passform

Overdelen i sømløs engineered mesh er føyelig og stretchy samtidig som den omslutter foten godt og holder den trygt på plass, både når det gjelder raske bevegelser i fartsretningen og forflytninger sideveis, som krappe svinger eller vendinger.

Den syltynne tungen folder seg fint rundt vristen og bidrar til den komfortable, tighte følelsen. Det er tydelig at komfort og passform er høyt prioritert – foten sitter som støpt, uten noen form for friksjon eller gnaging. Tryggheten fra overdelen merkes spesielt godt når du skrur opp farten.

SL20 har pustende og komfortabel mesh i overdelen og en nett vekt på 230 gram.

Smidig allrounder

Den lette og smidige SL20 har et bredt bruksområde, og dekker rommet mellom de tyngste mengdetreningsskoene og de mest aggressive konkurransemodellene. Med et drop på 10 mm og en nett vekt på 230 gram, utgjør dette et godt supplement til skoparken. Allrounderen egner seg til alt fra daglige joggeturer til fartsfylte økter og konkurranser. For erfarne løpere kan den fint takle distanser opp mot maraton.

adidas SL20 kan kjøpes her