Med kjente utholdenhetsnavn som Heidi Weng og Kasper Fosser på startstreken, ble årets utgave av Oslos Bratteste et løp for historiebøkene.

Runner’s World er mediepartner til Oslos Bratteste.
Det populære motbakkeløpet med start i bånn av Wyllerløypa inviterte til syrefest i strålende solskinn. Med totalt 407 høydemeter fordelt utover 2,7 kilometer strekker løypa i Oslos Bratteste seg helt opp til Tryvannstårnet, hvor deltagerne stuper over målstreken.

Ny løyperekord

Orienteringsløper Kasper Fosser som tok karrierens tredje VM-gull i orientering i sommer, og fikk bekreftet at storformen er i anmarsj før høstens EM i orientering i starten av oktober.

– Jeg prøvde å holde igjen litt i det bratteste partiet i starten, så jeg løp ikke aleine før siste halvdel av løypa, forteller Fosser.

Kasper Fosser (stående) gratulerer Håkon Skarsholt som ble nummer to. Foto: Sajandan Rutthira

Med Sindre Buraas’ løyperekord på 14.21 i sikte, var Fosser godt fornøyd da klokka stoppet på 14.09 over målstreken ved Tryvannstårnet.

– Jeg var 21 sekunder foran på toppen av Wyller (halvveis i løypa, red.anm.), så jeg fikk kjenne det litt på slutten, men veldig gøy å sette ny løyperekord, sier Kasper.

– Så jeg er klar for duell neste år, hvis Sindre melder seg på!

Påmeldingen til neste års Oslo Bratteste er allerede åpen, Sindre – og alle dere andre – les mer om earlybird-tilbudet frem til mandag her!

Seier til Heidi Weng

Heidi Weng, som med ski på beina har vært raskest opp monsterbakken i Tour de Ski, viste at tempoet med løpesko ikke er spesielt dårligere. Med en sluttid på 17.41 var Weng 41 sekunder raskere enn motbakkeløper Karoline Kyte – som i juni ble nummer ni i VM i motbakke.

Heidi Weng i godt driv. Foto: Sajandan Rutthira

Se alle bildene fra Oslos Bratteste HER!

Full resultatliste fra Oslos Bratteste 2023 finner du her!