Pressemelding fra Merrell

Terrengskomerket Merrell fokuserer på innovasjon sommeren 2024, og lanserer derfor de mest kraftfulle løpeskoene på markedet med den nye toppmoderne teknikken “MATRYX®” i modellene MTL Skyfire II og MTL Long Sky II. De nye modellene drar nytte av den teknikken og erfaringen som Merrell har samlet sammen med atletene i Merrells egen Test Lab (MTL) og det langvarige samarbeidet med Skyrunner® World Series.

Våren er rett rundt hjørnet og med den kommer den nye løpesesongen. Enkelte har trent hardt gjennom vinteren, men for de fleste løpere innebærer vinteren en lengre pause fra løping, noe som betyr at våren er tiden for å igjen komme i gang med treningen. Merrell står allerede klar på startlinjen og ser frem mot en innholdsfylt løpesommer i 2024.

Med sin mangeårige ekspertise som skospesialist blir Merrell bare mer og mer populær innenfor løping og terrengløping. Takket være sin kunnskap, lykkes Merrell å balansere mellom hastighet og letthet, samt høyteknologiske produkter som holder løpere sikre, selv på de mest krevende terreng og i all slags vær. 

Og hva er vel den mest effektive måten å gjøre det på? Jo, gjennom å samarbeide med de beste av de beste; atleter i verdensklasse i Merrells Trail Team, som ikke kun står på startlinjen for de viktigste terrengløpene, men også bidrar i forskning og utvikling; – sist, men ikke minst – med et sterkt samarbeid med Merrell Skyrunner® World Series.

Ekte holdbarhet for høyytelses terrengløpesko, takket være MATRYX® 

I 2020 presenterte Merrell for første gang to høyytelses terrengløpesko-modellene MTL SKYFIRE og MTL LONG SKY for eliteløpere og ambisiøse amatørløpere. Siden den gang har begge modellene gjennomgått kontinuerlig videreutvikling og vunnet flere utmerkelser. Innenfor den kommende sesongen 2024 har Merrell utviklet de populære terrengløpeskoene med den innovative teknikken MATRYX®, med mottoet “utvikling fremfor omstart”.

MATRYX®: et nytt høyytelsesmateriale i skoens overdel, bestående av flere individuelle polyamider og Kevlar®-tråder. Denne sammensetningen muliggjør skapelsen av et materiale som er lett, ventilerende, behagelig og fremfor alt slitesterkt. Teknikken minsker antallet komponenter i overdelen med cirka 50%, noe som minimerer både avfall og vannbruk under produksjon. Ettersom tråden farges i stedet for selve materialet, kreves det 50% mindre vann i fargeprosessen enn tidligere. En annen fordel som spesielt appellerer til eliteløpere, er den unike materialsammensetning i MATRYX®-overdelen som gjør MTL SKYFIRE II og MTL LONG SKY II opp til 15% lettere og mer ventilerende (opptil 200 g/m) enn tidligere. 

«Vi valgte MATRYX®-materialet ettersom det la til rette for å halvere antall deler i overmaterialet. Det gjør oss lettere enn noen gang tidligere, og takket være MATRYX® har vi enda mer slitesterke, holdbare og stilige produkter i vår Merrell-kolleksjon for terrengløping,» sier Jon Sanregret (Merrells produktutviklingsteam).

Høydepunktene fra MTL MATRYX® Pack

«Same is Boring» er mottoet og den ultimate uttalelsen for hvorfor Merrell foretrekker terreng fremfor vei! Terrengløpere elsker variasjonen og tilknytningen til naturen. Skoger, enger, fjell, åser, regn, sol, og til og med snø – jo mer variert stien er, desto bedre. For det er akkurat der terrengløpere hører hjemme. Utstyret er avgjørende, og for å være forberedt på hver overraskelse på stien, trenger løpere riktig sko de kan stole på 100%. Ikke bare må de være lette og komfortable, de trenger også maksimalt grep på alle underlag. Merrell har omarbeidet de velprøvde modellene for alle terrengløpere denne sesongen:

MTL (Merrell Test Lab) handler om radikale innovasjoner som gjør det mulig for idrettsutøvere fra Merrell Trail Team å løpe enda raskere og lengre. MTL LONG SKY II MATRYX® er den perfekte følgesvennen for utholdende og krevende fjelløp. Overmaterialet består av et enkeltlags MATRYX®-stoff forsterket med Kevlar, noe som gjør skoen enda mer ventilerende, holdbar og ekstremt lett. Takket være EVA-innersålen og en Float ProFoam-mellomsåle lover skoen en lettere følelse og stor holdbarhet, noe som gjør den til den perfekte følgesvennen for utholdende og krevende fjelløp.

MTL LONG SKY II MATRYX® ble belønnet med ISPO Award i juni 2023. Anbefalt pris: 2000 SEK

MTL SKYFIRE II MATRYX® er den letteste og raskeste eliteterrengløpeskoen Merrell noensinne har lansert på markedet. Takket være det nye overmaterialet av enkeltlags, Kevlar-forsterket MATRYX®-stoff og integrert flexplate, er skoen enda mer ventilerende, holdbar og ekstremt lett, noe som gjør den perfekt for raske løp i tøft terreng. Anbefalt pris: 2100 SEK

Mer enn bare merkeambassadører – MTL og Merrell Trail Team

MTL står for Merrell Test Lab. Dette er et prosjekt hos Merrell der utviklingsteamet samarbeider tett med idrettsutøvere. Idrettsutøverne er de første som tester prototyper av de nye modellene og gir tilbakemelding om tiltenkt bruk, egnet terreng eller en spesifikk aktivitet. De tar avgjørelser og er betydelig involvert i utviklingen av nye sko. MTL LONG SKY II MATRYX® og SKYFIRE II MATRYX® ble også utviklet innenfor MTL.

Merrell ser frem til å ønske nye og kjente ansikter velkommen til MTL og det globale Merrell Trail Teamet i løpet av 2024-sesongen. Blant dem som representerer Merrell på startlinjen for verdens mest kjente terrengløp, vil Storbritannias Harry Jones, Amerikas Coree Woltering, Frankrikes Louison Coiffet og Østerrikes Sebastian Falkensteiner være med.

Merrell blir tittelsponsor for Skyrunner® World Series 2024

Ettersom fokuset på eliteterrengløping for Merrell også inkluderer et førsteklasses partnerskap, har den amerikanske produsenten av utendørsløpesko besluttet å utvide sitt langvarige samarbeid med Skyrunner® World Series i løpet av 2024 og ta over tittelsponsorskapet. De to partnerne er overbevist om at «Merrell Skyrunner® World Series 2024» vil være et virkelig høydepunkt under løpssesongen – både for fans og idrettsutøvere.