– Komboen av lav vekt, demping og respons er fortsatt helt suveren, om ikke enda bedre enn tidligere. For vår testløper var de nye oppgraderingene i ASICS Novablast 3 var tydelige allerede etter et par meter.

Med en nytt og sprekt origami-design og sin nyeste skumteknologi tar ASICS sin etterhvert meget populære mengdesko Novablast sikte på å nå nye høyder. 

Sammenlignet med forgjengeren, har tredje generasjon i den voksende Novablast-familien blitt enda lettere. For damene har skoen gått ned fra 225 gram til 220 (i str US 8), mens herremodellen har blitt kuttet til 253 gram fra sine 275 gram (str US 9) i Novablast 2

Droppet på 8 mm er fortsatt det samme, og den stødige sålebasen i yttersålen har ikke gått sin vei. En av de større endringene mellom den første og andre Novablast, var stabiliteten og støtten rundt ankelen. I tredje utgave har hælpartiet fått et mer støttende design for å gi bedre kontroll i stegavviklingen. 

Tettere overdel

– Jeg tenkte ikke noe over det da jeg så skoen, men den lille vingen på pløsen har stor betydning. At en så liten detalj kan gjøre en såpass stor forskjell hadde jeg ikke trodd, forteller testløper Ole Martin i Runner’s World. 

Den lille vingen – også kalt ASICS’ Notch Tongue Construction – er en av nyhetene med Novablast 3.

I praksis betyr det at en spesialutviklet vingekonstruksjon er tilpasset og integrert som en del av pløsen som ligger under lissene. 

Denne diskré detaljen forbedrer skoens passform, i tillegg til å sørge for at de forskjellige trykkpunktene i overdelen fordeler seg jevnt utover foten. 

– Foten sitter utrolig bra på plass i skoen. Det føles som at skoen bare henger seg på og blir med dit foten vil, uansett hvilken retning det måtte være, beskriver Ole Martin.

– Overdelen er myk, samtidig som den har godt hold over vrista. Den bidrar til at skoen føles stabil og trygg å løpe i. 

Minst 75% av overdelen, inkludert det nye mesh-materialet, er laget av resirkulerte materialer. 

Ny mellomsåle

FF Blast er bare 2021. Nå snakker vi FF Blast Plus. 

Det nye mellomsålematerialet er hovedgrunnen til at Novablast 3 har blitt lettere. Å knapt veie mer enn en sjokoladeplate har tidligere vært en egenskap som bare de raske konkurransesko kunne smykke seg med. 

– Novablast 3 har alltid føltes lett å løpe i. Det går liksom ikke an å ikke bli i godt humør av å løpe med den, forteller Ole Martin.

Oppdateringene i Novablast 3 skal gi en enda mer livlig løpsfølelse. Dermed har den japanske skoprodusenten introdusert nytt dempingsmateriale, en milimeter ekstra skum i hæl og forfot og en helt egen Trampoline Pod i yttersålen.

– Jeg kjenner det er mer bounce og sprett i denne. Den gode responsen skyter steget fremover, både fra hælen og fremme i forfoten. 

Novablast 3 være et strålende alternativ for dine varierte løpeturer i forskjellige hastigheter. Den har god nok demping til rolige turer, uansett om de er korte og lange. Responsen og energireturen gjør Novablast 3 også til et fullverdig alternativ til løpeturene i høyere fart.

Les mer og kjøp ASICS Novablast 3 her