Runner’s World lanserer nå kurs for løpere som ønsker å løpe effektivt og trygt på sti. Instruktør Askild Vatnbakk Larsen ønsker velkommen til en lærerik naturopplevelse.

Tidligere i vinter har Runner’s World med Askild i bresjen holdt en rekke løpekvelder der innholdet har dreid seg rundt effektiv løpeteknikk og intensitetsstyring. Vi fortsetter å tilby disse kursene, men sper nå på med teknikk på stien i tillegg.

Se alle kursdatoene og meld deg på her.

Om instruktøren

Terrengløping og fjelløping blir mer og mer populært, og mange løpere ønsker verktøy og input for å kunne løpe enda mer effektivt i variert og teknisk terreng.

– Terrengkursene blir en herlig kombinasjon av naturopplevelse i nærmarka og faglig påfyll, forteller instruktøren.

Askild Vatnbakk Larsen. Foto: Visuello

Askild Vatnbakk Larsen er fast spaltist i Runner’s World, hvor han formidler idrettsvitenskap rettet mot løpere. Askild er selv en habil terrengultraløper. Neste mål er Transgrancanaria på over 120 kilometer i teknisk terreng. Med en mastergrad i idrettsivtenskap samt bred erfaring fra coaching av privatpersoner og bedrifter, vil han lose kursdeltakerne gjennom en lærerik og sosial løpekveld.

Praktisk info

Oppmøtested er Nydalen bussholdeplass hvor kursdeltakerne tar 56-bussen til Akebakken (bussturen tar 10–12 min).

– Fra Akebakken bærer det rett inn på stien og vi løper en runde som kan by på den beste utsikten over Oslo, en historisk kulturperle og teknisk utfordrende stier samt flytstier, forteller Askild.

Er man heldige med været får man solnedgangen med på kjøpet. Det vil bli to pit-stop underveis der det fokuseres på:

1: Teknikk i bratt motbakke.

2: Teknikk og veivalg på rask flytsti og teknisk krevende sti.

Disse vil foregå i starten av økta slik at du kan kose deg på stien og øve på det du har lært resten av turen. Runden er på cirka fire kilometer og 300 høydemeter, med mulighet for å øke varighet og lengde hvis det blir tid til det.

Hvem passer kurset for?

Økta passer midt i blinken for deg som vil lære å løpe effektivt og trygt på sti og deg som tenker på å være med på et større fjelløp i fremtiden!

Vi tar hensyn til nivåforskjeller. Alle er velkomne og alle skal med hele turen.

Se alle kursdatoene og meld deg på her!