Fjell-superstjernen Kilian Jornet har teamet opp med skoselskapet Camper og lanserer nå NNormal: Et nytt outdoor-merke, designet på Mallorca og testet i Norge. Første kolleksjon kommer denne høsten.

– Det at vi deler de samme verdiene var ens terk motivasjon til å starte dette prosjektet. Vi ble enige om at vi trengte en ny tenkemåte og gjøremåte når det kommer til miljøet og utendørsaktiviteter, forklarer Kilian Jornet.

– Vi ønsker å være veldig ærlige på hvordan vi produserer utstyret og hva slags rolle selskapet ønsker å utgjøre for samfunnet og miljøet.

©NNormal/Lymbus/Jaime de Diego

Autensitet og bærekraft

Dette betyr at de vil være så transparente som mulig og arbeide for å unngå overkonsumering ved å skape produkter som er holdbare.

– For at produktene skal ha et så lite klimaavtrykk som mulig, må vi jobbe med ulike materialer og utforske forskjellige typer design. Det er en lang og kronglete sti, men det var dette som motiverte meg og teamet til å starte dette prosjektet.

NNormal sine produkter refleterer kollaborasjonens delte verdigrunnlag og filosofi: autensitet og bærekraft som inspirerer mennesker til å nyte og respektere naturen. En mission som er uttrykket gjennom det tidløse designet på det funksjonelle utstyret.

Alt av outdoor-utstyret er designet på Mallorca og testet i Norge – noe som hintes til i navnet på det nye merket: Nor-way + Mal-lorca.

©NNormal/Lymbus/Jaime de Diego

Innovasjon og innsikt

– Å skape en ny merkevare er alltid et svært spennende eventyr, selv om vi er klar over at det er utfordringer involvert, sier Miguel Fluxa, CEO ved Camper og fjerde generasjon i grunnleggerfamilien.

– Å få muligheten til å bringe dette prosjektet til liv sammen med en som Kilian er helt unikt: å kombinere prestasjon med personlig ansvar samsvarer godt med vårt DNA. Han bringer høy prduktutviklingsekspertise og en unik innsikt i outdoor-verdenen, mens Camper bringer innovasjon, skoutvikling og designkunnskap.

©NNormal/Lymbus/Jaime de Diego

Kommer denne høsten

NNormals første produkter vil lanseres høsten 2022 i Europa og Nord-Amerika via nnormal.com og spesialistforhandlere innen outdoor- og løpesegmentet.

Den første lanseringen vil være begrenset, med størst fokus på sko, klær og utstyr for terrengløping og fjellturer. Kilian Jornet, den første ambassadøren i NNormal-teamet som også vil avdukes om noen uker – vil løpe i NNormal-klær og -sko denne konkurransesesongen.